A városban miért mindig a furgonok haladnak normális tempóban?
Az utóbbi időben figyeltem meg,hogy a legtöbb furgon normálisan halad, nem fékezgetnek indokolatlanul, és velük együtt lehet haladni a leginkább.
Persze szar mögöttük menni, mert nem lát előre az ember, de érthetetlen számomra,hogy ezek a relatíve lomha autók mégis tudnak haladni, míg az egyszerű személyautók java részében olyan bal**sz ember ül,hogy hiába lehetne akár csak 50-el menni, az eldöcög 40-el, lehetőleg azt is a belsőben, mert ő nem akar a furgon mögött menni.
Természetesen ez általánosítás, mert sok kivétel akad itt is ott is, egy rakott furgon biztosan nem fog dinamikusan haladni, de még így is a jó részük tud "menni".
Nem értem, hogy miért?Illetve azt nem értem,hogy akinek csak egy egyszerű személyautója van, az miért nem megy?Ha ráér akkor tömeg közlekedjen.
Nem kell 60-70-el száguldozni 50-es táblánál, szó nincs róla, én sem így megyek.Csak azért a 40-es tempó bosszantó tud lenni, én meg nem akarok korábban elindulni azért mert más ráérősen megy.
Azért ne mondjunk már hülyeséget, hogy azért mennek jobban a furgonosok, mert nem saját kocsi és nem ők fizetik a gázolajat, szervízt. Azért mert tartjuk a városi lendületet, még nem tapossuk szét a furgont, nem lesz baja, és nem ver be 3 literrek több gázolajat. Tudni kell vezetni, és haladni a forgalomnak megfelelően, nem lassítani a forgalmat.
Nálunk úgy veszik fel az embereket a céghez dolgozni, hogy van két vezetési "vizsga" vagy "teszt". Az egyik hogy egy maxi Ducato után akasztanak egy 6-7 méteres 3 tengelyes trélert, aztán a városba szambázzunk vele, melletünk ül egy faszi, aki figyel, időkorlát van, hogy A-ból B-be elérj. A másik, hogy utánna szintén a maxi Ducato után raknak egy forgózsámolyos extra hosszú futót, aztán azzal is irány a város. Ha ezen átmész, akkor felvesznek. Persze nem csak menni kell a városba, hanem beparkolgatni ide-oda, betolni 2-3 szűk helyre, ahol sokszor annyi hely van, hogy a két tükör épp hogy befér, természetesen nem úgy hogy 10-15-ször előre hátra indulsz.
11-es
Szép történet.
Leírom hogy megy valójában. Bekerülsz egy ilyen céghez, ahol vannak furgonok. Vagy költöztető, vagy csomagkihordó, fuvarozó, mindegy. Ha van B-s jogsid, a kezedbe adják a kulcsot és menj magadnak. Kb ennyi a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!