Forgalmi vizsgán tükörből vagy hátrafordulva kell tolatni, pl két kocsi közé beálláskor?
Tilos hátrafordulva tolatni.
Régebben tehersofőrök csinálták,amikor nem volt minden oldalon tükör.
Nagyon rossz szokás.
Engem 1980-ban,amióta van jogsim, nem így tanítottak.
Bocsi,lehet hogy most ezt oktatják.Változik minden.
Én úgy tanultam 7éve, hogy hátrafelé kell fordulni. Ilyenkor megengedett az is hogy a biztonsági övet kikapcsold.
Mielött lepontoznátok mégegyszer írom: Nekem így tanították!
Én - habár a B kategóriám már 8 éves - úgy emlékszem, hogy elsődleges a tükör ÉS szükség esetén hátrafordulva is meg kell győződni arról, hogy nincs valaki/valami az útban. (Persze így is megeshet, hogy egy 40 centi magas beton virágládát nem látsz meg - így érdemes megálláskor vagy beszállás előtt is körülnézni/felmérni a terepet.)
Azt, hogy mi az aktuális elvárás az oktatódtól kérdezd meg.
Teherautónál más a helyzet, ott a két oldalsó tükör jöhet csak számításba - ugye a fülke mögött elméletileg a rakomány van, ami legtöbb esetben nem átlátszó...
forgalmi vizsgán, meg oktatáson is hátra kell fordulni, így tanitják, ezt fogadják el.
első párhuzamos beállásom(ami szerintem a legszebb volt az összes közül) úgy álltam be, hogy csak tükörből, de akkor jött a leb@szás, hogy elütöttem a képzeletbeli zöldsapkás kisgyereket.
vizsgáig megtanultam hátrafordulva tolatni, de saját autóval nem merek(és nem is akarok/tudok), mert nem látom az autó elejét.
az meg hogy valakit parkolás közbe elüss, 5 km/h-s max sebességnél, csak annyit csinál hogy rácsap egyet a hátsó ablakra, hogy hé ember!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!