Ki a hibás az alábbi közlekedési balesetben? Többi lent!
Azt ismerte el hogy semmi oka nem volt fékezni csak azt hitte jön valaki! Pedig üres volt az út!
Mi volt zavaros a kérdésben ? Próbáltam úgy írni hogy érthető legyen és hogy a lényeg benne legyen elindultunk gyorsító sávba és kb 3 méter haladás után padló féket nyomott esélyem nem volt megállni !
Indokolatlannak gondolom a fékezését igaz a hátsó a hibás általában
De ezt valahogy nem érzem az én hibáknak hisz a követési távolság városban nem 10-20 méter plusz akkor indultunk el meg csak közel sem voltam csak nem számítottam rá hogy üres úton satu fékez
Azért ez nem ilyen egyszerű....
Ha van fedélzeti kamera illetve egy jó ügyvéd akkor megtámadható a döntés polgári peres úton.
Persze gondolom nincs nagy anyagi kár, így nem éri meg vele foglalkozni ha téged hoznak ki bűnösnek.
Csak akkor éri meg pereskedni ha pl. összetörted az 50 millió ft-os mercidet mert valaki indokolatlanul befékezett előtted és rád akarják húzni a balhét.
Amennyiben - látok rá esélyt, hogy odakerül az ügy - a bíróság előtt is elismeri ezt - kissé kételkedem ebben -, legalább meg lesz osztva a felelősség.
Szerintem a követési távolság be nem tartása mindig is mérvadó lesz.
Ez nem jogi szakvélemény, csak vélemény.
az én károm kb 300 ezer! Az ővé nem tudom kb 5-6 milliós kocsi de 2 hetes nem szívesen fizetnek több száz ezret miközben nem hiszem hogy én voltam a hibás mégha olyan egyértelmű is hogy mindig a hátsó !indokolatlan veszélyfék szerintem elkerülhetetlen!
Csak kiváncsi voltam ki hogy vélekedik!
Tehát, ha jól értem, egymás mögött, ugyanabban a sávban haladtatok, majd ő fékezett, te meg nekimentél. Ha így történt akkor hiába háborogsz, te vagy a hibás, ennyi.
Az meg nem igaz, hogy a követési távolság nem mérvadó, egy sávban minden esetben mérvadó. Olyan nincs, hogy beleállok a seggébe, mert úgyis sávot fog váltani.
(Mondom ezt úgy, hogy nekem volt olyan balesetem, ahol én mentem hátul és valóban az elől haladó volt a hibás, a biztosító nekem fizetett 100%-ban.)
Igen azonos sávban indultunk el soroltuk volna be kapaszkodó sávból a fő sávba ! Üres volt az út félig át sorolt utánna nyomott egy satu féket miközben én is megnéztem volna a besorolást ! ( mindketten gyorsítottunk és ő egyszer csak satut nyomott amikor megálltunk közölte bocsi azt hittem jön valami😓
Akkor ezek szerint ha bármilyen helyzet van mindig a hátsó a hibás ?
Ha ilyen egyszerű lenne mindenki így újítaná mondjuk fel a kocsiját vagy ha fos akkor plusz bevételt szerez!
Egyszerűen én akarom felfogni hogy ha bármit tesz az elől haladó mindig a hátsó lesz a hibás 👍
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!