Ha nehezen ment a "B" kategória megtanulása akkor esélytelen "C" kategóriát megpróbálni?
A KRESZ tanulás a legegyszerűbb, talán még érdekes, szórakoztató is, legfeljebb annak "nem megy", akit nem érdekel.
A C kategóriához a közlekedési szabály ismereten kívül több tananyag is tartozik, amelyek felületes ismerete talán a vizsgához elegendő, de a munkavégzéshez nem.
- Szerkezeti és üzemeltetési ismeretek
- Biztonsági ellenőrzés és üzemeltetés
- Munkavédelem, tűzvédelem, szállítás.
A szabályok megfelelő ismeret nélkül, ha sikerül is átcsúszni a vizsgákon, s munkát vállalni, százezres büntetéseket kaphatsz - ez már szakma, amit meg kell tanulni.
Nem esélytelen, de előbb szerezz sok gyakorlatot személykocsival. Szemléletváltásra van szükség, ahogy írták: teherautót vezetni hivatásszerűen egy foglalkozás. Itt nincs olyan: nagy hó esett, akkor ma nem megyünk a nagymamához, vagy épp vonattal megyünk. A rakományt várják, ez egy munka, ha esik, ha fúj, vagy aznap nincs kedved hozzá is csinálni kell, nagy értékért felelsz, nem hibázhatsz. Pl. egy kamionosnál mit számít, hogy bemondja a rádió: aki teheti ne üljön kocsiba, mert annyi hó esett. Ha épp úgy alakul és pont akkor kapsz egy norvég fuvart, mész fel oda, a kutyát nem érdekli, hogy oldod meg a kutyaidőben.
Műszakilag is jobban kell érteni hozzá. Ma már ugyan nem nagyon szerel a sofőr, de egy munkaadó nem igen szereti, ha egy kiégett izzó vagy biztosíték miatt mentést kérsz, amit lehet meg kell oldanod a helyszínen.
Nem mindenki alkalmas hivatásosnak, még az sem feltétlenül, aki amúgy jó vezetési érzékkel rendelkezik.
"Kocsival már elég sokat mentem"
Az előtted válaszoló évente leteker vagy 140 000km-t. Neked mennyi az elég sok ? :D
Rá lehet a C-re is érezni, de az picivel másabb szemléletet igényel, mint a B kategória. Meg lehet tanulni ezt is.
Szia! Van értelme "megprobálni" anno a B n én is bénáztam, rengetek + órát vettem, rutin, forgalmi vizsga másodjára lett meg. Közel fél évig csináltam a B t és utána is nagyon sokat tanultam tőlem okosabbaktól. Ez kicsit több mint 7éve volt, jelenleg C,D jogsival a héten még oktatóval gyakorlok, jövöhéttől már dolgozom, mint buszvezető egy "nagy" buszos cégnél... (oktató elégedett velem, azért gyakorlok még, mert nincs C/Dre rutinom). Uh ha szeretnéd nem lehetlen ;)
Üdv 25N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!