Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha előznek, akkor nyomhatom a...

Ha előznek, akkor nyomhatom a gázt?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy bunkóság, de szabálytalanság is?

Tanulókocsival hajtottunk és közben előztek és az oktatóm mondta,hogy nyomjam a gázt. Tehát 30-cal megyek és közben előznek, de az adott úton 50-nel lehet menni, akkor fel kell gyorsítani 50-re és nem engedni el vagy hajtok 30-cal amíg meg nem előz és utána 50?

2016. júl. 26. 18:26
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Az előzést megnehezíteni szabálytalanság, mivel veszélyezteted az előzőt. Ilyen esetben inkább menj 30-cal, várd meg, amíg befejezi az előzést, és utána gyorsíts. Egyébként pedig ha csak nincs rá indokod, ne menj 30-cal, ha 50-nel szabad, mert az is bunkóság.
2016. júl. 26. 18:28
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Bunkó az oktatód!
2016. júl. 26. 18:43
 3/7 A kérdező kommentje:

Értem, köszi a segítséget.

Sajnos még nem megy pikk-pakk mindenhol a sebesség betartása.

2016. júl. 26. 19:59
 4/7 anonim ***** válasza:
97%

Veszélyeztetés és ha baleset van belőle a vezető (ez esetben az oktatód, ha meglesz a jogsi, akkor te) lesz a hibás. Valószínű úgy értette hogy na ezért kell nyomjad, később, mert nem sikerült felvenni a forgalom ritmusát, haladj. Ha nem akkor felelőtlen!

Meg kell várni amíg befejezi és utána gyorsítani, viszont tényleg annyival kell menni amennyivel lehet, kivéve ha a látási viszonyok pl nem olyanok.

Amúgy oké előzzenek meg, azért vagy tanuló, de szándékosan feltartani nem jó őket csak idegesek lesznek, dudálnak, amitől te leszel feszült és rossz élmény lesz.

2016. júl. 26. 20:14
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Szóval úgy gondolta, hogy előznek és kezdj el gyorsítani...hát tudnék mit írni.

Ez VESZÉLYEZTETÉS!

Egyébként ha 30-cal méssz 50-es táblánál, az forgalomfeltartás (persze nem vészes), de ha van lehetősége a mögötted levőnek előzni, akkor csak annyi hogy nem szabad feltartani/veszélyes manőverbe fogni.

Amikor előznek, én visszábbveszem/leveszem a gázról a lábam, lehetőség szerint kicsit jobbszélre húzódok, majd folytatom normálisan az utam. (Utóbbi szélesebb úton gyakoribb)

Persze az se baj ha úgyanúgy nyomod a gázt, csak ne gyorsíts!

2016. júl. 26. 23:51
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

„34. § (6) Az előzés végrehajtását a sebesség fokozásával, balra húzódással vagy más módon akadályozni nem szabad.”

Idézet az1/1975. (II. 5.) KPM–BM együttes rendelet közúti közlekedés szabályaiból; közismert nevén: KRESZ-ből.

A jogszabály hatályos szövege elolvasható, például, a Nemzeti jogszabálytárban:

[link]

2016. júl. 27. 12:17
 7/7 A kérdező kommentje:
Értem, köszi. Igazából arra gondolt, hogy nyomjam a gázt, hogy vegyem fel a forgalom menetét, szerintem abban a pillanatban nem látta, hogy pont előztek (vagy lehet látta, csak passz).
2016. júl. 27. 23:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!