Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ért már titeket atrocitás a...

Ért már titeket atrocitás a gyalogosok vagy autósok részéről?

Figyelt kérdés

Én mindig figyelek arra hogy körültekintően biciklizzek,de sokszor nem figyelnek az emberek és utána ők vannak felháborodva.

Tegnap is megyek a bicikliúton és előttem egy nő sétált a gyalogos sávban.

Erre hirtelen megfogja és szét sem néz csak átvág a biciklis sávon hogy átmenjen a túloldalra.

Vagy egy másik eset amikor egy család két 4 év körüli kisgyerekkel átrohan a túloldalról és még épp hogy le tudtam fékezni a kisgyerek előtt.

Még szerencse hogy nem mentem gyorsan.

Erre fel az apja egyből nekem támad hogy hogyan lehetek ekkora barom hogy pont itt biciklizek,stb.

2017. júl. 4. 21:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
64%

Autósok közt rengeteg az ostoba sötét idióta, taplóbarom. A legenyhébb az, amikor csak dudálnak, de akad olyan nyomorék is, aki direkte ráhúzza a kerékpárosra a kormányt, vagy kiordibál valamit a letekert ablak mögül. Főleg a 8 általánost ki sem járt, mínusz húszas IQ-val rendelkező kamionos selejtek szokták ezt művelni. Az elsőbbség meg nem adását, vagy a "Behajtani tilos" tábla kollektív leszarását már meg se említem, idehaza ez nemzeti sport lett.

Ezeket a legalja proli söpredékeket kiskorúsítani kéne, mert egyszerűen olyan szinten gyagyásak, hogy veszélyesek magukra & a többi emberre a társadalomban. IQ-szinthez kéne kötni a jogosítvány kiadását, akkor valamelyest biztonságosabbak lennének az utak.

A gyalogosok sem jobbak, főleg, mikor a kerékpárúton öten összefogózva csatárláncban menetelnek, és hogy meg vannak sértődve, mikor kerékpárral át akarok hajtani közöttük a kerékpárúton, ahol mellesleg semmi keresnivalójuk nincs. Ott van a járda kemény 5 méterrel odébb, de egyik se vonszolná át a seggét oda. Hogy az autósok is ingyen parkolónak használják a kerékpárutat, azt már csak extraként jegyzem meg.

A Darwin-díjat az az IQ-nuku ostoba nyerte el, aki ráparkolt a huszonöt tonnás Kamazzal a kerékpárútra, csak mert a közelben építkezés volt, és nem esett jól fizetni a parkolóhelyért. Be is horpadt a járda a kerékpárúttal együtt, mert még a lerakodás után se álltak el onnét a teherautóval. A tésztaképű, szobanövény intelligenciájú segédmunkás még ki is pakolta a zsákokat a járda kellős közepére, és azokon ette a szendvicsét.

Úgy megkérdezném mellesleg, a policájok ilyenkor merre szolgálnak és védenek? Csak mert ez kapásból egy olyan 50 ezres csekk lett volna.

2017. júl. 4. 21:26
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Estem már el azért, mert ahogy nálad, nálam is átfutott egy gyalogos a bicikliúton, mert meglátta az egyik ismerősét a túloldalon. Kiröhögött és továbbment, ennyivel le volt tudva, a közel milliós bringám meg le lett nyúzva. Az autósok meg (tisztelet a kevés kivételnek) még rosszabbak. A biciklis a tápláléklánc alján van az utakon sajnos. Rengeteget tekerek, igyekszem elkerülni a forgalmas utakat, de sokszor nincs kerékpárút, vagy ha van akkor olyan, hogy inkább DH bringának való, nem országútinak. Autósok közül nem tudnék kiemelni egy barmot se, mert mindennapos dolog, hogy ha tehetnék se kerülnek ki 5 centinél nagyobb ívben, vagy ledudálnak ha tök szabályosan közlekedek akkor is, száguldoznak. Életveszélyes. Jaa volt hogy majdnem az arcomba dobta be valami idióta a csikket amit kihajított az ablakon.
2017. júl. 4. 21:48
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Autós részről ritkán van, mert figyelmesebb vagyok náluk. Olyan volt párszor hogy ledudáltak, mert nem vagyok hajlandó a bicikliúton menni outival, ahova inkább mtb kellene.

Nemrég volt egy vicces gyalogos esetem, körforgalomban mentem, kifelé hajtva lelassított egy autó és elengedett egy babakocsit toló férfit a zebrán. Mivel emelkedő jött egyből, én nem lassítottam le nagyon, a kocsi még ott kuplongolt amikor elmentem közte és a majdnem atért gyalogos között. Utánamordított a férfi hogy "mivan magyargyerek?? üss el!'. :DD Hátrafordultam, nem szóltam semmit csak kitettem a kezem értetlenül, mert nem az volt hogy kicentiztem, volt bőven hely mindkét oldalon.

