Első autónak mit ajánlotok?
Most lett meg a jogsim, és szeretnék autót vásárolni, ám totál inkompetens vagyok a témában. Nem szeretnék rossz lóra tenni, így amennyire lehet, körbejárom a dolgot.
A továbbiakban három részre bontom a lehetőségeimet. Az információ ismerősöktől, munkatársaktól, vagy épp az oktatómtól származik.
Én személy szerint kijelöltem magamnak egy képzeletbeli 2 milliós felső határvonalat. Ezek a valóságban 6-10 éves autóknak felelnek meg. Többen szeretnének lebeszélni erről, mivel állítólag ebben a korban jelentkeznek az autó jellemező hibái, ami jelentős költséget von maga után.
Vegyek pár százezerért valami bontószökevényt. Sokan ezt ajánlják. Egy-két évig elvagyok vele, első autónak tökéletes, aztán lecserélem egy újra. Oké, de tegyük fel, hogy akkor veszek 500 ezerért egy 20 éves Civic-et, amire kvázi biztosan kell költenem, mert épp valami összefo**a magát az autóban, és a költségeim simán felrúghatnak 7-800 ezerre is, aztán két év múltán örülök, ha 300 ezerért elviszi valami balek. Nagy ötlet.
Vásároljak újonnan. Egyrészt első autónak újat nem merek bevállalni, másfelől egy valamirevaló új autó hozzávetőlegesen olyan 4 millió forintnál kezdődik, ami ezalatt van, az legfeljebb bevásárlásra jó, másra nem. Szóval ennyi pénzem meg amúgy sincs rá jelenleg.
Látható, hogy nehéz helyzetben vagyok, így szeretném kérni a Ti segítségeteket is. Biztos vagyok abban, hogy jó sok hozzáértő és tapasztalt ember húzódik a klaviatúra mögött!
Az első számú célpontjaim egyébként a Mazda 3-as, illetve a H Astra, mindkettő 1.6 benzines kivitelben.
Ha van pénzed akkor nyugodtan vegyél fiatalabb autót.
Valami jappán benzines autót ajánlok, azok megbízhatóak,tartós masinák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!