Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Egy taxis visszautasíthatja a...

Egy taxis visszautasíthatja a rövid fuvart azzal, hogy nem éri meg neki?

Figyelt kérdés
2017. máj. 16. 21:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

megtagadhatja az elvitelt,

de ez elég hülye indok, mert ha beszállsz már az 500 ft :D szóval nem hinném, h van olyan, h nem éri meg neki

2017. máj. 16. 21:59
 2/12 A kérdező kommentje:
Nagyapám mondta, hogy a Keletiben több taxis sem volt hajlandó elvenni, mert hogy közel van a célpont (csak nem bír gyalogolni, mert beteg). Végül talált egyet, aki elvitte a kórházig, 4000Ft-ért, számlát meg 2000-ről adott.
2017. máj. 16. 22:20
 3/12 anonim ***** válasza:
82%
O jaj, csak nem egy hienahoz sikerult beszallni? Nos, ezert nem ulunk be tarsasaghoz nem tartozo 'mezitlabas' taxiba, hanem hivunk egyet a tucatnyi legalis(abb)an mukodo kozul.
2017. máj. 16. 22:28
 4/12 anonim ***** válasza:
79%
Nagypapának tanítsd meg hogyan kell taxit hívni! Sose álljon neki alkudozni a droszton.
2017. máj. 16. 22:30
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Visszautasíthatja. De úgy szokták megoldani hogy odaküldik az utolsó kocsihoz aki nem vár ott már régóta és ő elviszi. Olyan hogy senki ne vigye el nem nagyon van, csak ha problémásnak tűnik az utas.
2017. máj. 16. 23:14
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Óh, szegény nagypapát jól átbåszták a hiénák. Bizony van ezernyi becsületesebb taxis is a városban, akiket leginkább a fuvarszervező cégeken keresztül tudsz telefonon vagy mobilalkalmazáson keresztül odahívni. Náluk nincs válogatás, le kell csapnia a rendelésre x percen belül a legközelebbi kocsinak és átverni sem fognak, de legalábbis nem ennyire.
2017. máj. 17. 07:55
 7/12 zoltan01balogh válasza:
100%

Taxis hiénák! Elmesélem az én sztorim!

Keleti pályaudvaron történt szintén épp 2 éve!

Fehér úti autókeresekedésbe szerettem volna menni, a távolság a keletitől 1,7 km, azaz 1700m!

Mondom a csávónak a címet, Fehér út 11...

Azt mondja csak nem kocsit vennél?

Mondom magamba, óh h rohadnál meg, de nem mondtam ki semmit.

Azt mondja aha, akkor 6000

Én meg azt: aha, akkor a metró elvisz 700-ért így is lett.

Ha 3-4 et mondott volna simán beülünk, de ez így nagyon gáz!

300 Ft üzemanyag, 15 perc oda-vissza 6000-ért? Na neeee

2017. máj. 20. 10:21
 8/12 anonim válasza:
annyiért én karban elvittelek volna:)))
2017. máj. 22. 23:32
 9/12 anonim ***** válasza:
#7! max fél óra, gyalog....
2017. máj. 22. 23:38
 10/12 anonim ***** válasza:

Nálunk az a "rendszer" megy (taxis vagyok, vidéken), hogy 1000 ft a "lélektani határ". Tehát, ha valaki kér egy rövidebb fuvart, mondják neki, hogy "egy ezres", és ha tetszik, beszáll, ha nem, akkor nem.

Én mivel becsületesen játszom és űzöm a szakmát (tudom, nehéz elhinni, hogy ilyen is van) mindig mondom, hogy "Más erre azt mondaná, hogy ezer, én azt mondom, órát indítok, lesz amennyi lesz, és a kedves utas lelkiismeretére bízom", és az utasok 99%-a ilyenkor adja az ezrest, minden szájhúzás nélkül. Ezer ft alatt tényleg nem szivesen gurulunk, mert az az a pénz, amiért már megéri újra a sor végére kerülni, és kiülni egy újabb fuvart.

De konkrétan a kérdésre: a taxisnak joga van visszautasítani a fuvart, nem csak a rövid táv miatt, mivel övé az autó -általában-, amiért ő felel -épség, tisztaság, általános állapot, stb-, illetve ugyan úgy, ahogy a kocsmából, boltból, bárhonnan kitehetnek pl vállalhatatlan viselkedés miatt, úgy a taxis is kirakhat az autójából.

2017. máj. 24. 08:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!