Tolatás dombnak felfelé? Hogyan?
Tegnap mentem az autómért és a szerelő úgy állt meg, hogy dombnak felfelé kellett volna tolatnom, hogy ki tudjak fordulni a beállóból. Mikor direkt kértem ,hogy úgy álljon meg, hogy orral előre nézzen az autó. Mivel nem akarom csúsztatni a kuplungot mert 40 ezer egy új. Ennek ellenére fordítva állt meg. Mázlim, hogy Apukámmal mentünk és így meg tudtam őt kérni, hogy álljon ki. Nade, szerinte pár év után már igazán megtanulhatnám, hogy hogyan kell dombra fel tolatni.
Szóval az a kérdésem ,hogy hogyan kell ezt kivitelezni úgy, hogy a kuplung ne égjen és ne legyen az a ferodol szag? Legutóbb egy parkolásnál égettem szét a kuplungot amikor rájavítottam, azóta szinte úgy vezetek, hogy másodpercekig van csak benyomva a kuplung parkolásnál padig padkázok ha elindulás után váltok akkor csak pár pillanatig nyomom be a tengelykapcsolót , hogy még véletlenül se égjen ezért van általában olyan, hogy iszonyat módon bólogatok a kocsiba. 20/f
Ugyanúgy, mint előrefelé.
Fogáspontig engeded gáz nélkül, és utána adagolod a gázt.
"második sebesség után ügyes vagyok"
Ja, gondolom.
"csak pár pillanatig nyomom be a tengelykapcsolót , hogy még véletlenül se égjen ezért van általában olyan, hogy iszonyat módon bólogatok a kocsiba."
Pl. így lehet ügyesen szétcseszni a kettőstömegűt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!