Anyukák nektek nincs elegetek abból, hogy nem lehet normálisan közlekedni babakocsival?
Hat, a biciklisnek semmi keresnivalója a járdán, ebben igazad van. Amúgy nem akkora dolog, kicsit félre húzódni, kikerülni valakit. Nekem mindig termeszetes volt, hogy en mozdulok a kocsival, hiszen en foglalok tobb helyet. Ajtó nyitásnál simán meg lehet kérni valakit, hogy tartsa mar meg legyen szíves. A zebra áll meg abszolúte nem számít, hogy van e babakocsi vagy sem. Vana ki megáll szívesen, van aki meg nem, ugy van vele, hogy van időd várni. Ezen nem kell fennakadni.
Ne gyárts magadnak problémát. Eld az életed, örülj a gyerekednek.
Képzeld el ugyan ezt ikerkocsival... De azt se felejtsük el, hogy anyukák is iszonyat figyelmetlenek tudnak lenni. Kedvencem, mikor leállnak 3-an, 4-en a járda közepén beszélgetni, és abszolút nem zavarja őket, hogy nem lehet tőlük elférni. De azt sem gondolom, hogy mindig a gyalogosnak kéne elugrálni a babakocsik elől. Ezek a helyzettől függenek. Pl mikor állok a kirakat előtt, akkor anyuka igenis kerüljön 20 centit, és ne tolja nekem a gyereket. Én mindig figyelek, ha a kocsit tolom, hogy másnak ne okozzunk kellemetlenséget, de sok anyuka azt hiszi, hogy mindenki hozzá köteles alkalmazkodni.
Én is tapasztaltam, hogy mekkora bunkók vannak, főleg az 50-es nők között, de azért az anyukákat sem kell félteni.
10ből 8an figyelnek- figyelni fognak, de 2sose- így mindig lesz okod bosszankodni.
Én már megszoktam - a 3. gyerek után már főleg.
Én jobban kiakadok az utak-járdák minőségén, hogy majd kitörik a babakocsi kereke, de ezt is inkább csak az első gyereknél. Akkor új volt a babakocsi. :) A második-harmadik gyeremekünknek nem vettünk újat- ott már nem aggódtam annyira!! :)))
Egyébként sok a figyelmetlen és bunkó sofőr és ember, de valóban vannak nagyon figyelmetlen kismamák is.
Nyugi- a hosszú élet ritka!!!
Nagyon egyszerű a megoldás: hordozás.
Bár van akinek élvezetesebb háborogni azon, hogy nem ugrik félre mindenki, vagy esetleg esik hasra, amikor meglátja a nagy magyar anyát csörtetni a böhöm babakocsival.
Azt hittem majd azt fogod írni, hogy nem lehet sehova (patika, bolt, busz) bemenni kocsival, mert nem férsz el.
Amúgy igen, vannak s.fejek, akik nem tudnak közlekedni, de sajnos a gyalogosoknak, és néhány normálisabb autósnak ugyanígy napi szinten vannak problémái a forgalomban. Általánosságban elmondható, hogy nincs közlekedési kultúra (sem). A hordozás tényleg nem hülyeség, köv gyereknél én is kipróbálom, azzal sokkal mobilisabb az élet. Fura, de nekem amúgy napi szinten segít valaki, pedig nem szoktam kérni, hol ajtónyitásban, hol lépcsőzésben, forgalomban van hogy én intek az autósnak, hogy nem kell elengednie. Persze van, hogy percekig állok a zebránál, de mikor gyalogos voltam, vagy terhes ez ugyanígy volt. És ugyanígy lesz akkor is, amikor majd 2 gyerekkel kézen fogva szobrozok majd az út szélén. Mindenkit csak a saját kényelme érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!