Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha összetöröm a tanulókocsit...

Ha összetöröm a tanulókocsit akkor ki a hibás és ki fizet?

Figyelt kérdés

Azt mondta az oktatóm, ha összetöröm a kocsit akkor kifizetetti velem.

Nyilván, ha szándékosan nekimegyek egy oszlopnak akkor én vagyok a hibás,de ha nem tudom tartani a sávot és így karambolozok akkor ki a felelős? Mert nekem nincs jogsim, az oktató kellene megtanítson vezetni, szerintem lényegében az oktató hibája, mert nem tanít normálisan.

Jogilag ez, hogy működik?

2016. júl. 13. 06:59
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem te vagy a vezető. Jogilag teljesen az oktatò felelős. Ő vezet az oktatàs soràn jogilag.

Persze, ha egy husànggal töröd össze, nem közlekedès miatt, akkor az magan tulajdon rongàlàs. Ott te vagy a felelős :)

2016. júl. 13. 08:10
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem fizettetheti ki veled. Az oktatónak bele kell nyúlnia az autó irányításába, ha úgy érzi, hogy gebasz lehet.
2016. júl. 13. 11:03
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy fizettetheti ki, minek tömi ilyen hülyeségekkel a fejed? Ott van neki is három pedál meg belenyúl a kormányba, ha baj van. Az ő felelőssége minden. Ugye ott van a rutinpálya (régen rutinvizsga is volt), ahonnan csak akkor vihet ki forgalomba, ha már érzi, hogy elég jó vagy hozzá. Neked semnilyen papírod nincs arról, hogy tudsz autót vezetni. Hányinger amúgy ami itt oktatás néven folyik. Arra mennek, hogy minél előbb, minél kevesebbet vezetve lökjenek át mindenkit, ami persze a tanuló szempontjából nem is baj, úgyis majd később tanulsz meg vezetni, ez semmi, de ha jön egy ügyetlenebb tanuló már nem tudják kezelni a helyzetet, bunkóznak, üvöltöznek, ergo nem tudnak tanítani. Nyílván nem mindenkire igaz, de nagy általánosságban ezt látom és hallom.
2016. júl. 13. 11:59
 4/6 anonim ***** válasza:

Jól átgondolva, ezek az autó nagyobb veszélynek vannak kitéve, mint az "átlagos" kocsik, ezért valószínűleg úgy is vannak biztosítva... Ergó, nem kell fizetned, fizet a biztosító.

A többit írták előttem.

2016. júl. 13. 13:09
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Mindig a vezetőé a felelősség. A kresz pedig azt is megmondja, ki számít vezetőnek.

"III. A közúti forgalommal kapcsolatos fogalmak

a) Vezetõ: az a személy, aki az úton jármûvet vezet, vagy állatot hajt (vezet). A segédmotoros kerékpárt és a kerékpárt toló személy nem minõsül vezetõnek. A gépkocsivezetés oktatása és az azt követõ gyakorlati vizsga során vezetõnek az oktató minõsül."

2016. júl. 13. 17:18
 6/6 A kérdező kommentje:
Értem, köszi. :)
2016. júl. 13. 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!