Valami tanács vezetéshez? (többi lent)
Kresz vizsgám sikeresen letettem,
most kezdtem a vezetést (4 órán vagyok túl) és az a baj velem, hogy értem mit kell csinálnom, csak valahogy nem megy a gyakorlatban...
Nem a táblafelismeréssel, jelzőlámpákkal van bajom, hanem magával a kocsi kezelésével...
Tudtok valami olyasmi videót, játékot, mondani mely segítségével könnyebben megtanulhatok vezetni?
Vagy esetleg valami tanácsot, nektek mi segített?
Bármilyen tanácsot szívvel fogadok!
Őszintén, 4 óra vezetés után mire számítasz?
Azért ül melletted az oktató, hogy megtanítson. Pontosabban, hogy átadja az alapokat, mivel rutinod a kötelező 30 óra után sem lesz, utána jön csak a mély víz.
Ha neki állsz nyelvet tanulni, az sem fog menni 3 youtube tutorial alapján 2 napon belül.
Legyél magaddal türelmes, de ugyanakkor határozott. Hallgass az oktatódra, tudja mit beszél. Ha felemeli a hangját ne vedd magadra, nem kifejezetten rád mérges, csak már unja, hogy aznap huszonharmadjára kell ugyan azt elmondania.
Videóból nem lehet megtanulni hol van az autó eleje, vége, szélei, hol fog a kuplung, mennyire érzékeny a gázpedál, hogyan reagál a kormány a mozdulataidra.
Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni... erre vannak az órák, majd a 20. óra körül kezdj elmélkedi azon, hogy elég lesz-e a 30 óra, vagy plusz órák kellenek a vizsgához (utóbbi sem gond)
Nem, szimulátorokból nem fogsz, csak ha mész és csinálod a gyakorlati órákat.
Azért nem megy mert rutintalan vagy még, majd a 15-20órára elmúlik ez. Az első 10-12óra arra van hogy megismerd az autót, addigra kell majd kezelni tudni.
Nagyon nagy bölcsességet nem tudok mondani: vezetni vezetve lehet megtanulni. Vezess sokat, szerezd meg a jogsit és vezess még többet.
Több tízezer km után lehet valakit úgy - ahogy rutinos vezetőnek tekinteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!