ADALÉKOLT 100-as benzin?
Az autószerelő azt javasolta,
első körben járjam ki az autóban lévő benzint.
Majd a fullosan adalékolt 100-as benzinnel töltsem tele, amolyan tisztítókúrának.
Eddig mindig 95-ös benzint töltöttem,
láttam már hogy van 100-as benzin is
de honnan tudom melyik az "ADALÉKOLT 100-as"
mit jelent itt pontosan az ADALÉKOLT szó?
Ha már PR cikk..
"Ennél a megoldásnál a környezetvédelmi előírások miatt a forgattyúsház-szellőztetés termékei a szívócsőbe kerülnek, a kipufogógázok az EGR-szelepen keresztül szintén a szívócsőbe jutnak vissza.
Ennek eredménye főleg a szelep hátoldalán és a szelepszáron megtelepedő vastag kokszréteg, ami fokozatosan hízik, majd szép lassan apró darabok szakadnak ki belőle, jobb esetben a kipufogó, katalizátor felé, rosszabb esetben az égéstérbe jutva."
A szívószelep száráról hogy a kuvaanyámba kerülhet át a leszakadó koksz a kipufogóba az égéstér érintése nélkül? Átdifundál az alumíniumon? :D :D
"a benzin befecskendezése a szívóütem során, vagyis nyitott szívószelepnél történik. A hengerben örvénylő benzin-levegő keverék – a jobb elkeveredés miatt is hasznos és megkívánt – örvénylése közben a szeleptányér hátoldalával, azaz szelepszár felőli részével is kapcsolatba kerül, így van módja feloldani a rárakódott szennyeződéseket."
Jó erős cucc lehet akkor. A kokszos szelepet bedobod sósavba 10-15 percig azzal sem történik semmi, de majd a V-Power.. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!