Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Milyen érzés a repülőn fel-...

Milyen érzés a repülőn fel- és leszálláskor?

Figyelt kérdés
Azt mondják nagyon rosszul lehet tőle lenni,ez igaz? Elég gyenge gyomrom van és nagyon félek,ez lesz az első repülésem. Nem szoktam hánnyni,de nagyon megviseli a gyomromat a mozgás. Mihez tudnátok hasonlítani?

2019. jan. 20. 15:24
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem csak a fülem szokott bedugulni néha. A felszállás olyasmi, mint amikor egy jó erős autóval úgy igazán elrúgod a gázt és beleprésel az ülésbe. A leszállást alig érzed. Szerintem igyál felszállás előtt a reptéren egy kamilla vagy citromfű vagy valamilyen nyomornyugtató teát és rendben leszel.
2019. jan. 20. 15:30
 2/9 anonim válasza:
100%
Szia! Személy szerint nekem nincs gyenge gyomrom,viszont az anyukámnak igen.Amikor felszáll a repülő akkor egy kicsit olyan mintha beleragadnál az ülésbe,de tényleg ez csak egy kicsit olyan érzés.Én személy szerint nagyon szeretem mikor felszáll a repülő. A leszállást már nem annyira. Az első repülésemnél a leszállás valami szörnyen rossz volt,viszont az összes többi repülésemnél jó volt.A leszállásnál a gép egy kicsit balra majd jobbra fog dülöngélni de nem vészes.A repüléstől nem kell félni.A gépen vannak zacskók amibe bele tudsz hányni gondolom ezt tudod.Az anyukám ugye gyenge gyomrú viszont nem volt hányingere és nem is dobta ki a taccsott.Több rokonommal is repültünk már és ők mind nagyon de nagyon gyenge gyomrúak,viszont ők sem hánytak.A felszálláskor és a leszálláskor mindenképp vegyél be egy rágót!Én egyszer nem vettem be és nagyon fájt a fülem és még a torkom is.Ezután még egy hétig tompán hallotam.
2019. jan. 20. 15:39
 3/9 Mickbro ***** válasza:
43%

Milyen gép? Sport v. vadász? Mert az keményebb, mint a hullámvasút a vidámparkban.

A nagy utasszállítókon viszont alig érezni valamit, meg sem közelíti a vidámparkot. Kivéve, ha épp lezuhannak, de ilyen helyzetben még nem voltam, így erről nem tudok nyilatkozni.

Jó utazást!

2019. jan. 20. 15:41
 4/9 anonim ***** válasza:
0%

Ne igyál semmit, csökkentsd a rizikót. Felszálláskor, ne nézz ki egyik ablakon sem, nézz magad elé.

inkább a légörvény..az izgalmasabb.. akkor se nézz ki az ablakon, főleg a szárnyakat ne nézd, mert nagyon lengedeznek.

Leszálláskor már mindegy.

2019. jan. 20. 15:43
 5/9 anonim ***** válasza:
75%

Felszállás után 1-2 percig ne forgasd,meg ne emeld fel nagyon a fejed,mert az kicsit szédítő lehet.

A leszállásnál semmi fura érzésed nem lesz.

(Kb. 30 repülő utam volt,de csak a felszállás utáni 1-2 perc a furcsa)

2019. jan. 20. 15:58
 6/9 anonim ***** válasza:
50%
Inkabb csak nézz lefelé a telefonodra az első pár percben,és hallgass zenét
2019. jan. 20. 15:59
 7/9 anonim ***** válasza:

Felszállásnál először gyorsít a repülő, és belenyomódsz picit az ülésbe, de ez semmivel sem durvább, mintha padlógázt adnál egy átlagos utcai autónak, legfeljebb kicsit tovább tart. Nekem személy szerint közvetlenül a felszállás pillanata, a talajtól való elemelkedés szokott a legrosszabb lenni minden repülőúton, mert az gyorsítás közben a repülő elkezd emelkedni is, emiatt lefelé is nyomódsz az ülésbe, ráadásul mivel a repülő felhúzza az orrát ilyenkor, ezért el is forogsz kicsit hátrafelé. Ha érzékeny vagy az ilyesmire, akkor ilyenkor simán lehet hányingered, vagy érezhetsz szédülést, de ez 3-4 percnél nem tart tovább, és azért meg lehet szokni. Én először 10 évesen repültem, de akkor sem hánytam el magam, inkább érdekesnek tűnt.

A leszállásnál ereszkedés közben lehet, hogy eldugul majd a füled, illetve nekem néha szokott fájni is elég intenzíven, de 5-10 percnél ez sem tart tovább, és azért ez is kibírható. Maga a leszállás pillanata egyáltalán nem durva, főleg a felszálláshoz képest, én nem is emlékszem semmi különleges érzésre olyankor.

2019. jan. 20. 16:29
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen nektek,így már kicsit nyugodtabb vagyok. Ha nem fogalmaztam pontosan,akkor szólok hgoy igen,utasszállítóról van szó,semmi vadászgép vagy egyéb,azt nyilván kiemeltem volna :D

A barátnőm túlzott akkor ezzel kapcsolatban,neki tavaly volt az első repülése,és hazatérve azt mondta hogy "na a te gyomrod ezt nem bírná!" ..és azóta rettegek . De akkor még nem gondoltam hogy hamarosan én is utazom majd,most viszont csak ez visszhangzik a fejemben. Nem tudtam mire számítsak,mi lehet annyira szörnyű. :D

2019. jan. 20. 18:38
 9/9 anonim ***** válasza:
50%
Ne félj, közel 4 milliárd utasa van a légitársaságoknak egy évben, ez persze közel sem jelent ennyi embert az oda-vissza utak és a gyakran utazók miatt, de így is százmilliós nagyságrendben van a repülőre szálló emberek száma évente. Nem valószínű, hogy te lennél sz első gyengébb gyomrú közülük. Ha netán mégis színeset ásítanál, ne aggódj, mert ha egy-egy gépre vetítve ritka dolognak is számít, teljesen természetes reakciója egy amúgy egészséges ember szervezetének is, ha nem vagy a repüléshez szokva. Az ismeretlen erőhatások és furcsa szögek miatt az agyad úgy ítéli meg, hogy mérgezés állhat fent a szervezetedben és ezért ad ilyen vészreakciót. Ez normális.
2019. jan. 21. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!