Évi 100. 000 km? Mit dolgoznak? (Személyautóval)
Köszönöm a választ.
Viszont elsősorban a céges személyautósokra gondoltam (fehér Skodák, Passatok stb), hogy nekik mi a munkakörük az üzletkötőkön kívül, mert rengeteget látok és napi 400-500 km vezetés mellett hogy van idő munkára hogy az beleférjen a 8 órás munkaidőbe?
Project manager voltam egy nemzetközi multinál - közép európa volt a területem.
53 km-re volt otthonról az iroda, az 106 oda-vissza, vagyis durván heti 500 km. Az egy évben 48 héttel számolva 24,000 km és még csak munkába jártam.
Havi 2x biztosan voltam Krakkóban, ami oda-vissza 1300 km = 31,200 km évente.
Prágában is rendeszeresen jártam, havi 1-el számolva 1000km-es út 12,000 km évente.
Ez 67,000 km és még kvázi csak a kötelező köröket futottam le az irodák között. Ezen kívül még töménytelen utam volt telephelyekre MO-n, Szlovákiában, Lengyelországban és Csehországban.
Ha a 100e nem is de 60-70+ simán összejött. Pont skodáink voltak :)
Hidd el, nem akarsz ilyen sokat vezetni! :D
Általában a leggagyibb, legkényelmetlenebb, legfapadosabb autókat adják amiknek lesz@rják a műszaki állapotát!
olajcsere 20-30e km-ként stb stb...
Édesapám fotó-előhívó gépeket szervizelt egész országban. Volt, hogy Pestről ment mondjuk Debrecenbe, megcsinálta a gépet, és ment mondjuk még a Duna másik oldalára aznap. Mondjuk nem 8 órát dolgozott, és sokat ment hétvégén is. Ugyan nem 100, de évi 50-60 ezer simán megvolt.
De amúgy én se megyek keveset, nekem évi 40-50 szintén megvan, ez munkába járás (Vác-Szentendre), sok Pest, kirándulások, bevásárlás stb.
Kollégám Velencéről jár be BP-re dolgozni naponta, heti 5 nap...
AMúgy meg a szervizeseink is mennek sokat, mert az ország egész területén vannak eszközeink, amit karbantartani, meg szervizelni kell.
Hát ez a titok, amire nem tudtam rájönni :)
Azt nem tudni, hogy szeretnék-e tényleg ennyit vezetni :D
Nagyon köszönöm mindenkinek a segítő válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!