Tényleg ennyire megbízhatatlan az új suzuki? Akkor miért mondják mégis, hogy megbízható igénytelen autó?
Itt azért elég rosszakat ír a kocsiról, de van más ítélet is, ahol a váltóra panaszkodnak, volt akinél már 20 ezer km-
nél cserélni kellett a szerviz meg csak vont a vállát, hogy ez ilyen, és csak az 50%-át állta a javításnak.
Meg rákerestem totalcaron tényleg van egy cikk, hogy hibás az összes új suzuki, típushiba, a váltó minden új suzukiba be fog halni, és senki ne vegyen ilyen autót.
Leírok neked 2 példát:apukámnak 2002-es Swiftje van.Újonnan vette szalonból,most 90.000km van benne.Semmi,de semmi baja nincs.Garázsban áll,szarvasbőrrel törölgeti.Maximálisan meg van elégedve vele.Nekem is volt,ugyan ilyen autóm.120.000 km-nél váltócsere,ette az olajat,füstölt,minden baja volt.Kereskedőnek adtam el,eléggé ár alatt.Én soha nem vennék még egyszer ilyen autót.Kérdés,ki mire használja.100.000 felett jönnek elő a bajok,mert addig nekem se volt vele semmi gondom vele.Az Opelem 300.000 km körül jár,és nem eszi az olajat,váltó nem volt megbontva.
Mint tudjuk az autó egy lutri,itt most olvashattál 2 eltérő tapasztalatot,ha vásárlásra adod a fejed,akkor sok sikert kívánok,bármilyen autó is legyen a kiszemelt!
Akkor miért mondják mégis, hogy megbízható igénytelen autó?
Mert ezt a 10-15-20 éves swiftekre mondják.
A legmegbízhatóbb autó is elromolhat, és a legmegbízhatatlanabb autó is elmehet hiba nélkül félmillió km-et.
A népítéletet író ember meg használtan vette, ki tudja hogy használták előtte az autót. Az nem a gép hibája ha a tulaj széthajtotta.
Talán van benne egy adag csalódottság is. Volt az illetőnek egy régi, megbízható suzikija, és az újabb kiadástól is ezt várta.
A suzukikkal szemben egyébként elég erős előítélet is létezik. Sohasem volt a családban egy sem, a nejem mégis leköpdösné mindet, ha nem lenne úrinő. :)
5-ös hol éltél eddig? A Marson?
Új Swiftekben a váltóval szokott lenni gond, konkrétan az első szériában egy csapágy gyengébb minőségű a váltóban ami ha megadja magát képes csúnya dolgokat művelni, de ennyi az összes hiba, amit el lehet mondani " típushibaként ".
Viszont a hozzáállásról meg annyit, hogy itt is elég jól jártak el a márkánék. Talán 3 ilyen autó volt nálunk, 2-ben menthető volt egy csapágycserével a váltó a 3. sajna nem, viszont az új váltó a tulajnak semmibe sem került, minimális papírmunkába csak.
Volt egy régebbi történet a lengéscsillapítókkal, az pár régit érintett. Kiadták a közleményt a sorszámokkal, és akiknek azzal szerelték, annak ingyenesen cserélték, holott mikor ezt kiadták a legfiatalabb ilynnel szerelt kocsi is eltelt jó 5 éves... melyik autógyár tesz még iylet, hogy 5+ éves autóinál ingyen cserélnek valami hibás alkatrészt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!