Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Tolatva parkolva valóban...

Tolatva parkolva valóban kisebb helyre be lehet férni?

Figyelt kérdés
Ritkán vezetek autót és nem igazán szoktam tolatgatva parkolni, viszont ma marhára nem volt semmi hely ahova hagyományosan be lehet parkolni, de pedig látszólag be kellett volna férni mégse ment. Ilyenkor tolatva parkolva, akár párhuzamos parkolás akár hagyományos, könnyebben befér az autó?

2017. ápr. 10. 20:43
 1/8 anonim ***** válasza:
Tolatva kisebb helyre is belehet állni.
2017. ápr. 10. 20:50
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Persze, fele akkor helyre is be lehet állni tolatva. Ezért erőltetik az oldalparkolást is, mert két autó közé egy autónyi helyre csak így lehet beállni, orral nem.
2017. ápr. 10. 21:06
 3/8 A kérdező kommentje:
Na majd legközelebb rá próbálok. Az elméletét tudom hogy kell szóval szerintem menne, már csak élesben is ki kell próbálni. :D Köszi előre is. Majd egyszer egy kihaltabb helyen kicsit gyakorlok.
2017. ápr. 10. 21:24
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy miért, az teljesen logikus: az autó hátsó kerekeit nem tudod kormányozni, ezért ezeket az első kerékkel tudod irányítani. Ehhez viszont az kell, hogy a hátsó kerekek kerüljenek abba a pozícióba, ahol irányítani lehet őket.
2017. ápr. 10. 21:24
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Megállás, várakozás a forgalmi vizsgán jobbra előre, párhuzamosan a szegély mellé állást jelenti, és ki is hangsúlyozzák az oktatók, hogy csak olyan helyre akarjon a tanuló úgy beállni, ahol legalább két autónyi szabad hely van, egyébként nem fog neki sikerülni...

Tolatva egy autónyi helyre be lehet állni abba a pozícióba.

Merőleges parkolásoknál előre-hátra kb azonos a helyszükséglet, de ott is érdemesebb betolatni a parkolóhelyre... a beállás előtt elég jól átlátható a környék, később a kiálláskor pedig sokkal könnyebb lesz orral kijönni, mint háttal lavírozni, s nem utolsó sorban szintén jobb lesz a kilátás is az autóból.

2017. ápr. 10. 22:12
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy te a búcsúban lőtted a jogsidat?
2017. ápr. 10. 23:13
 7/8 anonim ***** válasza:
Kisebb ívben tudsz fordulni ha tolatva kanyarodsz, ezért van ez.
2017. ápr. 11. 09:32
 8/8 A kérdező kommentje:

Az oktatóm volt szar, a vizsga előtt egy héttel megkérdeztem, hogy nem próbálunk meg parkolgatni? Az oktató azt mondta, hogy minek? Mire oda jutsz a vizsgán már rész megbuksz..

Tudom ott kellett volna hagyni de mindegy volt már az utolsó hetekre.

2017. ápr. 13. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!