Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Kismamák babakocsival, ezt...

Kismamák babakocsival, ezt tudatosan csináljátok, vagy ennyire figyelmetlenek vagytok?

Figyelt kérdés
Már évek óta bosszankodom ezen a volán mögött: megálltok a járdán a piros lámpánál, ugyanúgy, mint amikor nincs veletek a gyerek, csakhogy a babakocsi előttetek van! A kocsi gyerekestül félig-meddig kilóg az úttestre, titeket ez nem zavar, orosz rulettet játszotok a baba életével, vagy ezt hogy nem veszitek észre? Az a "legmurisabb" amikor kanyarodok és csak az utolsó percben tudok korrigálni, hogy ne sodorjam el az úttestre lelógatott babakocsit. Nem lehetne pár lépéssel beljebb állni, hogy a kocsi is a járdán maradjon?
2014. jan. 13. 16:08
 1/8 anonim válasza:
77%
Kikérem magamnak (és szerintem sok más kismamának) az általánosítást :) . Igaz nem mostanában volt, de soha nem toltam ki a babakocsit az útra. Viszont sajnos én is látok rá példákat :(
2014. jan. 13. 16:15
 2/8 anonim ***** válasza:
75%
Rossz kategória. Amúgy én mindig 2 méterrel beljebb állok meg nem a babakocsi miatt hanem mert félek hogy feljön a kocsi a járdára
2014. jan. 13. 16:17
 3/8 A kérdező kommentje:
Renben, akkor a békesség kedvéért: tisztelet a kivételnek. De ugye, hogy sok ilyen van? Hölgyek, figyeljenek már erre oda!
2014. jan. 13. 16:18
 4/8 anonim ***** válasza:
90%
Igen, tudom, mire gondolsz, én is sokat bosszankodtam anno ezen. Most, hogy én tolom, más meg vezet az utakon, tudatosan ügyelek erre. Amit megfigyeltem, mióta kocsiban tolom a babám, hogy nehéz volt az elején megszokni, hol is "érek véget" vele. Ez lehet az oka a figyelmetlenségnek.
2014. jan. 13. 16:20
 5/8 anonim ***** válasza:
Akkor mit szólnátok 17 méter kamionnal tolnátok?
2014. jan. 13. 16:24
 6/8 anonim ***** válasza:
49%

16:15

"Kikérem magamnak"

"Viszont sajnos én is látok rá példákat"

Mit szívsz??

2014. jan. 13. 16:26
 7/8 anonim ***** válasza:
50%

Aki kanyarodik, akár zöld jelzésnél is, annak a kresz szerint elsőbbséget kell adnia a gyalogosoknak azon az úton, amire rákanyarodik. A babakocsit teljes joggal akár eléd is tolhatják.

Ha egy gyalogos a pirosban várakozik úgy, hogy a babakocsit kilógatja az úttestre, akkor az tényleg nem sokat gondolkodik. Egyesek szerint így működik a természetes szelekció, csak ugye itt nem saját magát szelektálja ki a gyenge tehetségű szülő.

Viszont próbáltál már lámpa nélküli zebrán babakocsival átmenni forgalmasabb úton? A gyereket ugye nem tolhatod le a közeledő autó elé, hogy egyértelműen jelezd az átkelési szándékod, tehát te sem tudsz lelépni az úttest legszélére se hasonló céllal. Az autósok jó része pedig ezt úgy értelmezi, hogy lemondtál az elsőbbségedről, tehát nem áll meg.

2014. jan. 13. 16:27
 8/8 anonim ***** válasza:

"Aki kanyarodik, akár zöld jelzésnél is, annak a kresz szerint elsőbbséget kell adnia a gyalogosoknak azon az úton, amire rákanyarodik. A babakocsit teljes joggal akár eléd is tolhatják. "

Abban az estben ha teli zöldnél kanyarodik.

Ha nyilas a zöld akkor a gyalogosnak piros a lámpa, tehát nem neki van elsőbbsége.

2014. jan. 13. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!