Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Most vitték el a férjemet...

Most vitték el a férjemet vérvételre ittas vezetés okozta cserbenhagyásos gázolás miatt. Mire számíthatunk?

Figyelt kérdés
Az autónk szét ment, akinek bele ment az ép, nem Trabant volt. Mennyi büntetésre számíthatunk? 1,2 alkoholos szondaszint. Onnantól. Hogy bekopogtak együtt működött a rendőrökkel. Személyi sérülés nem történt. Sos. Azt mondta ha hazajön felakassza magát, mit tegyek félek megteszi.
2015. nov. 22. 22:01
1 2 3
 11/25 Beviz Elek ***** válasza:
52%

Sajnálni nem tudom, csak magának köszönheti. Gondolkozz, utána cselekedj!

Nem kellett volna piásan vezetni, ha már megcsinálta a bajt, akkor nem kellett volna lelécelni.

Szerencsére senkinek nem lett semmi baja, szembenéz a következményekkel, majd jó esetben tanul belőle és nem csinál több ilyet.

De lehet hogy olyan mint az apósom, ő rendszeresen vezetett így, párszor megtörte a saját kocsiját (fa, garázs, árok stb), majd elvették a jogosítványát. Utána próbálkozott a robogóval, de részegen összetörte magát, így biciklire váltott amivel piásan bekacsázott egy piás autós elé.

Sosem tanul belőle, reméljük a férjed nem ilyen.

Egy hiba miatt nem gondolom hogy el kellene ítélni bárkit is, mindenki hibázhat, de igazából te látod otthon hogy valójában milyen ember.

(Jogi következménye természetesen legyen, nem kell a vállát megveregetni hogy ügyes voltál, emberileg nem kell élete végéig megpecsételni)

2015. nov. 23. 07:22
 12/25 anonim ***** válasza:
68%

Egy hiba miatt? Ez három súlyos, nagyon súlyos hiba, mindhármat saját felelősségre, és saját döntése alapján követi el az ember, nincs mentség rá.

Kérdező, adj neki egy kötelet. Megérdemli.

2015. nov. 23. 07:30
 13/25 Beviz Elek ***** válasza:
42%

3? Piált (hiba), balesetet okozott (ez bárkivel józanon is előfordulhat), megállt segíteni de rendőrt hívtak és lelécelt (hiba, de...).

Feltételezzük hogy egy normális emberről van szó, akinek egyébként soha semmilyen összetűzése nem volt a törvénnyel, így könnyen elképzelhető hogy bepánikolt. Mint a kérdező is írta, megállt segíteni, a rend éber őreinek emlegetése okozta a pánikot. Nem mondom hogy jól tette amit tett, de honnan tudod hogy te nem pánikoltál volna be? Könnyű ám az otthon melegében írogatni míg ilyenek miatt nem fáj a fejed, de amikor ittasan állsz a törött kocsid mellett és tudod hogy mindjárt összedől az életed amit eddig építgettél... hát nem tudom hogy mit reagálsz.

Legyen inkább 1,5 hiba, enyhítő körülmény hogy megállt.

Mondjuk te biztosan tökéletes vagy és egy apró folt sincs a múltadban.

2015. nov. 23. 08:03
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Normális ember nem vezet ittasan! Pont! Úgyhogy azt eleve kár feltételezni, hogy normális ember! Így normális emberrel olyan szituáció sem fordulhat elő, hogy ittasan áll a törött kocsija mellet. Tehát kár azon elmélkedni, hogy normális ember bepánikolna-e ilyen szituációban. Mert ilyen nem fordulhat elő normális emberrel. Ennyi!

Egyébként mielőtt jönnél azzal, hogy én biztos tökéletes vagyok meg stb, stb.

Nem, nem vagyok tökéletes. Sokat hibáztam már meg még biztos sokat is fogok. De az ittas vezetés az kb. az első számú tabu! A lehető legjobban elítélendő dolog a közlekedésben. Mentség nincs rá!

