Ha egy 850kg-os személyautóval egy 1200kg-os pótkocsit húzok, az mennyire gáz?
Persze hogy el tudja húzni. Egy VW Tuareg is elhúz egy Boingot....
Az a kérdés hogy majd hogy fogsz megállni?
Sajnos tévedsz, a kérdés az, hogy "Kaptak már el valakit így?" - s ha igen, milyen büntetésre lehet számítani, de azért szép próbálkozás volt. :D
Viccet félretéve úgy állok meg vele, ahogy nélküle. 2,4 tonnát is húztam már vele 200km-en keresztül, csak az papíron 750kg-os utánfutó volt. Nem mondom, hogy egyszerű sörözgetős vezetgetés volt, de azért elvittem, mert muszáj volt. :D
Ha eddig is szartál a szabályokra, akkor most hirtelen miért kezdett érdekelni?
Semennyire nem vernek meg, csak kapsz egy fincsi büntetést.
Eddig azért nem foglalkoztatott, mert ha csak nem mérnek meg, nem tudják megmondani, hogy valójában 1800kg van a 750re vizsgáztatott utánfutón. De ez egy speciális vontatmány amelynek a forgalmijában benne foglaltatik, hogy 1200 kg. Ez a gond, ezzel ha megállítanak nem fog tetszeni nekik.
A kérdés továbbra is az, hogy mire/mennyire büntetnek ilyenkor?
"Nem kell hozzá E kategória, mert B kategóriával addig húzhatsz, amíg a járműszerelvény együttes össztömege el nem éri a 3500kg-ot, ha ezt meghaladja, akkor kell az E."
Hőőő! Akkor szerinted így legális?
Addig szórakozol ezzel, hogy egyszer a szerelvény behajít az árokba, és az nagyobb baj lesz majd, mint 50 ezer bünti.
Miért nem lehet betartani a KRESZ-t és a törvényeket? Ha neked ilyen gyakran és sürgősen kell húzni ilyen nehéz szerelvényt, akkor miért nem veszel egy 1,5-2 tonnás autót?
Ezzel csak az a baj, hogy másokra is veszélyt jelentesz, és rendszerint nem a vétkes hal meg, pedig az ilyenekért egyáltalán nem lenne kár.
A kérdést se értem, hogy szerintem legális-e, mivel éppen ezért született ez a kérdés, mert nem az, és azt kérdeztem mennyire vágnak meg ha elkapnak vele... Na mindegy.
Nagyobb autó már tervben van, ez egy induló vállalkozás, s egyenlőre nem telik ilyenre, de a munkát el kell végezni.
Nyilván nem vadállat módjára megyek vele, plusz elég ritka, hogy ilyet kelljen húzni, kb évi 2 alkalom, emiatt meg luxus lenne egy 2 tonnás kocsi meg E kat. egyenlőre.
Kérdező, azt vedd kérlek figyelembe, hogy ezt a szabályt a fizika törvényei miatt írták. Teljesen mindegy, hogy a rendőr állít-e meg vagy egy óvoda fala, a te személyes biztonságodról van szó és a többi közlekedő testi épségéről. Épp elég, ha az óvatos tempódat megunja egy idióta és veszélyes manőverrel előz meg - lehet, hogy kénytelen leszel miatta gyors manővert végrehajtani és egyszerűen nem fog az a könnyű kis kocsi úgy viselkedni, ahogyan azt szeretnéd. Ez tényleg fizika, ezen akkor sem tudsz változtatni, ha most épp az évszázad üzlete hiúsul is meg miatta.
A közlekedők nevében kérlek, gondold át, hogyan tudod ezt másképpen megoldani. Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!