Nem illegális, ha a jogsi forgalmi oktatóm pénzt fogad el? 21/L
Ha akarnak megbuktatnak. Ha akarnak...
Van, akinél kell fizetni, van akinél ajánlatos, van akinél egyáltalán nem kell.
"mindenki azt mondja..."
ki az a mindenki?
Én speciel többnyire interneten olvastam a legtöbb ilyen javaslatot anonim személyektől, ismerőseim közül senki fel nem vetette.
Elhiszem, hogy vannak helyek, ahol megvesztegetéssel mennek a vizsgák, de nem mindenhol.
Erről konkrétan az oktatódnál érdemes óvatosan érdeklődni, hogy ahol te vizsgázol mi a "szokás".
Törvénytelen, ha a sikeres vizsgáért a vizsgabiztos, az oktató csúszópénzt fogad el.
Nehéz őket lebuktatni, de volt már rá példa, de ki szeret ilyen ügyletbe bele mászni?
Szerencsére vannak olyan helyek, ahol nem elterjedt a megvesztegetéssel vizsgázás, én speciel senkit nem ismerek, aki külön fizetett a vizsgabiztosnak a sikeres vizsgáért (Debrecen), sőt olyan vizsgaközpontokban is le lehet vizsgázni, ahol dívik a zsebbe fizetés - jól kell vezetni, és nem egy bukó vizsgabiztost kapni.
Budapesten szinte mindenütt ez a szokás.
Az oktatók legtöbbje már az első órán felajánlja a lehetőséget, aztán van aki erőszakosabb és közli, hogy csak így mehetsz át a vizsgán.
(Sok vidéken vizsgázó ismerősöm meg csak pislog és nem hiszi el, hogy ez így van.)
Egy részét elteszi ő, egy talán nagyobb részét a vizsgabiztosnak adja.
Persze, hogy ILLEGÁLIS!!!!!!
Annyira szabályos ez, mintha egy pénztáros, egy bolti eladó egy buszvezető egy ingatlan közvetítő, stb, várna el plusz pénzt!
Ne hagyd magad!!!!!!!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!