Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mit kaphatok ebből? Nem én...

Mit kaphatok ebből? Nem én voltam a hibás.

Figyelt kérdés

Eladtam az autómat egy ismerősömnek,de nem tudtam hogy nincs jogosítványa,ami később ki is derült,ekkor még nem irtunk adásvételit,viszont másnap ő sietett munkába az autóval,el ütött egy embert aki nem élte túl,ez miatt ült is pár napot túl jó volt az ügyvéde és ki is engedték,nem tudom továbbiakban milyen büntetést kapott ( helyette )

Viszont én ma kaptam egy papírt,hogy 8millió a kár és valami olyasmi van a papírba hogy bolus malus.Mi lehet nekem ebből? ma intézem a papírt hogy akkor épp ő vezette az autót.

2016. nov. 21. 15:06
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

Igy van,nem tudtam hogy nincs jogosítványa.

Remélem semmi nem lesz belőle,s köszönöm a linket,amit be linkeltél....

2016. nov. 21. 16:13
 22/30 anonim ***** válasza:
Szóbeli adásvételi szerződés is érvényes, ha mindketten ugyanazt mondjátok, hogy haverod ekkor meg ekkor megvette, és az a baleset előtt volt, akkor még rendben lehet. A papír az átíráshoz kell, ha nincs, akkor az okmanyirodában együtt kell nyilatkoznotok jegyzőkönyvbe h mikor állapodtatok meg az eladásról szóban és átírják. Keress egy ügyvédet!!!
2016. nov. 21. 17:10
 23/30 anonim ***** válasza:
Egy darabig nem is lessz jogsija a csávókámnak!....
2016. nov. 21. 17:31
 24/30 anonim ***** válasza:

Csúnyán szólva az most másodlagos, hogy az illető jogosítvány nélkül vezette az autót.

A baleset megtörténtekor volt az autón kötelező biztosítás, de a kérdező nevén, ezért most a biztosító neki küldi az "elszámolást"

Ezen a téren nem nagyon van mozgásterük, az elkövető nem hiszem, hogy zsebből kifizet akkora összeget, de a kérdező sem feszegetheti óvatlanul a biztosítónál sem az ügyet.

Ügyvédet kell keresni, aki tudja, hogy a jog ilyen esetekben mit enged meg, és mit nem.

2016. nov. 21. 17:46
 25/30 anonim ***** válasza:
Azért szóbeli adás-vételt nehezen foganak el az Ományirodában, amikor ugye meg kell kötnöd a kötelezőt, meg át kell iratnod a kocsit. A kár okozása kérdés, mert ugye a KGFB simán lehet, hogy nem fizet, ha jogsi nélküli ember vezetett. Elég bonyolult lehet az egész, tényleg jó lenne egy ügyvéd hozzá.
2016. nov. 21. 18:02
 26/30 anonim ***** válasza:
50%
Tegyük fel, hogy nem volt adásvételi. Az autót akkor sem ő vezette, nem is volt az autóban. Akkor miért lenne a kérdező a hibás?
2016. nov. 21. 18:30
 27/30 anonim ***** válasza:

A hivatal nem feltevésekkel, hanem bejegyzett adatokkal dolgozik.

Történt egy baleset, a baleset idején az érintett járműre érvényes kötelező biztosítás a kérdező nevére volt bejegyezve.

Nem írtak adásvételi szerződést, nem mondta fel a biztosítást... a hivatalos ügymenet szerint az autó tulajdonosa a kérdező. Senki nem vitatja, hogy nem ő vezetett. Az viszont nem igaz, hogy nem hibázott, mégha jóhiszeműen is, de kellemetlen kutyaszorítóba került.

Még az sem biztos, hogy a biztosító nem fogja megtagadni a kárrendezést, ha kiderül náluk, hogy "az nem is úgy volt".

Van a baleset okozójának pénze a kártérítés megfizetédére?

Sokadszor írjuk le, hogy ez jogi eset lesz, kell az az ügyvéd

2016. nov. 21. 18:56
 28/30 A kérdező kommentje:
Volt biztosítás az autón,viszont ha meg tudok valamit írok :)
2016. nov. 21. 20:24
 29/30 anonim ***** válasza:
Az, hogy volt biztosítás az autón, egyértelmű, hiszen az a jog szerint még a tiéd volt a baleset pillanatában. Az a kérdés, hogy a KGFB nem támadja-e meg a kár kifizetését, mondjuk azért, mert a sofőrnek nem volt jogosítványa?
2016. nov. 22. 08:31
 30/30 Berserker88 ***** válasza:
Ezt az én haverom is eljátszotta régen. Csak ő nem ölte meg akit elütött, cserébe viszont ki akarták szedni a sorból és a rendőrt ütötte el. Azóta nem is hallottunk róla. :D Na meg hál' istennek nem a mi autónkal. :D
2016. nov. 23. 12:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!