Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan legyek okosabb és...

Hogyan legyek okosabb és figyelmesebb ember?

Figyelt kérdés

Ma több rossz hír is lesújtott az iskolában. Egyet írnék le közülük, ami elszakította a húrt.

Egy szaktantárgyból 3-as ellenőrzőt írtam. Egy hibám lett. Ez eddig nem is gond, én elfogadom, hibáztam, majd legközelebb jobban figyelek. A baj ott kezdődik, hogy az osztálytársam ugyanolyan kitűnő tanuló, mint én, neki is ugyanaz a hibája lett, de neki elnézte, és 5-öst kapott. Ebből talán már látszik, hogy pofára megy a jegy. A másik, hogy az a bizonyos osztálytársam ugyanúgy jár versenyekre, mint én, azzal a különbséggel, hogy én körülbelül 3x annyi versenyre készülök, mint ő. Én ugyanis nem csak a szakmai versenyeket vállaltam be. Ez is rendben van, pofára le lettem osztályozva, mert nem csak annak az egy tanárnak nyalom a seggét, aki a tantárgyat tanítja, hanem azokat a tanárokat is felkértem, hogy segítsen a versenyekben, akik jobban tudnának segíteni.

Egy másik baklövésem, hogy lesúgtam a mögöttem ülő osztálytársaimnak a megoldásokat, amikor kész lettem. Persze ők simán fullos ellenőrzőt írtak, de talán még 2-est sem érdemelnek meg. Most pedig, mintha ők lennének az ászok, ők tudnak én nem (na persze).

Kérdem én, mit tegyek, hogy ilyesmi ne forduljon elő? Nyilvánvaló figyelmetlenség, de akkor is, 1 hiba. Az eredmény azzal a hibával is jól lett kiszámolva, de a pofára osztályozás mégis szimpatikusabb. A másik osztálytársamnak ugyanarra a hibára miért adott plusz pontokat? Miért nézte el neki?

Akik szúrják a szemem, azok persze 6x lustábbak, mint én. Körülbelül 3 órát szántam az ellenőrzőre, hogy összegyűjtsem az információkat. Ők 2 percet szántak arra, hogy azt a papírt átnézzék, amiben összegeztem a lényeget. Ők sokkal okosabbak, mint én, ezt el is fogadom. De a tanár miért kedveli őket jobban, mint engem? A lusta okos tanuló többet kapott az élettől, ezért többet is arat. A szorgalmas buta tanuló (mint én), pedig még a pénztől is fél, hogy holnap lesz-e az asztalon valami. Az nem elfogadható, hogy több időt igénylek, mint mások?

Igazából nem fontos válaszolni, csak ki akartam írni magamból. És tudom, ilyen az élet, sajnos.

2015. jan. 28. 14:41
 1/3 anonim ***** válasza:
Szard le hogy hanyast kapsz! Én már az egyetemmel is végeztem és így utólag megmondom neked, hogy egyik jegyem sem számított semmit, se általánosba se gimibe!
2015. jan. 28. 15:28
 2/3 A kérdező kommentje:

Nézd, ezt nem tehetem! A családom nem a legjobb anyagi helyzetben él, és komolyan mondom van, amikor attól félek, hogy holnaptól már csak kukás salátát eszünk.

Kell a jó jegy és a versenyeredmény, hogy duó képzést vállaljak és egy rendes mérnöki cégben dolgozzak, hogy el tudjam tartani a családomat.

Habár, lehet, hogy igazad van, a jegy nem is érdekel. Akkor nézzük jegyek nélkül. Miért értékel egy lustábbat többre a tanár, mint engem, aki több órát is foglalkozott az anyag elsajátításával?

2015. jan. 28. 16:47
 3/3 anonim válasza:
Azért, hogy motiváljon és neveljen. Tőled többet vár el. Ennyi.
2015. jún. 24. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!