Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Forgalmi vizsgán tükörből...

Forgalmi vizsgán tükörből vagy hátrafordulva kell tolatni, pl két kocsi közé beálláskor?

Figyelt kérdés
Elegem van már hogy mindenki mást mond. Van aki azt mondta hogy tükörből kell tolatni van aki szerint hátrafordulva és nem tudom mi az igaz. az a nagy bajom hogy nem tudok tükörből tolatni. ma is gyakoroltam és majdnem árkot fogtam. fogalmam sincs mi lesz velem a vizsgán

2012. dec. 22. 19:04
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Mindig fordulj hátra! Közben figyeld az oldalsó tükröket is!
2012. dec. 22. 19:13
 2/10 anonim ***** válasza:
10%

Tilos hátrafordulva tolatni.

Régebben tehersofőrök csinálták,amikor nem volt minden oldalon tükör.

Nagyon rossz szokás.

2012. dec. 22. 19:14
 3/10 anonim ***** válasza:
95%
A forgalmi oktatáson és vizsgán mindig hátrafordulva kell tolatni, a tükörből tolatást nem szeretik a vizsgabiztosok. Általában azt szokták kérni, hogy arrafelé nézz, amerre menni szeretnél, ezért néhanapján még azt is megkövetelik, hogy sávváltás előtt ne csak a tükörből tájékozódj, hanem fordulj is hátra. Persze erről utána érdemes villámgyorsan leszokni és megtanulni, hogyan lehet a tükrökből is megfelelő biztonsággal hátralátni, mert egyáltalán nem egészséges dolog többsávos, lámpákkal tarkított úton hátrafelé bámészkodni minden egyes sávváltás előtt.
2012. dec. 22. 19:16
 4/10 anonim ***** válasza:

Engem 1980-ban,amióta van jogsim, nem így tanítottak.

Bocsi,lehet hogy most ezt oktatják.Változik minden.

2012. dec. 22. 19:20
 5/10 anonim ***** válasza:
79%

Én úgy tanultam 7éve, hogy hátrafelé kell fordulni. Ilyenkor megengedett az is hogy a biztonsági övet kikapcsold.

Mielött lepontoznátok mégegyszer írom: Nekem így tanították!

2012. dec. 22. 19:20
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Én nem pontozok ezért le: a KRESZ is változik.
2012. dec. 22. 19:27
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Abba az irányba fordulj mindig amerre a kocsi fara megy, de a tükrökre is nézz. Nekem bő egy éve még így kellett.
2012. dec. 22. 20:00
 8/10 anonim ***** válasza:

Én - habár a B kategóriám már 8 éves - úgy emlékszem, hogy elsődleges a tükör ÉS szükség esetén hátrafordulva is meg kell győződni arról, hogy nincs valaki/valami az útban. (Persze így is megeshet, hogy egy 40 centi magas beton virágládát nem látsz meg - így érdemes megálláskor vagy beszállás előtt is körülnézni/felmérni a terepet.)

Azt, hogy mi az aktuális elvárás az oktatódtól kérdezd meg.

Teherautónál más a helyzet, ott a két oldalsó tükör jöhet csak számításba - ugye a fülke mögött elméletileg a rakomány van, ami legtöbb esetben nem átlátszó...

2012. dec. 22. 20:01
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

forgalmi vizsgán, meg oktatáson is hátra kell fordulni, így tanitják, ezt fogadják el.

első párhuzamos beállásom(ami szerintem a legszebb volt az összes közül) úgy álltam be, hogy csak tükörből, de akkor jött a leb@szás, hogy elütöttem a képzeletbeli zöldsapkás kisgyereket.

vizsgáig megtanultam hátrafordulva tolatni, de saját autóval nem merek(és nem is akarok/tudok), mert nem látom az autó elejét.

az meg hogy valakit parkolás közbe elüss, 5 km/h-s max sebességnél, csak annyit csinál hogy rácsap egyet a hátsó ablakra, hogy hé ember!

2012. dec. 22. 20:34
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
25 évvel ezelőtt még szóba sem jött a tükörből tolatás, főleg, mivel jobb oldali tükör sem igen volt. Én így tanultam meg, tükörből nem is menne.
2012. dec. 22. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!