Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogyan kell tolatni?

Hogyan kell tolatni?

Figyelt kérdés

A pedálokat tudom kezelni de egyszerűen nem megy a tolatva parkolás vagy ha ki kell tolatni valahonnan vagy ha korrigálni kell mert rosszul álltam be. Mit tudnék csinálni ennyire béna vagyok??? Van erre valami megoldás, logika? Nem látom át hogy hátrafelé hogyan megy a kocsi.....

Köszönöm

2015. nov. 29. 12:35
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek főleg az utolsónak, ki fogom próbálni!!! Esetleg a másik két parkolásnál is megosztanád velem a támpontokat? Szerencsés vagy jó oktatót fogtál ki, amit én nem mondhatok el magamról sajnos .....
2015. nov. 30. 20:24
 12/14 anonim ***** válasza:

előre merőleges?

jobbra kis ívben -ez a legnehezebb- bal oldalról (index balra, áthúzódás szembe-sávba körültekintéssel, majd jobbindex), balra előre pedig jobb szélre húzódva indítod a manővert.

amikor a mellkasod eléri a kocsi (ami mellé állni akarsz) innenső lámpáját, akkor kezded gyorsan tekerni a kormányt végállásig.

Amikor azt látod, hogy a kocsi orra befér a 2 autó közé, akkor nagyon lassan ellenkormányozol a biztonságiövtartó (B?) oszlop eléréséig (ezzel húzod be a kocsi fenekét a jó ívre), majd újra jobbra/balra kormányozol, amíg meg nincs a párhuzamos a 2 szomszédos kocsival.

Ja, a beállás mélysége előre és hátramenetben is a 2 szomszédos kocsi övtartó oszlopának vagy tükreinek képzeletbeli vonala (előbbit ne érje el a mellkasod, utóbbit ne érje el a te tükröd)

nekem ezek a támpontok annyira bejöttek, hogy sokkal könnyebben állok be egy kocsi mellé, mint hatalmas üres helyekre.

2015. dec. 1. 10:19
 13/14 A kérdező kommentje:
Párhuzamos parkolásnál?
2015. dec. 21. 21:22
 14/14 anonim ***** válasza:

párhuzamosnál előrefelé csak simán beállsz a másik kocsi mögé, és tolatás közben a szegélyhez húzódsz.

Hátrafelé pedig amikor megállsz, tükröd a másik kocsi tükre mellett van. innen kezdesz tolatni és azonnal fordítod is a kormányt a szegély felé. amikor az út közepe felé eső tükörbe megjelenik a mögötted lévő autó szegély felőli lámpája, akkor egyenesbe hoztod és tolatsz a szegély felé érintőlegességig. Ha a kocsi fara eléri a szegélyt, akkor ismét tekered a kormányt. Amikor megvan a párhuzamosság, kész is vagy :)

2015. dec. 22. 10:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!