Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért állnak ennyire kockán...

Árokpart kérdése:

Miért állnak ennyire kockán nagyon sokan ha az ember esetleg meg akarja magát védeni?

Figyelt kérdés
Az egyik posztnál olvastam, hogy egyre többen vásárolnak gázpisztolyt önvédelemre és azzal ijesztgetik Őket, hogy ja az mennyire veszélyes meg még ha megvédi magát még Ő kerül bajba komolyan mint az óvodában. Nekem is van gázpisztolyom egy élesből átalakított múzeális Emil Nagant forgó gyönyörű, régi szép darab ,meg egy CP1 Vektor és bizony viszem magammal ha olyan környéken, sőt a párnám mellett vannak éjszaka is. Mindenki azt írja, hogy inkább az ember járjon küzdősportra stb. Miért baj ha valakit megtámadnak és bizony ráijeszt a pisztolyával a támadóra és ha kell használja is. Sokan tévhitben élnek, ha valakire ráijesztésképpen önvédelmi céllal durrantok párat az nem fegyveres támadás és nem is vizsgálandó különösképpen ha személyi sérülés nem történik mivel ez nem fegyver hanem gázpisztoly. Hihetetlen mennyire gyávák az emberek sokszor, hogy megvédjék magukat és nem belevalóak ahogyan annak lennie kellene. Elnézést kérek a hosszú fejtegetésért, csak egy kicsit felidegesítettem magamat a sok írásokra ezzel kapcsolatban itt a fórumon. Remélem van aki hasonlóképpen gondolkozik önvédelmi témában ahogyan írtam.
2016. febr. 11. 23:09
 1/9 anonim ***** válasza:
90%

Majd megtudod ha egyszer használnod kell, és kb. automatikusan indul az eljárás ellened felfegyverkezve elkövetett garázdaság vádjával. El lehet hogy nem ítélnek, de jól meg fognak rángatni. Itt egy szép példa:

"Felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult eljárás két férfi ellen, aki gázpisztollyal, illetve zsebkéssel támadt egymásra Karcagon. A két helybeli férfi azt követően esett egymásnak, hogy egyikük engedéllyel tartott gázriasztó pisztolyából több lövést adott le a másikra, aki ezután nyitott zsebkését a támadó felé dobta. A verekedésben mindkét férfi nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett. (MTI)"

2016. febr. 11. 23:20
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy egyetértek az önvédelem fontosságával és helyességével, de sajnos ez a nagy magyar valóság.
2016. febr. 11. 23:22
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Többet ér egy jó box tudás, vagy akár egy durvább kevert műfaj, amiben olyan rúgásokat, ütéseket lehet mérni pillanatok alatt valakire hogy akár állva hanyatt esik persze eszméletlenül. Én nem bíznám magam gázpisztolyra, amondó vagyok hogy fegyverben vagy éles vagy maradjon az erő. Aki egyszerűbb ember annak nincs szüksége ilyenekre, azoknak pedig akik az éjszakai életben, striciskedésben, először vernek/fenyegetnek utána kérdeznek, ott is általában éles pisztolyok vannak.
2016. febr. 11. 23:26
 4/9 A kérdező kommentje:
Első válaszólónak. Olvastam arról az esetről, de ott azon a településen ennek a két családnak már korábban is voltak egymással összezördülései és a helyi rendőrök is nagyon megelégelték amit meg is értek. Ez azért egyedi eset, viszont ha a lakásomba rajtakapom a betörőt és netán erőszakoskodik és balhézna ,ráfogom a két pisztolyomat ami gyakorlatilag mint írtam is élesek voltak szóval nemcsak látszatra néznek ki annak azért csak megijed valamiképpen és eliszkol szerintem.
2016. febr. 11. 23:35
 5/9 EagleHUN ***** válasza:

Ha otthon véded meg magad az teljesen más tészta. Ha azt legális eszközzel tetted, nem eshet bántódásod.

Főleg ha az általad írt átalakítás legális volt, és a patron amivel használod szabványos.

