Garanciális csere - használtat is kaphatok, vagy új alaplap jár?
Idén februárban jár le az alaplapom 2 éves garija. "Szerencsére" karácsonyra leégett rajta 2db tranzisztor szerű alkatrész. Ma telefonáltak a kereskedésből, hogy a nagyker elismerte és új lapot kapok.
Nagy örömmel mentem be zárás előtt a kereskedésbe, ahol kiderült, hogy csere alaplapot kaptam, ugyanazt a tipust, de más gyári számmal, ráadásul használtat, vagy javítottat. Az alaplap alján karcolások, a procifoglalat csavarjain látszik, hogy már kicsavarozták valamikor.
Átvettem, de az észrevételeket rögzítettük. Csalódott vagyok és átverve érzem magam. Tehetek valamit, vagy nyugodjak bele, hogy használt lapot kapok garanciális csereként?
Köszönöm a válaszokat. Hogy más is tanuljon belőle, a mai napi tapasztalat:
Felhívtam az NFV-t (Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság) és korrektül, gyorsan válaszoltak, új lapot kell, hogy kapjak. Ha véletlenül nem így történik, akkor náluk lehet panaszt tenni és rendezik. Bár szerintük elég csak említeni a kereskedőnek a Hivatal nevét, ez általában célravezető.
Engem még egyenlőre "altatnak", holnap beszélnek a nagykerrel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!