2017. júl. 4. 22:17
 4/11 anonim válasza:
Engem ledudált a barom autós mert nem figyelte h megváltozik az út. Tehát ez egy mellék út.nem az egyenesen jövőnek van elsőbsége hanem a kanyarodónak mert egy sorompó van az kanyar előtt. Tehát a szembe forgalomnak stop tábla van,én kanyarodtam be ő figyelmen kívül hagyta a stop táblát és majdnem bumm lett. Neki állt feljebb. Üvöltöttem neki h te barom. Stop táblád van...
2017. júl. 4. 22:18
 5/11 Alex Fly ***** válasza:
100%

Autóbaszorult véglények részéről akadt. Szerencsére azért a többség normális. Azért majd minden nap akad egy-egy tulok, aki szerint előzéskor a tizenöt centi biztonságos oldaltávolság... de ezt már kezdem megszokni. Igazi tirpákkal csak pár esetben találkoztam.

Egyik esetben este megyek haza a melóból, jobbra mellékutca, én haladnék egyenesen. Egy bar0marcú szemből balra kanyarodik, index nuku, elsőbbségadás a holdban... szóval egy éles jobbkanyar mentett meg a csattanástól. És nem elég, hogy akaratomon kívül le kellett kanyarodnom a mellékutcába, de az idióta kb. 20 centivel jött mögöttem és tolta neki a gázt jó pár méteren keresztül. Valahogy sikerült feljutnom a járdára: oda már nem követett...

Másik esetben megyek melózni, szemből csomóan jönnek, mögöttem valami idegbeteg nyomja a dudát, mint tót az anyját. Kereszteződésben lehúzódok, hogy elengedjem, erre megelőz majd megáll előttem és elkezd hisztizni, hogy nem tud miattam haladni. Meg hogy menjek az út szélén, mert nem tud előzni. Amikor finoman közöltem vele, hogy az előzést az akadályozza meg, hogy a szembejövők miatt nem tud sávot váltani függetlenül attól, hogy a sáv melyik részén tekerek, közölte, hogy a KRESZ szerint ebben az esetben le kell mennem az úttestről a járdára, hogy az autó el tudjon menni. Különben sincs a kerékpárnak semmi keresnivalója az úttesten, azzal a járdán kell közlekedni... Erre már nem lehet mit mondani, inkább otthagytam. Utolért, megelőzött, kiszállt és elkezdett rángatni... Aztán csak otthagytam a barmot, nem érek rá idiótákkal foglalkozni...

A harmadik emlékezetes eset semmi különöset nem tett. Csak ledudált és leszorított -a kerékpárútról. Szerinte az arra való, hogy a f0stalicskáját azon parkoltassa...

De ezek kirívó esetek, kb. 20 éves termés volt, amit leírtam. Az igazi tulkok itt a buszsofőrök. akad, amelyik simán fellöki az embert, más megkísérli megölni (ő azóta már nem dolgozik autóbuszvezetőként)...

A gyalogosokat nem sorolom ide, ők a gyengébbek, tehát akármit csinálnak, nekem kell vigyáznom rájuk. Ráadásul sok esetben pont az ő általuk évtizedeken keresztül használt, addig biztonságos járdára kényszerítetták a kerékpárosokat (gyalog- és kerékpárút fedőnéven), így velük -ha lehet- még jobban kiszúrtak, mint az oda deportált kerékpárosokkal. Ezeket figyelembe véve a magam részéről inkább segítem őket még akkor is, ha szigorúan nézve teljesen szabálytalanok és emiatt engem ér hátrány...

2017. júl. 4. 22:32
 6/11 anonim ***** válasza:
Igen.Jó pár évvel ezelőtt elütött egy autós.Ő volt a hibás.Ezért lefizetett.Az autónak nagyobb baja lett mint nekem.
2017. júl. 5. 10:53
 7/11 anonim ***** válasza:

Sofőr ként jo sok volt és tuti lesz is

Nyugger nem tud 30 métert menni a lámpás kereszteződésig hanem kereszbe át csoszog az uton 50-el mentem ha nem saruzok és rántom át a kocsit az üres szembe sávba akkor el csapom csak ki lépett a parkolo kocsik közül ahova nem látok be amikor ki szolog hogy a zebra nem itt van el kezdett orditozni .