Én ezt nem is hibának tekintem, hanem bűnnek! Hiba az amikor mondjuk kapsz egy üzenetet telefonon, nem bírsz magaddal és megnézed. Közben meg elnézel valamit. Ez hiba! Mikor valaki szánt szándékkal ittasan beül a kocsiba az nem hiba, hanem bűn!

2015. nov. 23. 08:13
 15/25 Beviz Elek ***** válasza:

Amikor szánt szándékkal ittasan beülsz az autóba, akkor nem tervezed hogy össze is töröd. Ha tudnád előre hogy elesel, inkább leülsz. A férj is úgy indult el, hogy hazakocsikázik és nem lesz baj. Fontos kérdés az, hogy ez rendszeresen így ment (és fog még?) vagy ritka alkalmak egyike. Erre még nem kaptunk választ, amennyiben rendszeres, vedd úgy mintha nem is írtam volna!

Szerintem meglepődnénk ha minden emberről tudnánk hogy vezetett-e akár egy sör után. Én is inkább sétálok vagy nem megyek sehova, de hazugság lenne azt mondani hogy nem volt rá példa, pedig ellenzem az ilyet!

Így, hogy senkinek nem lett baja, csak anyagi kár keletkezett, hát üsse kő (tudom, nem rajta múlt).

Kinek mi a hiba és mi a bűn? Felpofozni az asszonyt? Meglopni a szomszédot? Elgépezni a havi fizetésed? Megmérgezni fagyállóval a tolvajt?

Feltételezem hogy ritka alkalom volt, egyébként jó emberről van szó csak egyszer hibázott (nálam hiba), tanult belőle és ilyen több nem lesz, így nem ítélem el.

Amennyiben olyan mint az apósom, segítek árkot ásni!

2015. nov. 23. 08:38
 16/25 anonim ***** válasza:

Nincs mentség az ittas vezetésre.

Lehet ezt ragozni és sajnálni szegény embert, mert nem tud parancsolni magának és piásan ül volán mögé, az ilyen ember nem családapa, hanem egy felelőtlen gyerek. 1. hiba

2. elgázolni valakit lehet adni rá egy felest, mert valóban előfordulhat józanon is, de tudjuk, hogy sokkal nagyobb az esélye piásan.

3. cserbenhagyás. Mégis miért jobb az, hogy megállt, látta mit okozott, volt ideje felfogni, majd elmenekülni? semmi mentség nincs erre sem. Saját döntése miatt dönti ő maga romba az életét nem más miatt és külső tényezők miatt.

Az, hogy a szoba melegében mi van az egy dolog. Több, mint 50.000 km-t autózok évente... Felelősségteljes munkakörben dolgozom, tudom mit kell tennem, hogy minimalizáljam a hibalehetőseimet és azt is, hogy mit tegyek ha mégis hibázok.

A fentiekre nincs mentség és kész.

2015. nov. 23. 09:22
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Jaj, szegény ember, még a végén megsajnálom. Kár, hogy nem ölt meg valakit, akkor még jobban lehetne sajnálni!

Elek, mit véded? Majd ha anyádat vagy a gyerekedet üti el egy részeg fax, akkor is sajnálod? Idióta.

2015. nov. 23. 09:43
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Aki ittasan vezet reméle3m örök életre eltiltják a vezetéstől és aki cserbenhagyásos gázolást csinált azt a minimum, hogy jól megkellene segggbedugni smirglipapírral a sitten és kapjon minimum 3évet.

Remélem 3-5évre sittre kerül és örökre nem kap jogsit az ilyen féreg részeg!

Ha velem tenné ezt, biztos érné "meglepetés".

2015. nov. 23. 10:02
 19/25 anonim ***** válasza:
21%

Kedves Utolsó!

Általában az ilyenek mint maga szoktak a legtöbbet ittasan vezetni. Ezt finomabban is lehetett volna fogalmazni.

2015. nov. 23. 11:04
 20/25 anonim ***** válasza:

Kedves #19!

Általában az ilyenek mint maga szoktak a legtöbbet általánosítani és tévesen feltételezgetni.

2015. nov. 23. 11:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!