Hogyan lehetne rászoktatni, hogy figyelmesebb legyen?
Figyelt kérdés
Nem tudom mi van a fiammal,de nem érzi a sebességet.Múlthéten is trafiba futott falu közt 78-al.Állítása szerint kicsit kihúzatta,hogy váltson fel 4 esbe és belefutott.Múltkor vitt valahová és beszélgettünk az autópályán menet közben.Egyszer csak arra lettem beszélgetés közben figyelmes,hogy már 150 el haladunk.Szóltam neki és erre,:"Ja,nem vettem észre".Hogyan lehetne kissé rászoktatni,hogy figyelmesebb legyen?
Kifizet saját zsebből 3-4 ilyen "aó, há' nem figyeltem, nem vettem észre" jelszó alatti csekket gyorshajtásért, aztán majd rájön, hogyan kell figyelni a sebességet.
2015. nov. 30. 21:04
2/11 anonim válasza:
Ezres swiftet neki.
2015. nov. 30. 21:08
3/11 anonim válasza:
Amikor kiszállnánk a kocsiból adnék neki egy hatalmas fülest és közölném, hogy "jaj bocsánat kisfiam, nem figyeltem". :)
Ezzel jelezve, hogy jobb ha figyelni fog, mert kap még párat. :D
Amúgy a saját zsebből való fizetés is fontos.
2015. nov. 30. 21:08
4/11 anonim válasza:
Barátnőm sem érezte a sebességet és azt csinálta mint a fiad. Navigációs rendszerbben beállítottam, hogy 5% sebesség túllépésnél csipogjon mint az állat és egy idő után annyira idegesítette, hogy ha nehezen is, de visszavett a tempóból és sebességhatáron belül kezdett közlekedni.
2015. nov. 30. 21:12
5/11 anonim válasza:
Jaj én is így vagyok 37 kw-s Mazdával... 20-ig lassú papper tempó és egy pillanatra nem nézek oda és már 60, pedig elméletileg gyenge, lomha autó.... totál én is így vagyok... gps lesz a megoldás nekem is ahogy fentebb írta a tag.
2015. nov. 30. 21:27
6/11 anonim válasza:
Tavasszal latogasson meg egy vezetestechnikai kurzust. Felreertes ne essek ez nem tanora, hanem a kulonbozo feluleteken, vizen a fekutat, rantopadon a megpordulest, ellenkormanyzast lehet gyakorolni.
Fiataloknak nagyon szokott tetszeni, foleg ha nem 10en jutnak 1 palyara.
2015. nov. 30. 22:20
7/11 anonim válasza:
Semmiképpen sem akarok a fiad ellen beszélni, de mikor fiatal voltam, és még apám autójával menőztem, akkor én is mindig ezzel tudtam kimagyarázni, hogy "nem éreztem a sebességet", meg hogy "nem vettem észre hogy faluban vagyok még mert már aig voltak házak".
2015. nov. 30. 22:27
8/11 anonim válasza:
ne akard rászoktatni erővel...
aki volt fiatal, az tudja, hogy idő kell, amíg felnövünk..és néhány pofon az élettől(akár bírság formájában)
úgyhogy nyugi, majd belejön...most még ő a menő csávó..és ez így a természetes..
fiatalság-bolondság..
én már csak tudom..persze aki mindjárt bölcs öregnek született, az más...
2015. dec. 1. 08:49
9/11 anonim válasza:
én ugyan nem vagyok bölcs öregnek született, de odáig még nem jutottam, hogy meg is büntessenek :D persze azért nem mind1, hogy milyen autóról van szó. nekem 1.4-es f astrám van, régebben még nem ment annyira, de amióta átszoktam vele rendszeresebb nagyobb távolságokra, az enyém is kicsit meg-megindul, és bár 10 km/h-t csal az órája, de egy kicsit nem figyelek, és megyek 120-szal...persze én ilyenkor visszább is veszek. én inkább oda akarok érni, most annyira mind1, hogy 5-10 percel később vagy hamarabb...
2015. dec. 1. 15:17
10/11 anonim válasza:
Nekem az a módszerem, hogy az autóban mindig el van idítva a navigáció és az szól, hogy: túl gyorsan mész. Karácsonyra kapjon egy ilyen navit és használja mindig, mert nem csak navigációra jó, hanem ilyenekre is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!