Ha összetöröm a tanulókocsit akkor ki a hibás és ki fizet?
Azt mondta az oktatóm, ha összetöröm a kocsit akkor kifizetetti velem.
Nyilván, ha szándékosan nekimegyek egy oszlopnak akkor én vagyok a hibás,de ha nem tudom tartani a sávot és így karambolozok akkor ki a felelős? Mert nekem nincs jogsim, az oktató kellene megtanítson vezetni, szerintem lényegében az oktató hibája, mert nem tanít normálisan.
Jogilag ez, hogy működik?
Nem te vagy a vezető. Jogilag teljesen az oktatò felelős. Ő vezet az oktatàs soràn jogilag.
Persze, ha egy husànggal töröd össze, nem közlekedès miatt, akkor az magan tulajdon rongàlàs. Ott te vagy a felelős :)
Jól átgondolva, ezek az autó nagyobb veszélynek vannak kitéve, mint az "átlagos" kocsik, ezért valószínűleg úgy is vannak biztosítva... Ergó, nem kell fizetned, fizet a biztosító.
A többit írták előttem.
Mindig a vezetőé a felelősség. A kresz pedig azt is megmondja, ki számít vezetőnek.
"III. A közúti forgalommal kapcsolatos fogalmak
a) Vezetõ: az a személy, aki az úton jármûvet vezet, vagy állatot hajt (vezet). A segédmotoros kerékpárt és a kerékpárt toló személy nem minõsül vezetõnek. A gépkocsivezetés oktatása és az azt követõ gyakorlati vizsga során vezetõnek az oktató minõsül."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!