Másik amikor a kis vasas gyerek ki szaldt elém az annyja meg nekem akart támadni mert majdnem el csaptam a gyereket itt se volt zebra se semmi főutvonal városon kívül 90km/h toltam egy kuplung nélküli satu féket a gyerek be....ozott kb 1 méterrel elötte álltam meg nyomtam a dudát és csak lazán meg állt a sáv közepén így csak satuzni tudtam baja nem lett senkinek igaz én isazt hittem hogy el fogom csapni fékezés közben , de nem

2017. júl. 5. 23:03
 8/11 anonim válasza:

#5 >akad, amelyik simán fellöki az embert, más megkísérli megölni (ő azóta már nem dolgozik autóbuszvezetőként)

...Fritz?

2017. júl. 6. 16:08
 9/11 anonim ***** válasza:

Hajjajj... Ha már gyalogosokat említesz...

1. Egyszer egy tehén méretű szőke nő döntött úgy, hogy az autóút bal oldaláról átrohan a jobb oldalra, pont elém... (Volt neki amúgy járda is, szóval mit keresett ott...?) Nem tudtam olyan rövid távon lefékezni, nekimentem, és mivel akkora böhöm nő volt, el is estem, épp nem vertem be le az orrom az aszfaltba, de a szám koszos is lett a földtől... Ráadásul egy autó is jött nemsokkal mögöttem, ha közelebb lett volna, az sem tudott volna lefékezni, én és a gyalogtehén is meghalhattunk volna a bunkósága miatt,és az ott vétlen autós is mit érezhetett volna utána, ha... De szerencsére úgy ahgoy megúsztuk. Ráadásul nem ám, hogy bocsánatot kér, azon rikácsolt, hogy ő most le fogja késni a vonatot, és így meg úgy...

2. Kerékpárúton, ahol egy 1-2 méteres fasorral elválasztva egészen széles járda is volt, a kerékpárút teljes szélességében korzóztak a nyanyák. Szóltam nekik, hogy engedjenek már el... Erre ki voltak akadva, hogy mit képzelek, meg különben is mért nem csöngetek... MI a fenét keresnek egyáltalán ott???

Ebben a szituban a gyalogosok túl sokat képzeltek magukról, és tudták jól ,hogy útban vannak, ha ott mennek, direkt keresték a konfliktust. Ha 4 felnőtt egyikének sem jut eszébe, hogy ne egymás mellett zárják el a teljes utat, az kész agresszió részükről. Egyikük babakocsit tolt. Arra még azt mondom rendben, menjen ott, ha simább a bringaút... De a másik három banya csak sétafikáltak babakocsi nélkül, ők simán mehettek volna a járdán. Vagy ha már a bringaúton teszik, legalább egymás mögött mehettek volna...

Az is baj még, hogy ez a bringaút egy térkövekből kirakott vacak... Ez pedig csábítja a gyalogosokat. Pláne ha a járda régebbi, és nem lett megújítva a bringaúttal egy időben... Szóval az építtető is nagyban benne van ezekben...

3. Ááá, hagyjuk, unom...

MÉg annyi, hogy egy autós egyszer úgy centizett le, hogy súrolta a kormányom, mázli, hogy nem estem el. Azóta már igyekszem nem annyira az út szélén menni, inkább beljebb megyek, hogy kénytelenek legyenek lassítani vagy sávot váltani. Hát ha lassít, akkor szoktam jobbra menni. Nem könnyű, sose lehet tudni, hogy normális vagy aljas autós jön az ember mögött...

2017. júl. 9. 08:27
 10/11 anonim ***** válasza:
60%

Nyáron boldog-boldogtalan az út közepén sétál és néz rád, hogy mit keres 50-el lakott területen egy személyautó vele szemben. Vagy mikor keresztben megy át az úton zebra nélkül és beláthatóan közeledsz felé, erre nem gyorsabban, hanem komótosan sétál tovább. Elárulom: amikor nem kell sietni az autósok miatt mindenki rohanna át a zebrán én meg figyelek, hogy na mikor teszi le a lábát, nehogy elgázoljam. Viszont amikor jobban tenné, hogy átsiet inkább megvárja míg én lassítok.. ergo, a szabálytalan átkelők elvárják, hogy te ne gázold el őket, mert ők jönnek.. tisztelet a kivételnek...

Még durvább: lakott területen kívül, éjszaka a híd szélén támolygó kb. 5 méterről látható kivilágítatlan alak.. aki vagy kiugrik eléd vagy nem. Függetlenül attól, hogy bár a gyalogos védve érzi magát, ez elég veszélyes. Éjszaka jobban kell figyelni és lehetőleg minél hamarabb biztonságosan haza érni én erre törekszem.

2017. júl. 11. 19:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!