Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mi az oka annak, hogy sokan...

Mi az oka annak, hogy sokan lenézik az ellenőröket?

Figyelt kérdés

Gondoltam ebbe a kategóriába teszem a kérdést.

Biztos ti is hallottatok már arról, hogy sokan utálják a BKK, BKV és egyéb más ellenőröket és, hogy eléggé lenézett, népszerűtlen ez a foglalkozás.

De tulajdonképpen miért?

Nem fontos az, hogy az utasok úgy szálljanak fel, hogy legyen jegyük, bérletük és ne blicceljenek?

Mindenhonnan azt hallom, hogy szidják az ellenőröket ismertségi köreimből, interneten valamint van erről egy film is a Kontroll.

Azért is kérdezem, mert még fiatalabb vagyok és gondoltam rá, hogy BKK vagy BKV ellenőr leszek.

Többször is utaztam már metrón, buszon, villamoson Budapesten és szerintem inkább sok utas viselkedése a felháborító.

Szóval arra lennék kíváncsi, hogy miért utálják ennyire az ellenőröket?

2016. szept. 16. 21:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
62%
A viselkedésük, arroganciájuk és a különböző stiklijeik miatt (lejárt jegyet/bérletet árulnak, saját zsebre büntetnek, ha hiányzik 1 nanométernyi kis darab a diákigazolvány széléből, akkor szerintük az már nem érvényes stb.) A BKV-figyelő tele van ilyen esetekkel. Mindamellett azt is tegyük hozzá, hogy nem 180-as IQ-val rendelkező emberek mennek ellenőrnek...
2016. szept. 16. 21:53
 2/11 anonim ***** válasza:
Sokan nem vesznek jegyet/bérletet, talán ők nézik le őket. Tény, hogy nem mindig az utas a hibás. De mindenhol vannak kivételek.
2016. szept. 16. 22:05
 3/11 A kérdező kommentje:

1-es!

Te is itt szidod őket, közben azt sem tudod mit beszélsz.

Mint mondtam én is sokat utaztam már ilyen járatokon és soha nem tapasztaltam olyat, hogy ok nélkül csak úgy bele kötöttek volna az emberbe. Ha megemelik a hangjukat az azért van, mert vagy nincs jegye az utasnak vagy már eleve az utas is szemtelenül állt hozzá.

2016. szept. 16. 22:07
 4/11 anonim ***** válasza:
32%

Kérdező hát hogyne, akkor a BKV-figyelőn meg a Homáron mindenki hazudik, neked van igazad egyedül! TE egy személyben nem tapasztaltál ilyet, oké, de rajtad kívül élnek még pár ezren az országban. Tudod én se úsztam még egy medencében rozmárokkal, mégse tagadom a létüket.

Ám kérdezőt miért nem lehet lepontozni? Most úgy rátolnék pár ezer piros kezet.

2016. szept. 16. 22:20
 5/11 anonim ***** válasza:
Egy olyan közezben, ahol a bliccelés még mindig eléggé bocsánatos bűnnek számít, sőt, még a nettó 400 000 körül kereső ismerősöm is azon henceg, mennyit spórol azzal, hogy nem vesz bérletet... szóval ilyen hozzáállás mellett nem csoda, ha az ellenőrzést végzők sokak szemében feketeseggűek. Persze, olvastam én ezernyi sztorit és tudom, hogy nagyon is esendő emberekről van szó (ahogy az utasok esetében is), a tapasztalatom az, hogy a károgók igen nagy része felesleges támadási felületet hagyott (nincs bérlet, nem nézte meg a jegyét dupla lyukasztás előtt, paraszt volt az ellenőrrel stb.) és bizony nem csak a kontroller miatt eszkalálódott a szituáció. Meg ugye sokszor nincs ott az ellenőr verziója sem a sztoriról.
2016. szept. 17. 07:04
 6/11 anonim válasza:
Borzasztóan egyszerű a dolog. Annak van oka szidni az ellenőröket, akit megbüntettek. És csak azt büntetik meg, aki nem vett jegyet (bliccelt). Tehát aki "szabályosan utazik", az nem szidja az ellenőröket.
2016. szept. 17. 09:02
 7/11 anonim ***** válasza:
Mert félnek tőlük az emberek. Meg mindenkitől, akik büntetéseket osztanak ki. Ezért utálják az emberek a rendőröket, mindenféle ellenőröket, NAVosokat, stb.
2016. szept. 17. 10:25
 8/11 anonim ***** válasza:
Félelemből, hogy lebuknak és hogy fizetni kell azért, mert szolgáltatást vesz valaki igénybe.
2016. szept. 18. 08:37
 9/11 anonim ***** válasza:

Nem utálják, csak a bliccelők, akik félnek, hogy lebuknak.

Még régebben, egyszer titokban megpróbáltam rávenni egy ellenőrt, hogy igazoltassa már a gyerekeimet, mert még soha nem kérték tőlük a bérletet. Pedig úgy fel voltak készülve, hogy szépen megmutatják.

Erre az ellenőr, nem igazán értette, hogy mi a fenét akarok, és jó hangosan elküldött melegebb éghajlatra, hogy nem szégyellem magam, a gyerekeket bántani, hagyjam békén, azt igazoltatja, akit jónak lát.

Én meg lebuktam a gyerekeim előtt. De azért akkoris, kérés nélkül is megmutatták a bérletet.

A Kontroll meg nagyon jó film.

2016. okt. 5. 18:30
 10/11 anonim ***** válasza:

mert ők is ugyanaz a fajzat mint a biztonsági orkok

kapnak egy körömpiszoknyi kis hatalmat, és ahol lehet, visszaélnek vele

persze csak a náluk kisebb, gyengébb illetőknél...

majd ha azt látom hogy a saját szarában fetrengő büdös csövest meg a húsz fős buckalakó hordát is úgy lerúgják a buszról, mint a kisdiákot a kitöltetlen (5 perce vette) bérletével, akkor majd nekiállok meaculpázni

addig viszont felhúznám mindet az első fára, megérdemlik!

2018. szept. 13. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!