Amikor előznek, és én vagyok az utolsó szembejövő, miért nem bírnak várni pár métert, hogy tuti elmenjek mellette?
Mert néha a frász jön rám, hogy még az elözendő autó mellett jövök, de az előző, már húzódna át a sávomba...
És a tükörben látom, hogy nem sokon múlt, hogy hozzá érjen az én autómhoz.
Pedig a vonal és köztem van 1 méter.
De sokan annyira szeretnék már kielőzni a buszt, teherautót, hogy türelmetlenek, és már akkor jönnek át 1 kicsit a vonalon, mikor még mellette vagyok.
Ilyenkor ha nekem jönnek, én nem vagyok hibás nem?
És kell attól paráznom, hogy tényleg lesz valaki aki véletlen belém jön?
Vagy azért aki így előzhet az ügyesebb annál nem?
(A jobbra húzódás elvben már csak azért sem menne, mert eleve ott KELL menni. Csak mostanában divat, hogy szinte mindenki balra, befelé húzódik. Nem tudom, miért.)
Ritka nagyon az ilyen baleset, de előfordulhat. Viszont a parázás önmagában is veszélyes. Figyelj a másikra, próbáld megelőzni a bajt, de ne idegeskedj, mert a végén még te mégy neki, vagy a tükörbe-oldalra pillogás miatt ráfutsz az előtted menőre.
4. behúzódik, folyamatos kürt, refi...
f@sza, gratula!
De, lehet jobbra húzódni, mert akár tetszik, akár nem, az autósok jó része a felezőhoz igazodik: teszi ezt megfontolásból (az úttest jobb széle veszélyes - gyalogos, bringás, kikanyarodni készülő, belógó traktor lehet ott, az út széle is rosszabb minőségű, mint a közepe, stb.) vagy pedig bénázásból (érzi ugyan, hogy valamennyi hely van még jobbra, de ezt kevésnek érzi ahhoz, hogy jobbra igazodjon, az út széléhez.
A magyar utak szélessége olyan, hogy a jobbra húzódás nem "felhívás keringőre", három autó így sem fog elférni egymás mellett. De tény, hogy csak akkor célszerű kihúzódni, amikor az előzendő járművel egyvonalban vagy már
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!