A gyalogosok miért köszönik meg, ha a zebrán elengedi
őket az autós?
1/29 anonim válasza:
Mert már csodaszámba megy, ha átenged valaki a zebrán. A rendőr szeme láttára száguld el mellettem az autó, én meg állok a zebránál, hogy átmenjek.
2018. júl. 16. 20:10
Jó kérdés. Mindig megköszönöm, pedig tudom, hogy nekem van elsőbbségem. De szerintem ez egy olyan gesztus, amivel ártani tuti nem fogok :)
2018. júl. 16. 20:11
Én nem szoktam megköszönni.
(Egy gyalogos)
2018. júl. 16. 20:17
Ritka számba megy ha én gyalogos vagyok, én azért köszönöm meg mert megállt és gyanítom ugyan olyan mint én, mivel én is megállok ha látok gyalogost. Szóval minden autósnak aki megáll a gyalogosoknak kivétel nélkül azoknak jár egy pacsi. :)
2018. júl. 16. 20:18
Mert nem egy bunkó paraszt.
2018. júl. 16. 20:20
Velem is előfordul többször hogy zebra előtt, 60-70ről kell intenzíven fékezve megállni azon a pár méteren, viszont ha ez sikerül akkor áthaladhat és ilyenkor int.
Ha 40-el haladva állok meg ugyanígy int egy-két ember aki kontaktusba kerül velem.
Ez a zebrán való elsőbbség is kicsit túl van reagálva, én annak idején is még jogosítvány nélkül, akkor mentem át az gyalogátkelőn amikor nem jött senki, ideértve ha jelezve megállt.
Sose lépek le a mai napig a kocsik előtt ha látom hogy nem lassít.
2018. júl. 16. 20:23
Én sem lépek le úgy, hogy a saját életemet és testi épségemet kockáztassam, viszont ez nem jelenti azt, hogy meghunyászkodva várok a zebra mellett, amíg valaki kegyeskedik magától lassítani. Ha határozottan indulsz meg a zebrán, akkor meg fognak állni, mert megijednek, hogy kilépsz eléjük. Amikor meg már lassít, akkor át lehet haladni. Sajnos sok bunkó paraszt nem áll meg, óvoda melletti 30-as táblánál is 50-60-nal közelítik meg a zebrát, meg körforgalomból kihajtva is teljesen meglepődnek, hogy ott egy gyalogos, és lazán elcsapnának, ha nem figyelnél. Megköszönni akkor szoktam, ha egy autós "átlagon felül" teljesít, ergo már messziről észrevesz és lelassít, nem nekem kell megállásra kényszerítenem.
2018. júl. 16. 20:40
8/29 A kérdező kommentje:
Szerintem az a bunkó paraszt, aki nem adja meg az elsőbbséget.
Szerintem meg sok gyalogos azt hiszi, hogy csak akkor van elsőbbsége, ha már lelépett a zebrára. (Régi KRESZ szerint)
9/29 A kérdező kommentje:
Na igen, van olyan szitu, amikor megérdemel egy köszönetet az autós.
"Szerintem meg sok gyalogos azt hiszi, hogy csak akkor van elsőbbsége, ha már lelépett a zebrára."
Igazából szerintem ez így nem is értelmezhető, mert az elsőbbség az elsőbbség. Ha valami történik, akkor már biztosan a zebrán vagy, és ha az autós nem adta meg az elsőbbséget, akkor felelősséggel tartozik.
2018. júl. 16. 20:45
Kapcsolódó kérdések: