Gyöngyi H kérdése:
Legálisan lehet-e valakinek két jogosítványa, két különböző országban, mindkét országban levizsgázva pl. "B" kategória?
Figyelt kérdés
- pl. egy EU-s és egy nem EU-s közlekedési törvényekkel bíró országban?2016. febr. 3. 17:49
1/4 anonim válasza:
Már miért ne lehetne? Európában bármilyen típusú érvényes európai jogosítvánnyal lehet legálisan vezetni. Amerikában pedig (államfüggő) de egy évig használhatod talán a magyart, ill. lehet honosítani is vagy szimplán megcsinálod az USA-ban is (hosszabb ott tartózkodás esetén mindenképpen ez éri meg, és hamar megvan, nem is drága). Viszont attól hogy szereztél egy idegen országban is jogsit, a magyar ugyanúgy érvényes marad ameddig le nem jár.
2/4 A kérdező kommentje:
más fórumokon azt írják: tilos két országból jogsit tartani. Mások szerint nem. Rágugliztam a témára, de sehol sem láttam erre utalást... Esetleg egy link? ;)
2016. febr. 3. 19:24
3/4 anonim válasza:
Legálisan nem, de ki lehet játszani. Ahol van a jogsid, ott bejelented hogy elveszítetted, és mész a másik országba kérni a jogsit (persze kell lakcím, stb). Akár két EU-s országban is kijátszható, tudok konkrét példát aki megcsinálta, ráadásul úgy hogy fel volt függesztve a jogsija az adott országban. Extrém rizikós ez amúgy.
4/4 anonim válasza:
Lehet. Nekem is van. Megvan az itthoni, azaz a magyar, és az USA-ban lekellett vizsgáznom szintén, tehát megvan az amerikai is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!