Sokan lehetnek, akiknek van CE jogsija, de nem dolgoznak vele?
Matematikailag a kettőnél több, már sok...
Természetesen vannak, akiknek van C+E kategóriás jogositványuk, de nem dolgoznak vele.
Föleg az a korosztály, amelyiknek még megadatott a MHSZ-nél jogositványt szerezni, de a fiatalabbak között is vannak akik megszerezték a C+E kategóriát, mégsem az autó vezetés a munkájuk.
Nem is értem mire irányul a kérdés, az teljesen természetes, hogy a jogosítványból kifolyólag van az illetőnek egy plusz szakmája, viszont nem abban dolgozik.
1-es, tulajdonképpen azt vártam, hogy számszerű pontos adatot mondj arról, mennyi embernek van ilyen jogosítványa, itthon, illetve külföldön...
Semmi másra nem irányult a kérdés, komolyan.
Igen, és tényleg nem jó őket hirtelen az útra engedni. Mert mondjuk van egy akármilyen cég, foglalkozik valamivel - nem fuvarozással - de néha szaladgálni kell ide - oda autókkal. Vesznek egy 7.5 tonnás teherautót, és szólnak: - Józsi! Ugye, hogy te annó a seregben megcsináltad a C - t?
- Ja, vezettem a Zilt, akkor '87 - ben fél évig.
- Jó, akkor te viszed el azokat a ládákat a Kovács BT. - nek Bivaly.asznádra.
És ekkor látni az úton, hogy Józsi kocsit hajt, mereven előre néz, markolja a kormányt, 80 - nal megy, mögötte kamionok kígyóznak, mert arra emlékszik, annyi a megengedett nagy autónak.
Biztos van, de nem sok.
Egyrészt sofőrhiány van, és a fizetések elég magasak.
Másrészt nem két fillér egy C+E, aki ennyit befektet nyilván nem véletlenül teszi
Ingyen volt, nekem is.
De pont ma jelentkeztem egy céghez, szigorúan mazsolaként, és avval a kikötéssel, hogy 1-2 hónapot fogják a kezem, amíg rendesen nem megy.
Ahol élek, ezen a környéken minden második állás:
Sofőrt keresek erre, arra, amarra.
Szinte más sincs.
Anno a b-s jogsinál is sokat tököltem, mire ki mertem menni a forgalomba.
Én meg elmentem a postához, barkas-ra, csomagozni az V. kerületbe Bp-en. :)
Néha felsírok emiatt álmomban.
Kamionozás hozzá képest lófütty.
nosztalgia. :)
Addig orulj, amig veszi a faradsagot a ceg es normalisan kitanit....
A fizetesek magasak, meg tuti olyan mondja aki nem ebben dolgozik.....
25 munkanappal napi 13 ora, es 300.000 forint, ha neked olyan magas akkor sulyos gondok vannak nálad.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!