Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért villog/vibrálnak az...

Miért villog/vibrálnak az autó/kamion fényszórói?

Figyelt kérdés

Rengeteg videót látok, hol az autók első/hátsó fényszórói alatt led csíkok villognak, de nem tudom, miért, milyen opció az? És mi ennek a "Villogásnak" a neve?

Egy videót csatolok, hol az elején a kamion első fényszórói alatt a led csíkok villognak pont így, mint ahogy felül is említettem: https://www.youtube.com/watch?v=hC6lyne3Ark

2018. jan. 4. 17:51
 1/8 anonim ***** válasza:
87%
A kamera sokkal érzékenyebb, ezért látod a dimmerelés miatti villogást. Szabad szemmel nézve nem villog.
2018. jan. 4. 17:56
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
nem villog csak a felvételen
2018. jan. 4. 17:57
 3/8 anonim ***** válasza:
52%
Ha kamerával a TV-t vagy a monitort kezded el felvenni, akkor is úgy néz ki, mintha villogna. Ez ugyanígy van a neoncsöveknél is.
2018. jan. 4. 18:34
 4/8 anonim ***** válasza:
80%
ilyent már én is láttam, de amikor közvetlenül ránézel, akkor nem tűnik fel, csak ha a perifériás látótérben feltűnik, akkor sokkal jobban oda vonzza a figyelmet, ezért villogatják meg azon a 8-12Hz körüli frekvencián mert hamarabb észreveszek akkor is ha nincs közvetlen az éleslátás területék a látott képe.
2018. jan. 5. 05:18
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat, hasznosak voltak számomra...
2018. jan. 5. 16:18
 6/8 anonim ***** válasza:

#3-as vagyok

nem tudom ki pontozott le, de az az észlény elmagyarázhatná, hogy miért.

2018. jan. 5. 16:19
 7/8 anonim ***** válasza:

Egyetértek veled, nemrég egy "amatőr" nethuszárral akadtam össze, mert megkérdőjeleztem, miért sérteget nyilvánosan másokat, privátban veréssel fenyegetőzött, összemosott egy másik nevét kiíró felhasználóval, értelmesen megindokolni semmit nem tud, és tovább. Az ilyenektől mit vársz?

ha 8-12HZ-el villogna az úgy kiverné a szemed, hogy nem igaz. Az a frekvencia 150-400Hz körül van. A kamera 25-30 kép/másodperces képrögzítése és a PWM szabályozás frekvenciája interferál. Így a kapott kameraképen a fényforrás villogni fog. Mint ahogy a 3-as válaszoló is írta.

2018. jan. 9. 09:25
 8/8 anonim ***** válasza:

Nem az interferenciát látod, mert szabad szemmel is jelentkezik, de csak amikor másfelé nézel és a perifériás látótérben jelenik meg és mozog a látótérben a fénye. Ez egyértelműen 16 Hz alatt van jóval.

Akkor 12-14 még lehet, de szerintem kicsit lejjebb van annál, mert elég feltűnő. Tudom mert kísérleteztem régebben a led PWM hajtásával és ott megfigyeltem a frekvenciát, hogy milyen hatás jelentkezik. Mikor hogyan látszik. Már 8 Hz fölött kezd eltűnni a durva villogás és 10 Hz fölött már egyre kevésbé látszik, ha csak nem nézel mellé a térben pásztázva a szemeddel. Akkor feltűnően látszik a villogása.

2018. jan. 10. 05:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!