Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Lányok ti mennyire tudtatok...

Lányok ti mennyire tudtatok összpontosítani a vezetésre? Ti is figyelmetlenek voltatok?

Figyelt kérdés
Én az vagyok bár az elején tartok,de van,hogy nem irányjelzek,vagy az egyirányú utcán nem figyelek,hogy a balra kanyarodásnál az úttest bal széléhez kell sorolnom, vagy elfelejtek kanyar előtt visszaváltani és túl gyorsan kanyarodok. Nektek hányadik vezetés óra után kezdett letisztulni minden,hogy mit mikor kell csinálni? Amikor már önállóan csináltatok mindent és az oktatónak nem kellett minden pillanatba szólni? Úgy szeretném jól csinálni,de mikor elrontok valamit ideges leszek és ezért nem tudok figyelni mert attól félek megint mit fogok elrontani.

2015. okt. 6. 12:43
 1/7 anonim ***** válasza:

Mennyit vezettél már?

Ezeket a hibákat szinte minden tanuló elköveti. Az egyénfüggő, hogy mennyi idő után légy úgy közlekedni hogy ne kelljen külön figyelmelni az autókezelésre. Lehet ez 10 -20, de akár 40 óra is.

2015. okt. 6. 14:04
 2/7 A kérdező kommentje:
Még csak 12 órát :)
2015. okt. 6. 14:39
 3/7 anonim ***** válasza:

Akkor különösen nincs okod türelmetlenkedni, amikor még külön volt a rutinvizsga, ki sem vittek volna a forgalomba ennyi órával. Most azért érzed nehéznek, mert sokfelé kellene figyelni ami még nem megy, de ez is a gyakorlatok célja, menni fog csak idő kérdése.

Az egyirányú útról balra kanyarodás esetében sem a szabályt felejted el szerintem, ott is a cselekvéssor sok még ennyi vezetéssel. Leköti a járműkezelés a figyelmed jelentős részét, rémlik hogy egyirányú utcába fordultál be, de abban már nem vagy biztos hogy még mindig egyirányú az út, vagy közben elhagytatok egy kereszteződést - ebből a bizonytalanságbol következik, hogy jobb szélen maradsz a balra kanyarodás előtt is.

2015. okt. 6. 14:57
 4/7 anonim ***** válasza:

A túl gyors kanyarodás nálam is megvolt. vannak kanyarok a városban, ahol azóta is mindig mondom magamban: nem kanyarodunk annyival, amennyivel haladunk.

Az irányokkal voltam még bajban. Egy idő után már a kocsik színével is (amik közé parkolni kellett... volna)

A vizsga előtt fél órával még beleszólt és belenyúlt a vezetésembe. Kormányba, pedálba, váltóba is. Kétségbe is voltam esve, hogy fog így sikerülni.

Utána egyszer még jött velem, amikor már megvolt a jogsim. Ugyanúgy belenyúlt a kormáynba, mint tanulóként. Szakmai ártalom :)

2015. okt. 6. 15:29
 5/7 anonim ***** válasza:

" túl gyorsan kanyarodok"

Akkor ezek szerint egész jó vagy, más azzal kínlódik, hogy minél gyorsabban vegyen be egy kanyart :D

Egyébként mindenkivel így van ez, még a fiúknál is akik lehet a mzeőn vagy valahol már évek óta vezetnek, mikor a forgalomba kerülnek, senki sem tud egyből mindenre figyelni. Egyszer meg kell tanulnod reflexből kezelni az autót, és ez után tudod már rendesen figyelni a forgalmat, ha nem az autó kezelése vonja el a figyelmet. Csak soha ne idegeskedj, mert az még rosszabb, könnyebben hibázol.

2015. okt. 6. 17:17
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia! Én is ugyanígy voltam mint te, mindent szerettem volna jól csinálni és mikor rontottam ideges lettem. Kb 20. óra körül kezdett jól menni az autó kezelése, akkor éreztem rá. (Előtte én nem vezettem soha) Így szépen óráról órára egyre kevesebbet szólt bele az oktató. Aztán volt visszaesés is, egyik nap jól ment másnap a legkönnyebb dolgokat is elszúrtam, ez ilyen...:) Vizsga előtti órán is bénáztam mert már izgultam.

A hibákon túl kell lépni, tudom nehéz de ha rontasz utána ne foglalkozz vele, tojd le és koncentrálj a kövezkező feladatra.

Sok sikert! :)

23/L

2015. okt. 9. 14:38
 7/7 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszönöm a válaszokat aranyosak vagytok :) bízom benne alakulni fogok és fejlődök . Minden jót nektek!! :)
2015. okt. 11. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!