Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mit csináljak anyámmal?...

Mit csináljak anyámmal? Nektek is ilyen volt az elején, vagy én vagyok ennyire megbízhatatlan?

Figyelt kérdés
Több mint egy éve van jogsim, és napi szinten vezetek. A problémám az, hogy anyám folyamatosan bele szól, és tiszta idegbeteg vagyok mikor vele kell utaznom. Új dolgokat nem mond,csak olyan felesleges baro_ságokat, amiket alapból tudok, és számomra egyértelmű.. Szokásos baro_ságai pl.: "most sokan vannak, nagyon figyelni kell" én ilyenkor gúnyosan rákérdezek, h tényleg? Ki gondolta volna.. és már megy is a vita.. Ideges azért is, ha egy szabálytalankodónak beszólok.. pl. most volt egy olyan szitu, hogy közeledtem a körforgalom felé, láttam, h a gyalogosnál ott egy kerékpáros ezért lassítottam.. Láttam, h leszál a bicikliről, de nem indult el mert b_sztatta a láncot.. Erre én szép lassan fel vettem a tempót, mert láttam, h balról szabad a pálya, erre az a vén b_rom kiteker elém, én meg kiordítottam neki, hogy toljad te idi._ta f_sz. Erre egyből jött az,h nekem nem való a vezetés, és biztos balesetem lesz stb. Mintha én lettem volna a hibás.. Ha elütöm azt az idi__tát akkor meg majd mindenki őt sajnálja, meg jönnek a tipikus dumával, "jaj hát igen ezek a fiatalok mennek mint az őrültek.."

2016. máj. 7. 18:31
 1/10 anonim ***** válasza:
Mindenben talán nem, de sokban igaza lehet édesanyádnak. Szabálytalankodóval idegbeteg módon kiabálás jelzi milyen a stílusod, anyád megjegyzéseire sem visszaszólni kellene, egyszerűbb azt meg sem hallani, ha úgyis látod azt amire figyelmeztet
2016. máj. 7. 18:42
 2/10 anonim ***** válasza:

A példád pont rossz, mert egy bunkó paraszt voltál. Egyébként vannak ilyen emberek akik annak is végigszövegelik annak is aki nem 1 de 10-20 éve vezetnek. Nagyon nem tdusz mit csinálni.

"-Itt így-úgy csináld, figyeljél.

-Vezetsz te, cseréljünk?

-Nem-nem, vezess csak.

-Én is így gondoltam, én vezetek pont. Ne szólj bele."

Ennyi.

2016. máj. 7. 18:43
 3/10 anonim ***** válasza:

Nyugi, az enyém apámmal is ezt csinálja, csak neki éppen 32 éve van jogsija és legalább azóta házasok is :D

Azért van két füled, hogy egyiken be, a másikon ki, ilyenek egyes nők :)

2016. máj. 7. 18:51
 4/10 anonim ***** válasza:

A legjobb megoldás szerintem is az, hogy kerek-perec közlöd vele, hogy vezessen ő, vagy maradjon csöndben.

Esetleg ettől függetlenül egyszer ha ő vezet, pofázd végig az utat, de úgy istenesen:

Figyelj, piros a lámpa, vigyázz, fékeznek előtted! Vigyázz, vigyázz, meg fog állni! Most indexelj. Jobbra, mert arra fogunk menni. Jó, ügyes vagy. Figyelj, kanyarodik az út. Stb.

2016. máj. 7. 18:51
 5/10 A kérdező kommentje:
Tudom nem megfelelő módon reagáltam le a helyzetet, de ti is tudjátok nagyon jól, hogy-hogy fel megy a vérnyomás egy ilyen helyzetben, magyarul megijedtem. Ha elütöm csak én lehetek a hibás, mert ő csak egy szegény öreg ember, én meg búcsuzhatok a jogsitól. Lazán megálltam, csak az volt kicsit sok, mikor oda fordulva látom, h már előttem van + jöttek mögöttem is, ez meg csak teker mint akit kergetnek..
2016. máj. 7. 18:54
 6/10 anonim ***** válasza:

Mit csinálj? Ne vezess, mikor vele vagy. Hagyd rá.

Nekem apám ilyen, az oktatómnál is kötsögebb volt, pedig az se volt semmi. 4 éve elmúlt, hogy jogosítványom van, több 10 ezer levezetett kilóméter, éjszaka is, nagyvárosban is, és eddig csak a saját kapunkat sikerült elütnöm, tolatás közben. :D

Általában 200 méter után már beszól valamit, és mindig nagyon összekapunk, úgyhogy újabban inkább nem vezetek amikor ott van ő is.

2016. máj. 7. 18:56
 7/10 A kérdező kommentje:
Már próbáltam viccesen is kezelni a helyzetet, de sajnos nem használ. Már azon gondolkozom, hogy inkább át adom neki a kulcsot. Az zavar a legjobban, hogy nem bízik bennem, úgy bánik velem mintha bolond lennék.
2016. máj. 7. 18:58
 8/10 A kérdező kommentje:
Sajnos nem sokat szólhatok, mert én még csak gyűjtögetek saját kocsira, szóval ez nem saját, bár nem is használják.
2016. máj. 7. 19:01
 9/10 anonim ***** válasza:

Van aki ilyen, most zavar, aztán majd még hiányzik is, mint ebben a filmben:

https://www.youtube.com/watch?v=NnKGdYM94bQ

2016. máj. 7. 21:45
 10/10 anonim ***** válasza:
Hát ha orditozol kifelé nem csoda hogy anyudnak nem tetszik. :D
2016. máj. 7. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!