Sőt 2011-ben Keserű Béla fegyvergyáros pert nyert a Magyar állammal szemben. Mégpedig az ügyben hogy ha gázpisztolyba gumilövedék is megy az minek számít.

A bíróság megállapította hogy bár ez nem rendeltetés szerű használat a védekezés szempontjából nem releváns!

És mivel a gázpisztolyra nagyon könnyű hordási engedélyt is szerezni, ezt magaddal viheted közterületre is.

Bár a gumilövedékkel nehezebb célba találni és több gyakorlást is igényel, szerintem hatásosabb mint a gáz. És rád nem fújja vissza a szél.

Sőt otthon tartható korlátlan kaliberig elöltöltős "éles" lőfegyver, mindenféle engedély nélkül. Ott a lőporra kell engedély. Persze lassú megtölteni és úgy nem tárolhatod.

De ha elsütöd otthon önvédelemből, akkor teljesen legálisan leszakíthatja az illető lábát vagy fejét a 2dkg ólom ami kimegy belőle. :)

Ennél még jobb a maximum 120 fontos számszeríj. Azt is nehézkes tölteni, de keresztülvisz bárkit. És tök legális otthon. :)

A közterületen való védekezés viszont nagyon más kérdés mindezek ellenére. És másképpen is kezelik. Sajnos.

2016. febr. 12. 00:14
 6/9 anonim ***** válasza:
29%

# 1/5 Időpont tegnap 23:20

Már csak az általad beidézett szöveg szerint is _támadott_ önvédelmi eszközzel. Innentől kezdve ez jajjgatás amit csinálsz.

2016. febr. 12. 07:51
 7/9 anonim ***** válasza:
37%

Azért van, mert az emberek szűklátókörűek, és csak a saját/hallott beképzelt tévképzeteinek hisznek.

"Majd megtudod ha egyszer használnod kell, és kb. automatikusan indul az eljárás ellened felfegyverkezve elkövetett garázdaság vádjával."

Egyáltalán hogyan fordul meg a fejedben az a gondolat, hogy nem indítanak eljárást? Vagy szerinted ennyire hiszékenynek kellene lennie a hatóságnak?

Egy hülye példával élve: Odamegyek hozzád és leszúrlak, ha csupán azt mondom a rendőröknek, hogy jogos védelmi helyzetben voltam, akkor már nem is kell foglalkozni az üggyel?

Amúgy a bemásolt szövegben szó sincs önvédelemről, kölcsönösen egymásra támadtak, így mindketten büntethetőek.

2016. febr. 12. 11:35
 8/9 EagleHUN ***** válasza:

"Amúgy a bemásolt szövegben szó sincs önvédelemről, kölcsönösen egymásra támadtak, így mindketten büntethetőek.

"

Ki szerint is? Ki írta az idézett szöveget? Hatóság, sajtó...?

Ezzel mindig az a baj hogy aki írta már belevitte a saját szubjektív véleményét is, sőt még a hatósági személyek is elkövetik ezt a "hibát".

Nyilván ha megkérdeznénk mondjuk a gázpisztolyos illetőt akkor az ő verziójában úgy hangozhatna pl hogy a késes illető rátámadt ő csak védekezett a legális gázpisztolyával. De ugyanezt akár a késes is előadhatja.

Minden nézőpont kérdése. Itt a lényeg hogy ki mit tud majd bizonyítani.

Ezért "szép" (nagy ló....) a jogi rendszerünk. Mert minden lehet igaz és annak ellenkezője is. :/

Meg hányszor találkoztam már olyan hírrel, fórummal, blogbejegyzéssel ahol pl azt sérelmezte az illető hogy a rendőr a jegyzőkönyvbe totál mást írt mint amit mondott (nem nem csak átfogalmazta), aztán "kényszer" aláíratták vele. :/ Sajnos ez a Magyar valóság.

2016. febr. 12. 11:53
 9/9 anonim ***** válasza:

# 8/8 Időpont ma 11:53

Ez oké, de ő (mármint esetünkben az első válaszadó) ezt a történetet hozta, ő így tálalta, saját érvének megvédésére. De pont az ő története mond ellent saját magának, ami azért nem kóser.

2016. febr. 12. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!