Ha a későbbiekben figyelmesebb leszek, megúszhatom ezt a hanyagságot, vagy maradandó nyomokat hagyhatott ez a motorban? Problémát jelent e, hogy most félszintetikus olajat öntöttem bele? Ha holnap veszek még hozzá, milyet ajánlotok?
Autó típusa: Seat Leon 1.4
Nem eszi az olajat, valahol elszivárog. Ez tény, és hogy ne legyen probléma, időnként mindig ellenőrzöm, utántöltök amennyi kell.
A mai napon történt egy ilyen ellenőrzés, és most kicsit elkéstem. A nivo pálca csont száraz volt. Sietve elmentem az első benzinkúthoz, ahol vásároltam 1 liter 10W40 félszintetikus motorolajat, jobb híján. Megvártam míg leülepszik, lehűlik a motor, beleöntöttem. Így a bordázott rész 1/3-án van. Holnap veszek még bele. Egyébként 13000 km-el ezelőtt volt olajcsere, szóval nemsokára teljes olajcsere lesz. A két kérdésem fent látható.
Válaszokat köszönöm!
Kérdéses, hogy mennyi ideig állt fent ez a dolog.
Nincs visszajelző a kocsiban?
Ha már raktál bele fél szintetikusat azt mi alapján tetted?
Én eleve olyat veszek bele amilyen mindig is volt (vagy utána jársz, hogy milyen kell bele).
Ha nívó pálca csont száraz volt, akkor miért csak 1 litert öntöttél bele?
Attól, hogy a nívópálca nem ér bele, még van olaj a motorban - nem fog azonnal szétolvadni, besülni, javíthatatlanul tönkremenni.
Persze jót nem tesz neki, figyelni kell rá, de ettől az egy alkalomtól nem kell rettegésben élned.
Egyik ismerősöm kérdezte, hogy tudnék-e olajat tölteni a kocsijába, mert kijelzi az alacsony olajszintet. Kérdeztem, hogy azt hogyan, hiszen a WagonR+ nem tud ilyet. Mondta hogy már miért ne tudna, ott a piros olajoskanna a műszerfalon... ...a kocsi azóta is megy, semmi komoly baja.
Viszont: ha szivárog, azt meg kell szüntetni. Bár annak látható nyomai vannak, jelzi hol kéri a javítást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!