Veszélyeztette a terhességemet is az, aki az autómba tolatott?
Szabályosan közleledtem. Belém tolattak. Elismerte, hogy ő a vétkes 100%-ban.
38 hetes kismama vagyok. Ugyan nem lett nagy a kár az autókban, viszont sokkolódtam, nagyon megviselt.
Veszélyeztette az állapotomat is?
Ez attól függ, hogy mekkora tömegű járművel és mekkora sebességgel tolatott az autódba.
Ha egy mozdonnyal tolatott neked 80 km/h-val, akkor igen.
Viszont ha mondjuk egy kispolszkival koccolta a lökhárítódat, akkor egyáltalán nem.
Komolyra fordítva a szót: ha a kocsin nem/alig látható sérülés, akkor szinte biztosan nem volt akkora lassulás/gyorsulás ami bármilyen kárt okozhatott volna benned.
Amúgy 38 hetesen nem túl okos dolog vezetni.
Egy erősebb ütközés nyilván hordoz veszélyeket a magzatra nézve, de egy beletolatós baleset pont nem egy olyan nagy energiájú ütközés. Azt nem mondom, hogy születendő gyermeked feltétlenül élvezi az extra lubickolást, de baja nem lesz tőle. Innentől kezdve rajtad áll, hogy miképpen kezeled a stresszt, amitől ugye jobb mihamarabb szabadulni ilyenkor.
Természetesen a büntetőjogi következmény súlyosabb lehet, hiszen több szempontból sérülékenyebb egy vàrandós nő, mint mások, valahol a 90 éves nagymama szintjén lehet a kockázata egy súlyosnak minősülő sérülésnek.
Ha nem bírod a stresszt, ne ülj autóba!
Mondom ezt úgy, hogy még a szülés megindulásakor is simán levezettem volna azt a 30 km-t, amilyen messze van a kórház. Csak a férjem nem engedte... Minden nap sokat vezettem terhesen is (BP-en), és nem volt gond. De tudtam, hogy én hiába figyelek, bármikor lehet balesetem. Ezt mindig kalkulálom, amikor kocsiba ülök.
Szóval tudhatnád, hogy a közlekedés/vezetés, veszélyes üzem. És ha egy minimális koccanástól is ilyen sokkban vagy, akkor te veszélyezteted a gyereked, hogy autóba ülsz...
Ha akkora "gondot" okozna a sokk, megindult volna a szülés. De ne aggódj, nincs baj az állapotoddal.
Na ez a tipikus magyar mentalitás!
Más féllábbal meg tolószékben vígan él, Te meg "sokkolódsz" egy valószínűleg 5km/h-s koccanástól. nevetséges!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!