Csigavérnél mennyit kell várni oktatóra? Hogy kell átjelentkezni?
Már lassan 7 hónapja várok és még mindig csak etetnek, hogy majd találnak oktatót.
Legutobb azt akarták, hogy mondjak le a már befizetett 10 órás "ingyen" óráról és válasszak egy 1200 Ft/ órával többe kerülő alternativát.
Megéri várni? Hogy lehet átjelentkezni?
Erről a csigáról nem sok jót olvastam, igaz személyes tapasztalatom nincs velük, de elég sok hasonló kérdés, panasz volt már itt velük kapcsolatban.
Nem tiszta ez az "ingyen" óra sem, ha valamiféle kedvezményes tanfolyamra jelentkeztél, tudnak kekeckedni, ha iskolát szeretnél váltani, mert a kedvezmények összegét olyankor általában kifizettetik a tanulókkal.
Az se normális, hogy arra kérik a tanulót, hogy a befizetett összegre "fizessen rá" - miért is?
Fél év várakozás nagyon sok, a sikeres elméleti vizsga után két éven belül sikeres forgalmi vizsgát kell tenni, különben az egész tanfolyam nullázódik, előröl kell kezdeni. Tény, hogy zsúfoltak az iskolák, de a KRESZ vizsga után 3-6 hónapon belül illene eljutni a forgalmi vizsgáig, s te még el sem kezdted a vezetést.
Az iskola váltás úgy működik, hogy bemész az aktuális iskolába, és közlöd velük, hogy köszönöd szépen, eleged van a szolgáltatásukból, másik iskolában kívánod folytatni a tanulást.
Ki kell adjanak egy "áthelyezési lapot", amin a személyes adataid mellett különböző kódok vannak, amelyek megegyeznek a NKH-nál lévőkkel, azzal igazolják, hogy eddig milyen oktatásban részesültél (esetedben sikeres KRESZ vizsgát tettél)
Ezzel az áthelyezési lappal kell menned a másik iskolába.
Annyit módosíthatsz a meneten, hogy felkeresed azt az iskolát, ahová jelentkezni szeretnél, s ha rendesek talán annyit segítenek, hogy rászólnak a csigára, kérik az áthelyezési lapodat... úgyis neked kell érte menni, mert nem fognak sietni, viszont kisebb eséllyel próbálnak trükközni.
Fu, nagyon köszi :)))
Ha nem akarnak elengedi kihez tudok fordulni?
Eredetileg amikor kezdtem még 1700/óra körül volt egy óra.
Ez most már 2300+ 1200 /óra (olyan 3500/ óra lenne).
Meg ugyen elvesztek 10 órát ami járt volna.
Arról nem beszélve, hogy 1-2 hónapos várakozást ígértek, most meg úgy néz ki még kell várni legalább ennyit, 7 hó után is....
Ez biztos nem szabályos, ha nem akarnak elengedi kihez lehet fordulni? Van erre valami fogyasztóvédelem?
Illetve Budapesten vagy vonzáskörzetében hova érdemes menni? Akár utazok is egy kicsit, csak szeretném ha meglenne nyár végéig a dolog...
Nem budapesti vagyok, az utolsó kérdésedre nem tudok válaszolni.
Az viszont biztos, hogy az 1700 forintos óradíj irreálisan kevés, gyakorlati oktatók 3000-4000 forint közötti óradíjakkal dolgoznak.
Gyanús, hogy a történeted arról is szól, hogy becsaltak az olcsó óradíjjal, de azt ugye nem akarják tartani, felajánlották hogy 3500-ért mehetsz vezetni.
Iskolát váltanék a helyedben már ezért is, de arra számolj, hogy ott is 3500 forint körül lesznek az óradíjak.
Az iskolaváltás díjtalan, ha kedvezményeket nem vettél igénybe...
Azért ajánlott bevonni a másik iskolát, mert úgy sokkal kisebb az esélye, hogy trükközni próbáljanak a csigánál, de gondolom a NKH-nál is panaszba lehet tenni, ha nem akarnak elengedni.
Nekem is volt egy iskolaváltásom, de az egy teljesen más történet volt, mindét iskolánál rendesek voltak, annak a történetnek csak annyi a lényege, hogy így működik: egy áthelyezési lapot kiad az iskola, s azt kell átvinni oda, ahol folytatni szeretnéd a tanulást.
Jelenleg 2300 az óradíjuk, 3500 az "intenzív" óra, csak ugye azon felül, hogy drága nem tudom milyen az oktató hozzáállása, ha már drága akkor legyen normális is...
Arról nem beszélve, hogy sejtésem szerint a vége nem 30 óra lesz a km miatt hanem inkább 40-50.
Ezen a ponton nem igazán tudom mit lenne érdemes tenni, átmenni vagy sem... vagy várjak hátha betartják a szavukat mégis, az a + 40 ezer körüli többlet költség se hangzik túl jó az eredeti szerződéshez képest.
Olvass el néhány csigavéres kérdést - van belőlük itt is néhány.
Én nem ismerem őket, abból indulok ki, hogy tisztességesen meghirdetve a tanfolyamokat nem illik irreálisan alacsony összegekkel becsalni a tanulókat, aztán talonba rakni őket.
Az egész vezetés tanulásnak egyébként a legfontosabb kulcsa a gyakorlati oktató személye. Nem mindegy, hogy az oktató és a tanuló az autóba összezárva hogy tud együtt dolgozni.
A 30 óra, a meghatározott minimum óraszám, senki nem tudja előre, hogy mennyire lesz szüksége a sikeres forgalmi vizsgához. Talán elég a 30, de az sem rendkívüli eset, hogy valóban szüksége van a tanulónak 50-60 óra gyakorlásra, s nem az oktató húzza az időt ok nélkül (mi egyébként ezért sem logikus, mert neki ott van a többi sorban álló tanuló, tehát van munkája bőven).
30 óra gyakorlással nem ugyanolyan esély a vizsgára Siófokon, és Budapesten - pedig a 30 óra mindkét városban az érvényes minimum.
Köszi, ment a zöld kéz.
Kicsit utánajártam már kiegyeznék a drágább árazással is, de nem tudom hogy ilyen feltételek mellett cserébe rendes lesz e a hozzáállásuk :( Sok olyat hallottam, hogy fékre lépnek, nincs megtartva az 1 óra.
Végül nem jelentkeztem át, de nem kaptam oktatót, szerintem itt már nem nagyon lehet oktatóhoz jutni senkinek a meghirdetett módon, csak átverik az embereket az árakkal.
Végül le kellett mondanom a meghírdetett 10 órás ingyenvezetésről és az eredeti összeg kétszereséért engedtek csak vezetni.
Csigavér átveri az embereket, olcsón meghirdetik magukat de végül a meghírdetett árakon szerintem senkit nem engednek vezetni.
Most 66 000 van kiirva a honlajukra vezetéshez, ez valójában olyan 130 -140 000 körül van.
A szemétség, hogy tudják jól ők is, és mégis átcsesznek mindenkit. Ha az ember így utánaszámol, akkor közel sem ők a legolcsóbbak Budapesten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!