Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért van még mindig kamionver...

Miért van még mindig kamionverseny az autópályákon?

Figyelt kérdés
Hiába az előzni tilos, sokszor előznek (igaz hogy főleg román, szerb, ukrán sofőr). Múltkor is 7 km-en át küzdött egymással egy román és egy magyar, de csak azért fejeződött be a manőver, mert az egyik rálépett a fékre, mögöttük már persze ameddig a szem ellát kocsisor és tiszta esküvő feeling volt (duda+villogás minden pillanatban). Kb az egyik ment 87.2-vel, a másik meg 87.4-el. Mire jó ez?
2016. nov. 3. 21:43
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

"Egyébként pár éve van hazánkban előzési tilalom, előtte nem volt veszélyes?"

Nekem is benne van már a seggemben 30 év alatt a 2 millió, de én kifejezetten örülök, hogy amióta általános tiltás van nem kell minden tíz kilométeren ötöt egy 91-el tépő kamion mögött töltenem a belső sávban. No persze néha - és ez a trend egyre erősödik - van aki vagy tudatlan, vagy szarik a szabályokra.

Megértem a teszkós érvet is, de érdekes módon akkor is megéltünk valahogy, amikor még vasúton terítették az árukat, és 5 tonnás autókkal vitték el a boltokig a FÜSZÉRT raktárakból.

No meg a RO-LA vonatokat is sikerült megfúrni valahogy, pedig az se volt rossz dolog szerintem.

2016. nov. 4. 21:18
 12/25 anonim ***** válasza:

"No meg a RO-LA vonatokat is sikerült megfúrni valahogy, pedig az se volt rossz dolog szerintem."

A Rola egy halva született dolog, most nem fejtem ki bővebben miért. Van szerencsém néha hozzá Svájcon keresztül - egy röhej az egész.

2016. nov. 5. 08:44
 13/25 anonim ***** válasza:
45%

Jaj hadjuk mar ezt a 10 km sporolos maszlagot... Alapbol 80 al lehet mindenhol max, az egy dolog h nem szolnak. De en nem tudom, sosincs gondom a parkolokkal.normalis orszagokban, nem 8 ora 50 nel kell elkezdeni parkolokat nezni, es kreativnak kell lenni mert nem csak a halszalka letezik. Sokszor latom hogy meg 3 4 hely van csak pl a kut szajanal, a birka meg megy tovabb mert nem latja at :D

En mindig 85 el megyek, inkabb engem elozzenek mint en mast, igy sokkal nyugisabb, elozni tilosban meg igyis ugyis belefutok valakibe aki 85 83 80 al megy. Idiota olaszok meg 85 nel is villognak, sietnek orokke csak hova a faxba azt ok se tudjak...

2016. nov. 5. 13:01
 14/25 anonim ***** válasza:

"De en nem tudom, sosincs gondom a parkolokkal.normalis orszagokban, nem 8 ora 50 nel kell elkezdeni parkolokat nezni, es kreativnak kell lenni mert nem csak a halszalka letezik."

Nem mondod. És mi az a normális ország? Aztán próbálj meg a németeknél este hét után parkolni akárhol, mondjuk a A8 - on, A5 - ön, sehol nincs hely, nemhogy halszálkában. Ha kétszer ennyi hely lenne, az is kevés lenne.

A normális országok ebből a szempontból a Balkán meg az orosz pálya, igen, ott könnyű parkolni. Esetleg még Franciaország meg Skandinávia.

Nekem sincs gondom, ha ezt úgy értelmezzük, hogy még mindig aludtam valahol, előbb - utóbb beteszi az ember valahova, csak nem mindegy hanyadik parkolóban. Le lehet menni ipari parkba is, ahol majd jól beszarsz, ha épp akkor talál rád jönni az ihlet - mert ott klótyó nincs.

Azt gondolom nem akarod állítani, hogy Európában a parkolási helyzet megoldott és elég parkoló van?

15 éve csinálom és egyre szarabb, 10 - 15 éve ha nem is az első parkolóban, de a 2. - 3. - ban megálltál, porosban szinte bármikor. Ma már nincs így.

2016. nov. 5. 13:09
 15/25 anonim ***** válasza:

ha jartal pl Csehben akkor lathattad, hogy mindent lehet negyzetelni. Nemetben pl sokszor egymason allnak meg hat csehben meg duplan egymason, neha mar kimenni se lehet a kutrol, es ott ez a normalis, mert inkabb befurakodjak magukat, nemetben meg ink "hm en most nem szenveden tolatgatni meg manoverezni, megyek inkabb tovabb ". De az ipari zonakban is van sokszor mar hogy tilos megallni.

Meg ott vannak autohofok, ott alt mindig van hely (nemetben).

2016. nov. 5. 19:14
 16/25 anonim ***** válasza:

"Meg ott vannak autohofok, ott alt mindig van hely (nemetben)"

Akkor mi valami két különböző Németországot ismerünk.

2016. nov. 5. 19:16
 17/25 anonim ***** válasza:
hat nemtom en csak akkor.mentem hoffba ha olyan motyot vittem, de egeszen este 10 ig alig vannak, mire indulok hajnalbn 2 3 4 volt mar hogy nem volt hely. Az ido is fontos, este 10 utan mar necceseb, addig siman van mindenhol. Ezert szoktam.minel elobb indulni pl , 5 korul, mert elobb tudok megallni.
2016. nov. 5. 20:03
 18/25 anonim ***** válasza:

"A Rola egy halva született dolog, most nem fejtem ki bővebben miért. Van szerencsém néha hozzá Svájcon keresztül - egy röhej az egész."

Talán mert nem ketyeg az órabér a vonaton?

2016. nov. 6. 08:40
 19/25 anonim ***** válasza:
75%

"Talán mert nem ketyeg az órabér a vonaton?"

Én napidíjas vagyok, nekem mindegy, ugyanannyit kapok ha állok, ha megyek. De valóban, sok cégnél erre nem jár lóvé. A vonat lassú és drága, pl. Freiburg - Novara, 400 km, olyan 12 óra, egy irányban 620 euró, kényelmetlen mint a franc.

2016. nov. 6. 09:10
 20/25 anonim ***** válasza:
56%
Ha átmégy a román határon egy egész másvilág fogad. Civilizálatlan kulturálatlan népség. Csodálkoznivaló hogy az út szélén szarnak a román cigányok (nem vicc !! tényleg ezt látni !! ) meg ha valakinek előzni támad kedve a másik kettőnek kell az út szélére lehúzódni, hogy középen az egész út az előzőé lehessen. És ez az ottani közlekedési szabály része! Szánalmas az egész szabályozás, na ezt amikor átlépik a határt hozzák magukkal. Örülj, hogy nem túrnak le a fenébe! Vezetési kultúra egy nagy nulla. Na most ha elmégy Svájcba ott meg ennek a fordítottját tapasztalod. Mindenki lefékez lemondva az elsőbbségéről is akár, csak hogy te nehogy rossz lehajtón menj le, mert nem tudod merre akarsz menni idegen vagy. Előzékenység és segítőkészség magasiskolája ami meg ott megy. Szóval ez a kettő között vagyunk mi az országunkkal valahol. Félek, hogy idővel mi nem Svájc irányába fogunk menni hanem a román bolgár vezetéskultúra felé. Az lesz csak az életveszélyes. Onnantól én vonattal (se) közlekedek.
2016. nov. 6. 20:37
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!