Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Kezdőnek taxis cég (fő vs t4...

HunEndorfin kérdése:

Kezdőnek taxis cég (fő vs t4 vs tfy)?

Figyelt kérdés

Szóval, lelécelek az eü-ből, az alap autó is megvan (megan grandtour III), most jön az hogy cég.

Érdekelnének a tapasztalatok, különbségek a 3 általam kinézett cég között (főtaxi,taxi4, taxify). Büntetések, belépési díjak ilyesmi. A két klasszikus cégnél van pro/és kontra pl.: a főtaxi taxis appja sokkal jobbnak tűnik mint a t4-é, látom előre hogy hova kell mennem mielőtt elfogadom a címet. Lásd még Diószeghy utca és társai.

Ellenben tudtommal nem lehet dashcam a főtaxikban ha minden igaz, ami nélkül mostanság 100 métert sem vagyok hajlandó menni , amennyi kretén civillel találkozom az eü-ben..Nem beszélve arról hogy az etikán megvédene ha valamelyik utas kitalálna valami f***ságot ami nem történt meg (kamera mikrofonja ugye).

T4-nél engedékenyebbnek tűnnek és ha jól hallottam a belépti díj is kisebb jóval.

Taxify alias uber2.0: Róluk csak annyit tudok hogy 20+/- 5% jutalék van aplikációs fuvaronként, nincs havi, viszont nem tudom hogy a droszton felvett utasokkal elszámolnak-e a cég felé, vagy az fullra a sofőrök pénze(továbbá van-e már annyi applikációs utas, mint amennyi diszpécseres a klasszikus cégeknél).

Nincs dresszkód ahogy észrevettem, bár inget viselnék, de mondjuk hosszúnadrág 40 fokban..(lásd főtaxi)..

Sofőr pontozás is tetszik benne(kapok visszajelzést).

Szóval tapasztalatok,tanács stb?

2017. júl. 28. 22:15
 1/1 Barbell Deadlift ***** válasza:

Szerintem előbb bérautóval próbáld ki, hogy milyen a taxizás, és csak utána vágj bele saját autóval. Ha most ~600 ezer forintért betaxiztatod az autódat, és 2 hónap múlva rájössz, hogy nem olyan jó biznisz, akkor buktál 600 ezer forintot, plusz, ha el akarod adni az autót, ahogy meglátja valaki, hogy taxi volt (hiába használtad kevés ideig) rögtön alkudozni fog az árából az illető.

Egyébként szerintem a Taxify jó lehet egy kezdőnek. Nincs havi fix tagdíj, tudtommal nincs rádiózás (tehát nem hallja senki, ha szerencsétlenkedsz, nem kezdenek oltogatni), továbbá, ahogy elnézem az autóikat meg a sofőrjeik egy részét, etikai bizottság sincs náluk.

Az más kérdés, hogy nem tudom, milyen a cím állományuk.

2017. okt. 22. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!