Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Milyen ma egy taxis élete?

Milyen ma egy taxis élete?

Figyelt kérdés
Tudom sok ilyen kérdés van, de jó pár éves a legtöbb amit láttam, értelmes válaszokkal. Kérem aki jártas ebbe avason bele mélyebben.. illetve az kívül állók véleménye is érdekel. 5-6 hónap múlva szeretnék taxis lenni. mik az elvárások? nem vállalkozásban gondolkodtam mert nincs tőkém, mi ekkor a teendő?

2017. febr. 2. 17:24
 1/10 anonim ***** válasza:
66%

Brutál jól keresnek. 8-10km-es fuvar 3000 forint pesten belül de vidéken se olcsóbb, kivisz a városból a 10-12km-re lévő faluba és 3000-3500at simán elkér.

Ha egy ilyen laza fuvaron nem keres meg 1000-1500-at tisztán akkor semennyit.

Elég ha 15 fuvart megcsinál egy nap egyenként 1500-as haszonnal és már keresett több mint 20.000et aznap.

De biztos vagyok benne hogy van még több haszna is van mint amennyit én írtam.

Amúgy megvan hogy milyen kocsidnak kell lennie tehát ha nincs tőkéd akkor nem tudsz venni egy pár éves autót amivel taxiznál. Kell ez a sárga fólia rá, az sincs ingyen...

2017. febr. 2. 17:44
 2/10 A kérdező kommentje:
tudom, hogy vannak elvárások, ezért gondoltam olyanra, hogy belépek egy társasághoz, és adnak autót felszerelve (nyilván kevesebb a hasznom mintha sajátom lenne)
2017. febr. 2. 18:03
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

"Elég ha 15 fuvart megcsinál egy nap egyenként 1500-as haszonnal"

Maradjunk a realitás határain belül. Vágod, hogy mennyi költsége van egy taxisnak (nem védem őket, csak mondom).

2017. febr. 2. 18:13
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Napi 20000-et, mint a mesékben, hogyne. Az átlagos minkamennyiséget feltételezve 400000 Ft havi nettó. Ahogy végignézem a taxisokat, ennyire nem veti fel őket a pénz.
2017. febr. 2. 18:28
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem úgy van, hogy csak eldöntöd, hogy beállsz taxisnak. A többiek féltékenyen figyelik a környéket, és ha új arc tűnik fel, azonnal elkalapálják.
2017. febr. 2. 18:54
 6/10 A kérdező kommentje:
rengeteg taxit láttok... hihetetlen mennyiségben, miért ne férnék meg én is egy társaság tagjaként? Nem a saját magam malmára akarnám hajtani a vizet, csak dolgozni fizetésért. Esetleg ha valaki nagyon be van épülve a taxisok közé és tud segíteni kérem írjon üzenetet!
2017. febr. 2. 19:30
 7/10 anonim ***** válasza:
66%
Minden városban meg van szabva a vezetőség által, hogy mennyi taxisengedélyt bocsájtanak ki, ettől több taxi nem lehet a városban. Nyilván ha felszabadul egy hely, akkor mehetsz a helyére, de rakás engedély kell hozzá. Amúgy az utcán járva valóban idegesítően sok a taxi, de figyeld csak meg, ahogy elkezd szemerkélni az eső, máris nincs sehol egy szabad taxi, vagy péntek-szombat esténként fél órákat kell várni a bulik után, hogy jöjjön egy. Szóval igény az van rá.
2017. febr. 3. 09:35
 8/10 anonim ***** válasza:
72%

na nálunk ez van, vidéki nagyváros:

Ha nem vállalkozásban akarod:

- taxivezető vizsga

- hivatásos jogsi, PÁV II

- keresel egy társaságot, akik adnak autót, napi 4500 ft (de számolj heti 30ezerrel durván, mert akkor is fizeted a napidíjat, ha nem dolgozol), +benzin, amit ezen felül keresel az a tied

- ha megvan a munkaszerződésed a társasággal, akkor bemész a KPM-hez két igazolványképpel, meg a vizsgapaparokkal stb, és kiadják az engedélyt, és dolgozhatsz.

Ebben az esetben nem egyedül használod az autót, de a tásaság intézi a járulékaidat (minimálbéren bejelent, napi 2 órában, tehát TB-d lesz, de ha így maradsz, akkor nyugdíjad nem), lesz legalább 1 váltótársad az autóra, akivel vagy kijössz, vagy nem, napi 12 órát kötelezően szinte kint kell lenned, nem vagy a magad ura, csesztetnek ha túl sokat mész, de ha nem termeled ki a napi leadót, akkor is kifizettetik veled. És újoncként ne is álmodj róla, hogy a péntek-szombat éjszakákat, a szilvesztert valamint a fesztiválokat megkapod.

