Budapesten nagyon nehéz eligazodni, ha vidéki vagyok?
Eléggé.
Ha nincs internetes mobilod, GPS-ed, nem igen fogsz tudni eligazodni.
Hol akarsz eligazodni? ugyanis Budapest nagy. Ráadásul a Duna két részre osztja.
Ha van szemed, akkor hamar eligazodsz, csak fő tájékozódási pontokat kell megjegyezni.
A négyes metrónak példaértékű az eligazító táblarengetege.
Ne majrézz, nem okoz gondot még az első nap sem.
Igen.
Autóval és tömegközlekedéssel is.
Jó hír, hogy van google maps, bkk futár, waze, stb. amik elég nagy segítséget tudnak nyújtani.
Én anno ilyen spirálfüzetes térképpel nyomtam, amin rajta volt az összes BKV járat is.
A lényeg, hogy indulás előtt mindig nézd át a térképet, merre kell menned.
Most már GPS-el okostelefonnal BKK futár appal egyszerűbb a helyzet, viszont ha csak vakon követed a futárt vagy a GPS-t akkor sosem áll össze a fejedben a város.
Kocsival pedig Waze-t kell használni.
Balra kanyarodni csak néhány kereszteződésben lehet és jobbra kanyarodás is sok helyen tiltva van, ráadásul össze-vissza egyirányú minden. Havonta változnak a lezárások.
sok dolog függvénye. hova mész, mivel, milyen a tájékozódási képességed?
én navigációt leginkább csak a pontos címhez használok, de van, hogy ahhoz se. ha nem ismerős egyáltalán a környék, még itthon megnézem google maps-en, egy kis belvárosi utcába is a nagy körutakon kell eljutni, tehát alapvetően nem nehéz támpontot találni, milyen lehetséges útvonalon jutok el arra a környékre.
tömegközlekedéssel szintén nem bonyolult a dolog, a város hálózata elég jól átszőtt, ott is az a tanácsom, hogy nagyobb csomópontokban kell gondolkozni, megnézni előtte, hogy a célod melyikhez van legközelebb. odáig elmész, utána maximum egy kis séta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!