B kategóriás jogosítvánnyal kisteherautó sofőr lehetek?
A kérdés az, hogy mit értesz kisteherautó alatt?
"3500 kg-ot meg nem haladó megengedett legnagyobb össztömegű gépkocsi vezetésére jogosít, a szállítható személyek száma 8 + 1 fő. Egy könnyű pótkocsi is vontatható vele, ahol a járműszerelvény megengedett legnagyobb össztömege a 4250 kg-ot nem haladja meg. Egy nehéz pótkocsi is vontatható vele, ahol a járműszerelvény megengedett legnagyobb össztömege a 3500 kg-ot nem haladja meg."
Ha most vizsgázol, akkor nagy reményeket ne fűzz ehhez, hacsak nem valami maszek felvesz ilyet lóti-futi munkára. A posta ha jól tudom már C-t is kér, PAV II-t, de nem biztos. Amúgy én is a postán kezdtem anno, de rohadt szarul fizetett és nem is volt annyira jó. Aztán próbáltam egy ideig a GLS-t, de nem feküdt. Fizetés gyenge, kevés az idő, ha bemérnek fizetek stb. A lényeg, hogy volt egy román cég, aki km-ben fizet, van időkorlát, de azt lehet tartani simán. Napi 1000-1100 km-t lenyomok transzeurópai járatokon, volt hogy napi 1400-at. Több mindennel foglalkozik a cég, van hogy trélerrel megyek, van hogy forgózsámolyos futót húzok, a lényeg, hogy olyan méreteket kell használni, hogy szűkön, de beleférek a 18,5 méteres max hosszúságba, igazából csak én húzom a 9 méter feletti trélert vagy futót. Van hogy a buszra tesznek rá, azzal pl egy nap kétszer megteszem a Szatmárnémeti-Budapest távot, kétszer fel Budapestre, és kétszer vissza Szatmárnémetibe, de ritkán megyek busszal. Ha kicsit sietni kell, 5 óra alatt simán átjövök az országon futóval, pl múlthéten hajnal 1-kor léptem be Letenyénél az országba, és reggel 6-kor már Csengersimánál kiléptem az országból.
Ha furgonozni akarsz, így éri meg. Ezt úgy mondom, hogy furgonról ültem át kamionra, aztán 1 hónap múlva vissza a furgonra, a kamionozás nagyon rossz volt, nem tudsz folyamatosan menni, megkell állni, nem hajthatsz be mindenhova stb. Furgonnal nincs ilyen gond, éjjel nappal lehet menni, és jobban fizet mint a kamion.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!