Saját autóval ami kell, az előzőeken felül:

- taxi vállalkozói vizsga (kb 90ezer ft, kecskeméten)

- lepaktálsz egy könyvelővel, havi 5000 ft-ért intézi a papírmunkádat

- egyéni vállalkozást elindítod

- veszel egy autót (vagy már van, mindegy), max 4 éveset, addig rakhatod taxinak, majd 10 éves koráig használhatod, legyen benne ABS, utaslégzsák, klíma, és min. EURO IV-es motor

- egy hónap ezek intézésére elmegy, de az adót akkorra is fizetned kell, mert az autó dolgait csak a vállalkozás (egyéni vállalkozó) indítása után tudod indítani

- megkötöd a taxi KGFB-t (nekem kb 40.000 Ft/év) és az utasbiztosítást (vagy férőhelyenként 50.000 ft letét, vagy ezt a fedezetet adó biztosítás, ami kb 6000 ft egy évre, legalábbis az én biztosítómnál)

- felszereled az autót: URH+antenna, taxaméter (ehez előzetesen kérj a társaságodtól egy tarifatáblát, amit a jobb hátsó ajtó ablakára, és az anyósüléshez ki kell ragasztani, illetve ezt fogják programozni az órába, műszakin nézik is), online kasszagép, szabadjelző, ha kell kártyaolvasó, rádobod az engedélyszámodat (jobb első ajtón ablak alá), amit előzetesen az okmányirodában kapsz (de a matricát te fogod csináltatni, min. 4cm magas karakterekkel), ahol már meglesz a rendszámod, ez kell a taxaméterhez, aztán ha mindez megvan, autó felszerelve, előzetes engedély kiváltva, stb stb, akkor mész a KPM-hez, ha még min 1 év műszaki van az autón, akkor csak egy szemle lesz, hogy taxi, kell a taxaméter hitelesítő papírja is, megkapod a papírt róla, hogy taxivá minősítették. Kiadják az engedélyedet, a fényképes igazolványt, stb, aztán vissza a kormányablakhoz, ott soron kívül kiadják a félretett rendszámodat, meg a szélvédőre a regisztrációs matricát (a régit azt kínkeservvel fogod leszedni, higító, gázolaj, szike, olló, kés miegymás használatával), feldobod a rendszámot, matricát. Aztán mész a társaságodhoz, megkapod a "felségjelzéseket", azokat ha rám hallgatsz felmágnesezteted, hogy le tudd venni. Felpattintod, és mész ki dolgozni.

Aztán ami költséged lesz:

- adó a NAV felé (ha katás vagy, havi 50.000 ft)

- iparűzési adó (települése válogatja)

- drosztdíj (csak Bp-en meg Hódmezőn van ilyen)

- központdíj a taxitársaságnak, hogy viseled a felségjelzésüket, meg kapsz tőlük címeket

- autó álló költségei (biztosítás, súlyadó stb)

- guruó költségek (nafta, autókopás, szervizelés, stb)

- félretenni új autóra, váratlan eseményre (defekt, kavics a szélvédőre, bármi)

Ha kb 200.000 Ft-ot megkerestél egy hónapban "bruttóban" akkor vagy "nullás", onnantól dolgozol magadnak.

Kb ennyi.

a dilettáns marhákra ne hallgass, akik egyszer beülnek egy taxiba, és háborognak, hogy miért ennyi a viteldíj, amikor 350 ft egy liter benzin...Hát azért b@$$zák meg, mert nem jótékonysági intézmény, hanem egy szolgáltatás. Kollégám mondta egyszer, hogy "akkor nesze b@$zd meg, itt egy flakon, vegyél bele egy liter benzint, ülj rá, és menj vele haza"

Ugyanazért annyi, amiért a kajáldákban 1500 Ft egy szelet rántotthús, meg egy pukli rízs :)

2017. febr. 6. 12:22
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

ja igen, hogy milyen a taxis élete:

sokat vagy kint, sok marhát viszel, folyton a zsaruk kereszttüzében vagy stb stb. Melóval arányos a pénzed, tehát ha egésznap ülsz kint, és malmozol, akkor kevés a pénz, míg ha hajtasz mint az állat, mert van fuvar, akkor sok a pénz. Kiszámíthatatlan. Én a kollégákkal 90%-ban a kezdetektől kijövök (társaságbeli, vagy más társaság, mindegy) akikkel meg nem, azokat leszarom, ettől nem kell félni. Nálunk hiéna nemigen van, legalábbis nem tudok róla, de ha találunk egyet, azt hamar jobb belátásra tudjuk tériteni.

Tényleg, sokat vagy kint, keveset otthon. Ha asszony elfogadja, nem gáz.

Ha bírod, hogy kritizálnak, akkor jó. Sok a parszt utas is. De sok "rokonod" és "beosztottad" lesz kb 1 hét alatt (hé "tesókám", hé "főnök", ennyiért meg annyiért menne innen addig...stb)

Én szeretem. Embere válogatja. Fater kerekperec mondta, hogy ő tutira nem bírná.

Te is majd tapasztalod.

2017. febr. 6. 12:32
 10/10 anonim ***** válasza:

Nagyvonalakban utánaolvastam hogy megy ez itt-ott. Egy-egy utnak a 10-től 20%-át (várostol függően) kell lefizetni a cégnek, valamint vagy saját vagy tőlük bérelt autóval kell menni. Viszont itt szerintem szerviz meg egyebek miatt megéri bérelni! Annyit (és a legfontosabbat) nem tudtam meg hogy a benzin az kinek a kasszája bérlés esetén?

#8 Amit irtál, az akkor azt jelentené hogy a napi utakra szánt benzint magadnak fizeted és ami ezen felül megmaradt csak az a tiéd?

2023. aug. 11. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!