Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A városban miért mindig a...

A városban miért mindig a furgonok haladnak normális tempóban?

Figyelt kérdés

Az utóbbi időben figyeltem meg,hogy a legtöbb furgon normálisan halad, nem fékezgetnek indokolatlanul, és velük együtt lehet haladni a leginkább.

Persze szar mögöttük menni, mert nem lát előre az ember, de érthetetlen számomra,hogy ezek a relatíve lomha autók mégis tudnak haladni, míg az egyszerű személyautók java részében olyan bal**sz ember ül,hogy hiába lehetne akár csak 50-el menni, az eldöcög 40-el, lehetőleg azt is a belsőben, mert ő nem akar a furgon mögött menni.

Természetesen ez általánosítás, mert sok kivétel akad itt is ott is, egy rakott furgon biztosan nem fog dinamikusan haladni, de még így is a jó részük tud "menni".

Nem értem, hogy miért?Illetve azt nem értem,hogy akinek csak egy egyszerű személyautója van, az miért nem megy?Ha ráér akkor tömeg közlekedjen.

Nem kell 60-70-el száguldozni 50-es táblánál, szó nincs róla, én sem így megyek.Csak azért a 40-es tempó bosszantó tud lenni, én meg nem akarok korábban elindulni azért mert más ráérősen megy.

2017. okt. 12. 13:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Lehet törékeny árut szállít azért nem rohan.
2017. okt. 12. 13:59
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
A kis platós teherautók fürgébbek ám, mint az a rengeteg 1,2-es benzines szgk-k.
2017. okt. 12. 14:39
 3/13 anonim ***** válasza:
0%
Kovi kerdes, miert van minden kistehernek szettaposva a bele. Mas meg szereti ugyanazt az autot 10 evig megtartani.
2017. okt. 12. 15:08
 4/13 anonim ***** válasza:

Én azért indulok el előbb mert tudom, hogy más ráérősebb mint én és ha késésben lennék akkor tutti kifogok egy mazsolát. Külső sávban eleve jobban lehet haladni, vicces nézni, hogy a belsőbe megy mindenki, külsőbe elvagyok a furgonokkal sőt még kamionok is tartják a 50-es tempót, belsőt egyszer próbáltam... hát 44km/h és szinte mindenki belemászott a másik magánszférájába, ( oda igen, csak trágárságszűrő )

Ja meg amikor balra akar kanyarodni a félős tag, és nem mer elindulni inkább megvárja a még otthon lévő autósokat is.. akkor beáll a belső, külső meg vígan megy 50-el. Jó párszor bekapsz eléd egy trakeszt vagy kismotorost, de benne van.

2017. okt. 12. 15:23
 5/13 anonim ***** válasza:
81%
Ezeket a furgonokat általában (!) rutinos, gyakorlott, naponta sokat vezető sofőrök hajtják. Ismerik a forgalom ritmusát, a sávok "intenzitását", jobb ütemben tudnak menni, mint az esetleg gyakorlatlanabb, az utat kevésbé ismerő autósok.
2017. okt. 12. 15:39
 6/13 anonim ***** válasza:
51%
Az 5. válaszoló jól irja.
2017. okt. 12. 16:10
 7/13 anonim ***** válasza:
Érdekes: sokszor azt tapasztalom, hogy úgy mentek, mintha megkülönböztetett autók lennének, tehát veszettül (tisztelet a kivételnek).
2017. okt. 12. 21:00
 8/13 anonim ***** válasza:
Mert rengeteget mennek, átlátják a forgalmat, egyszóval tudnak vezetni. Mondjuk érdekes amit írsz, mert általában többel mennek, mint 50 városban, de tény, hogy egyáltalán nem lomhák, ahogy azt sokan elképzelik, és az van a fejükben, hogy a furgont meg kell előzni. Hiszen mostmár egész modern, erős furgonok vannak, és nem olyan gyakori azért a túlsúly. Én csak azért nem szeretek furgon után menni, mert nem látok előre tőlük, de sokszor így is együtt haladok velük inkább.
2017. okt. 13. 09:39
 9/13 anonim ***** válasza:
Részben mert gyakorlott sofőrök vezetik őket, akik időre mennek, részben meg mert általában nem ők fizetik az üzemanyagot és a szervizt, így megtehetik, hogy odalépnek, míg az egységsugarú sofőrnek minden kövér gáz pénzbe kerül, így sokan inkább csak cirógatják a pedált.
2017. okt. 13. 12:06
 10/13 anonim ***** válasza:

9-es

A cammogók a legritkább esetben cammognak azért, mert spórolnak. Egyszerűen csak el vannak "ájulva", észre sem veszik, hogy lassabban mennek, mint kéne.

2017. okt. 14. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!