Ha a régi Erzsébet híd sokkal szebb volt amit felrobbantottak a második világháborúban akkor miért nem olyan stílusban építették újjá?
Én is nagyon sajnálom azt a hidat. Egy, ahogy leírták a pénz miatt. A másik meg nagyon keskeny volt, a járdák is belül voltak. Nézegettem én is sok képet róla és azt lehet megállapítani, hogy talán két villamos, meg max 1 autósáv férne el rajta egymás mellett. A 60-as években meg jelentősen megnőtt az autós forgalom Budapesten, ezért döntöttek úgy, hogy lánchíd helyett akkor legyen inkább egy strapabíróbb, erősebb és szélesebb híd. Tényleg kár érte. A mastani se lenne rossz, de a színével nagyon nem vagyok kibékülve. Eleve a fehér nem is oda illik abba a környezetbe, a vár, a parlament, a Lánchíd és a Szabadság híd között teljesen kitűnik. Én minimum átfesteném vagy ezüstre, mint a régi Erzsébet hidat eleinte. [link]
Vagy okkersárgára, amit később kapott. [link]
De ettől a fehér színtől tuti megszabadítanám. Nem illik oda egyszerűen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!