Én rengeteget vezetek, emiatt gyalogosként, ha valaki egy nagyon forgalmas úton, ahol nem szoktak megállni, vagy nagy sebességről csak miattam lassít le, nos az ilyeneknek megköszönöm mindig. Azért, mert én is sofőr vagyok, és tudom milyen szar megállni egy gyalogos miatt, majd újra elindulni, stb.
2018. júl. 17. 09:11
22/29 anonim válasza:
Miért köszönöd meg a pincérnek, hogy kihozza a kajádat? Ez a dolga.
2018. júl. 17. 12:31
23/29 anonim válasza:
18-as! Ez 1995-ben még így is volt viszont 2009 óta minden féle kép a gyalogosnak van elsőbbsége, de nem csak a zebrán.
"Kijelölt gyalogosátkelőhelyen a járművel a gyalogosnak elsőbbséget kell adni. Útkereszteződésnél a bekanyarodó járművel - kijelölt gyalogosátkelőhely hiányában is - elsőbbséget kell adni a gyalogosnak, ha azon az úttesten halad át, amelyre a jármű bekanyarodik."
2018. júl. 17. 12:45
24/29 A kérdező kommentje:
Tehát már az átkelés szándékától elsőbbsége van a gyalogosnak.
2018. júl. 17. 14:04
25/29 anonim válasza:
Én autósként és gyalogosként is egyértelműen úgy kezelem, hogy a zebrán a gyalogosnak egyszerűen elsőbbsége van velem szemben. Nem várom el, hogy megköszönje azt, hogy betartottam egy alapvető KRESZ-szabàlyt.
Ezzel együtt ha mondjuk valaki valamelyest önhibáján kívül (pl másik jármű kitakar engem) nagyot kell fèkezzen a zebra előtt, akkor Intel egy köszit gyalogoskènt, nem fàj az.
2018. júl. 17. 14:05
26/29 anonim válasza:
Köszönöm, hogy nem üt el, és meghagyja az életemet!:D
2018. júl. 17. 14:36
27/29 anonim válasza:
Mert alig engedik át az embert. Én gyalogosként nem szoktam megköszönni, viszont ha kocsival megyek, mindig elengedem a gyalogost már akkor, ha a szándékot látom, hogy át akar menni. Természetesen a kerékpárt tolókat is átengedem. 24/F
2018. júl. 17. 19:02
28/29 anonim válasza:
Én személy szerint azért, mert mikor kicsi voltam sokat sétáltam a nagymamámmal és átvettem ezt a szokását. :)
2018. júl. 18. 09:57
29/29 anonim válasza:
A zebra egy útkereszteződés, ahol a gyalogoselsőbbség van, nem gyorsabbszabály.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!