Mit kaphatok ebből? Nem én voltam a hibás.
Eladtam az autómat egy ismerősömnek,de nem tudtam hogy nincs jogosítványa,ami később ki is derült,ekkor még nem irtunk adásvételit,viszont másnap ő sietett munkába az autóval,el ütött egy embert aki nem élte túl,ez miatt ült is pár napot túl jó volt az ügyvéde és ki is engedték,nem tudom továbbiakban milyen büntetést kapott ( helyette )
Viszont én ma kaptam egy papírt,hogy 8millió a kár és valami olyasmi van a papírba hogy bolus malus.Mi lehet nekem ebből? ma intézem a papírt hogy akkor épp ő vezette az autót.
"nem történt meg az adásvételi, azt most intézem."
Hat cimbora...ezt már intézheted....ezzel nem picit elkestel....
Nem az a gond, hogy elismeri-e. le se tudná nagyon tagadni.
Hanem hivatalosan nem engedhetted volna vezetni. Ha lett volna adás-vételi, akkor nem volna gondod, de így ...
Nem vagyok ügyvéd, de úgy tudom, hogy a jog ismeri a "szóbeli szerződés"-t is. Csak ezt ugye bizonyítani kell. Ezért említettem feljebb az ügyvédet, mert ebben a leosztásban te is jókora szopóágra kerülhetsz.
A haverodat bevittek!
Nem kell hozza diploma hogy belássuk az első 5 kerdesben amit a rendőrök neki szegeztek,biztosan benne volt hogy kié az autó?
Ha azt mondta hogy az övé,akkor nyilvan be kellene mutatni a nem letező adasvetelit,de ott helyben!Nem ugy hogy majd jovoheten behozom......
Ha meg azt valaszolta hogy a tiéd akkor meg nincs is miről beszelni....
Össze-vissza írogattok neki mindent, én meg töröm magam a jogszabályi háttérrel.
Ha nem tudta, hogy az illetőnek nincs jogsija, akkor felelőssége sincs az ügyben
Igen-igen! Én a másik vagyok. Ki is szállok a témából.
Igazából én is csak arra akartam rámenni, hogy szakemberrel beszéljen, nehogy komolyabb baj legyen belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!