Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Évi 100. 000 km? Mit dolgoznak...

Évi 100. 000 km? Mit dolgoznak? (Személyautóval)

Figyelt kérdés
A kérdés csupán érdeklődés. Mit dolgoznak azok akik ilyen sok km-t mennek 1 évben? Ugyebár rengeteg céges autót lehet látni, de mindenki üzletkötő? Milyen munkakörök ezek? Én is akarok ilyen sokat vezetni.
2018. jún. 14. 11:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Futár, postás, vállalkozó akinek messze vannak egymástól a telephelyei, munkába ingázó (ismerek olyat, aki 100 km-ről jár minden nap dolgozni), rendőr, betegszállító. És persze a kamionosok.
2018. jún. 14. 11:32
 2/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Viszont elsősorban a céges személyautósokra gondoltam (fehér Skodák, Passatok stb), hogy nekik mi a munkakörük az üzletkötőkön kívül, mert rengeteget látok és napi 400-500 km vezetés mellett hogy van idő munkára hogy az beleférjen a 8 órás munkaidőbe?

2018. jún. 14. 11:40
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Láttam Veszprémben egy épülő társasházat, aminél szegedi cég a kivitelező. És ez nem egyedi eset, rengetegen járnak több száz km-re napi szinten dolgozni.
2018. jún. 14. 11:46
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Project manager voltam egy nemzetközi multinál - közép európa volt a területem.

53 km-re volt otthonról az iroda, az 106 oda-vissza, vagyis durván heti 500 km. Az egy évben 48 héttel számolva 24,000 km és még csak munkába jártam.

Havi 2x biztosan voltam Krakkóban, ami oda-vissza 1300 km = 31,200 km évente.

Prágában is rendeszeresen jártam, havi 1-el számolva 1000km-es út 12,000 km évente.

Ez 67,000 km és még kvázi csak a kötelező köröket futottam le az irodák között. Ezen kívül még töménytelen utam volt telephelyekre MO-n, Szlovákiában, Lengyelországban és Csehországban.

Ha a 100e nem is de 60-70+ simán összejött. Pont skodáink voltak :)

2018. jún. 14. 12:00
 5/11 anonim ***** válasza:
65%

Hidd el, nem akarsz ilyen sokat vezetni! :D

Általában a leggagyibb, legkényelmetlenebb, legfapadosabb autókat adják amiknek lesz@rják a műszaki állapotát!

olajcsere 20-30e km-ként stb stb...

2018. jún. 14. 12:16
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Van olyan ismerősöm aki heti 2-3szor járja meg oda vissza a Sopron - Szarvas távolságot, én is jártam évekig 100 km-ről dolgozni... Egy komolyabb menedzser, vezető simán kap állást a munkahelyétől 100-150 km-re is akár. És ha éppen jók az infrastruktúrális adottságok, akkor nem is elképzelhetetlen bejárni napi szinten. De ott vannak az üzletkötők mellett, pl az olyan munkakörök, amikor más miatt kell rendszeresen kijárni partnerekhez (szervizes, programozó, gépbeállító stb)
2018. jún. 14. 12:23
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Édesapám fotó-előhívó gépeket szervizelt egész országban. Volt, hogy Pestről ment mondjuk Debrecenbe, megcsinálta a gépet, és ment mondjuk még a Duna másik oldalára aznap. Mondjuk nem 8 órát dolgozott, és sokat ment hétvégén is. Ugyan nem 100, de évi 50-60 ezer simán megvolt.

De amúgy én se megyek keveset, nekem évi 40-50 szintén megvan, ez munkába járás (Vác-Szentendre), sok Pest, kirándulások, bevásárlás stb.

2018. jún. 14. 12:41
 8/11 anonim ***** válasza:

Kollégám Velencéről jár be BP-re dolgozni naponta, heti 5 nap...

AMúgy meg a szervizeseink is mennek sokat, mert az ország egész területén vannak eszközeink, amit karbantartani, meg szervizelni kell.

2018. jún. 14. 13:34
 9/11 A kérdező kommentje:

Hát ez a titok, amire nem tudtam rájönni :)

Azt nem tudni, hogy szeretnék-e tényleg ennyit vezetni :D

Nagyon köszönöm mindenkinek a segítő válaszokat!

2018. jún. 14. 14:33
 10/11 anonim ***** válasza:
Nos elég undorító ennyit vezetni még akkor is ha egy viszonylag jó kocsit kapsz. Én anno az elején még egy 1.4-es fiestával csináltam, az gyilkos, 100 km után már inkább gyalogoltam volna. Később Octavia volt, az már jóval kényelmesebb hosszútávon is.
2018. jún. 14. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!