Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Szerintetek pofátlanság...

Szerintetek pofátlanság beállni egy ilyen sávba?

Figyelt kérdés

[link] ,19.0631407,3a,75y,73.67h,81.24t/data=!3m6!1e1!3m4!1s3ut5hmQQ6R2yRsciNkNLuA!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1

Nem tudom,hogy pontosan mi a neve, talán besorolást segítő sáv(?) , mindegy is, a megszűnő sávra gondolok, ahol mutatják a nyilak,hogy soroljak be.

Nos, én rendszeresen ide járok vásárolni az Auchanbe, aki jártas a környéken az tudja,hogy valami borzalom az a körforgalom ahová innét kell behajtani.

Így rendszeresen feltorlódnak az autók, és az áruház körforgalma (ahonnét a kép készült) teljesen be van dugulva mert szinte senki sem használja azt a sávot, és az meg tök üresen áll.

Én meg szépen bemegyek oda, megelőzök ezzel vagy 15 autót, de akár 20-at is ha úgy van, és szinte rögtön segítenek a besorolásban, tehát nem értem,hogy miért nem használják?Esetleg pofátlanság?Mert szerintem azért van ott,hogy használják, és jobb mint bedugítani a körforgalmat, mondjuk én nem akarok rábeszélni senkit sem, mert ha azt is bedugítják akkor sok idő lesz mire kijutok, így viszont akár 5-10 perceket is megspórolok, de azért kíváncsi lennék ,hogy vajon miért nem használja ezt és az ilyen sávokat a nagy többség?

2015. szept. 1. 19:11
 1/10 szántóvető ***** válasza:
elég érdekes megoldás,3 sáv van sávelválasztó felfestés nélkül.(vagy csak lekopott?)szerintem nem pofátlanság oda besorolni és felszaladni előre amíg meg nem szűnik a sáv.hát én sem használnám mert nem szeretek bekéredszkedni mások elé,inkább állok pár perccel többet egy másik,meg nem szűnő sávban.
2015. szept. 1. 19:41
 2/10 anonim ***** válasza:
Nem mernek/tudnak besorolni. Szerintem nem pofátlanság. Cipzár elven kéne működnie a dolognak.
2015. szept. 1. 19:50
 3/10 anonim ***** válasza:

Nos, mit is ír a KRESZ a jobbra tartásról? Na ugye, hogy nem pofátlanság, hanem szabálykövető magatartás?

:D

2015. szept. 1. 20:52
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem pofátlanság, mert ez pont arra lett kitalálva, hogy a forgalmasabb körforgalom előtt feltorlódó kocsisor ne torlaszolja el a kevésbé forgalmas körforgalmat. Viszont igazán csak a cipzárelv alkalmazásával működhetne hatékonyan, ahhoz meg az kellene, hogy ismerjék az elvet az emberek és netán még - előnyeit felismerve - alkalmazzák is.
2015. szept. 1. 20:55
 5/10 anonim ***** válasza:

Pont ennek a körforgalomnak a másik oldalán van kint a cipzár elvre figyelmeztető tábla, de pont leszarja mindenki!

:(

[link] ,19.0645286,3a,75y,190.69h,72.52t/data=!3m6!1e1!3m4!1sVTb_lU32gX9EQfLVkjE3-g!2e0!7i13312!8i6656

2015. szept. 1. 21:48
 6/10 A kérdező kommentje:

5-ös

Igen, tudom, de azt a sávot viszont használják is, és igazából nem arról van szó,hogy nem működik,hanem sokan nem emrnek bemenni abba a nagy korforgalomba a híd alatt és ott állnak percekig, de szerintem a cipzár elvet teljesen jól alkalamzzák, és segítik is a besorolást.

2015. szept. 1. 22:01
 7/10 anonim ***** válasza:

Szerintem pedig pofátlanság minden esetben jobbról megelőzni egy kocsisort és elől betolakodni.

Az viszont más kérdés, és igazat adok az előző válaszolóknak, hogy ha a mindenki használná az összes sávot és a cipzár elvet akkor nem is lenne kérdés, és még gyorsabb is lenne a forgalom. Sajnos ilyen a magyar közlekedési morál. Mindenki tököl belül, fogja az értékes pozíciót. pár ilyen szituációban pedig szidják a jobbról előzőt. Sajnos ez a kevesebb, a több, hasonló eset, amikor a tahó szabálytalanul csinál hasonlót. Így mindenki anyázik mindenkire

2015. szept. 2. 07:40
 8/10 A kérdező kommentje:

De ott a sáv, és nyilván azért,hogy használjuk.

A magyar autósra jellemző,hogy a belsőben döcög 100-al.

Én is magyar vagyok, mégsem megyek a belsőben 100-al, szidhatnak amiatt is,hogy "tolakodok", de ha egyszer ezért van kitalálva az a sáv,akkor...nem én vagyok a hülye.

Ergo téged sem értelek,hogy miért tartod pofátlanságnak, elvégre az csinálja rosszul aki bedugítja az egész körforgalmat...

2015. szept. 2. 15:03
 9/10 szántóvető ***** válasza:
7-es ebben a forgalmi helyzetben nem tudna felgyorsulni a forgalom a cipzár-elvvel sem mert a körforgó áthaladási sebessége adott,tökmindegy hogy hány sávban araszolnak az autók mögötte.
2015. szept. 2. 15:21
 10/10 anonim ***** válasza:
Látom nem olvastátok végig, sort előzni pofátlanság. Viszont a probléma nem az, hanem amit a következő bekezdésben írok. Nyilván nem az egy kereszteződésben gyorsul fel a forgalom, hanem rendszerszinten gondolkozva. Mert ugye amint eléri az előző kereszteződést a sor, máris lesz egy hülye aki beragad és innen indul a láncreakció. És még sorolhatnánk a következményeket.
2015. szept. 3. 08:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!