Mit kaphatok ebből? Nem én voltam a hibás.
Eladtam az autómat egy ismerősömnek,de nem tudtam hogy nincs jogosítványa,ami később ki is derült,ekkor még nem irtunk adásvételit,viszont másnap ő sietett munkába az autóval,el ütött egy embert aki nem élte túl,ez miatt ült is pár napot túl jó volt az ügyvéde és ki is engedték,nem tudom továbbiakban milyen büntetést kapott ( helyette )
Viszont én ma kaptam egy papírt,hogy 8millió a kár és valami olyasmi van a papírba hogy bolus malus.Mi lehet nekem ebből? ma intézem a papírt hogy akkor épp ő vezette az autót.
Igy van,nem tudtam hogy nincs jogosítványa.
Remélem semmi nem lesz belőle,s köszönöm a linket,amit be linkeltél....
Csúnyán szólva az most másodlagos, hogy az illető jogosítvány nélkül vezette az autót.
A baleset megtörténtekor volt az autón kötelező biztosítás, de a kérdező nevén, ezért most a biztosító neki küldi az "elszámolást"
Ezen a téren nem nagyon van mozgásterük, az elkövető nem hiszem, hogy zsebből kifizet akkora összeget, de a kérdező sem feszegetheti óvatlanul a biztosítónál sem az ügyet.
Ügyvédet kell keresni, aki tudja, hogy a jog ilyen esetekben mit enged meg, és mit nem.
A hivatal nem feltevésekkel, hanem bejegyzett adatokkal dolgozik.
Történt egy baleset, a baleset idején az érintett járműre érvényes kötelező biztosítás a kérdező nevére volt bejegyezve.
Nem írtak adásvételi szerződést, nem mondta fel a biztosítást... a hivatalos ügymenet szerint az autó tulajdonosa a kérdező. Senki nem vitatja, hogy nem ő vezetett. Az viszont nem igaz, hogy nem hibázott, mégha jóhiszeműen is, de kellemetlen kutyaszorítóba került.
Még az sem biztos, hogy a biztosító nem fogja megtagadni a kárrendezést, ha kiderül náluk, hogy "az nem is úgy volt".
Van a baleset okozójának pénze a kártérítés megfizetédére?
Sokadszor írjuk le, hogy ez jogi eset lesz, kell az az ügyvéd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!