Hogyan lehetnék "figyelmesebb", koncentráltabb?
Tanárok, ismerősök szerint okos vagyok. Nem olyan értelemben hogy mindent tudok, hanem pl. jó a logikám, könnyen átlátok dolgokat, összefüggéseket. Jó a memóriám, könnyen megjegyzek, megértek dolgokat, könnyen beletanulok bármibe. Fantáziám, kreativitásom is van, magyartanárok szerint nagy jövőm lenne regény íróként. Programozás tanárom is mondja, hogy komoly programozó lehetne belőlem. Meg még sorolhatnám az embereket akik dicsérnek.
A gond az, hogy nem vagyok valami koncentrált, és sok mindenbe belekezdek egyszerre, így sokat tévesztek. Pár hónapja elkezdtem rajzolni. Aztán belekezdtem egy regénybe, majd még egybe.. Úgy 1 hónapja elkezdtem a c++ nyelven programozgatni, valamint animációkat készíteni. Ezek mellett még a suliban is vannak dolgok, amiket csinálnom kell. Így nagyon sok dolgot kell megjegyeznem, sok helyre kell figyelnem, és sokszor bekavarodok. Gyengébben teljesítek mint szoktam tanulmányilag eddig 4-5-ös voltam, most gyengébb.Matekból azért írtam 3-ast mert nem tudtam koncentrálni, és vagy rosszul írtam a megoldóképletet, vagy egy előjelet néztem el. Magyarból azért írtam 3-ast mert kapcsolódott a történelemhez, és az írás felénél valahogy átálltam törire, és nem az irodalmi dolgot írtam, hanem a történelembe kezdtem bele.(nagyon érdekel a történelem). És hasonló apróságok.
Sok dologba belekezdek, így nem tudok koncentrálni, félbehagyom őket, vagy nem azt csinálom amit kéne. De valahogy nem bírom ki hogy ne kezdjek bele egyszerre több mindenbe. Ki akarom hozni magamból a maximumot, de attól félek túlzásba estem.
Elnézést ha egoistának látszok, nem annak szántam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!