Csak szerintem pofátlanság autóvásárlásnál telefonban alkudozni?
Egyik ismerősöm autókereskedő és autók után kutat a neten. Azt mondja hogy ő úgy csinálja hogy már a telefonban megpróbál megegyezni az eladóval, majd mikor személyesen megnézi a kocsit akkor még lefarag az árból.
Én biztos nem venném azt komolyan aki felhív és már telefonban alkudozik az autóm árán, mikor még nem is látta a kocsit.
Szerintetek ennek mi a menete?
Embere válogatja.......
Szerintem ott kezdődik, hogy -pl. apróhirdetés esetében- a telefon csak időpont és hely megbeszélésre használjuk, nem kérdezgetésre, és főleg nem táv-alkura. De ha az ismerősöd így szokta, ám legyen. Bár ahhoz, hogy ezt a "stílust" gyakorolja, olyan eladó is kell. (velem nem menne) :D
1-es vagyok.
Én azért irtam, hogy szerintem nem pofátlanság, mert a neten meghirdetett autók 90%-a is kétes: túl van értékelve, mindegyik úgy van hirdetve hogy első női tulajdonos, de ez is a svájci papnak a felesége, és csak tartalékautónak használják, minden szökőévben egy vasárnap.
Nos én elég sok autót vettem már, és volt nem egy eset, hogy több mint 300 km-t mentem egy trágya autóért, ami tökéletesnek volt hirdetve. Mostmár nem is nagyon csinálok ilyet, de ha telefonálnom kell, akkor bizony megkérdem hogy mennyi a végső ár.
4-es
Oké, hirdetek egy "tökéletes" autót 1M-ért 300 km-re tőled. Felhívsz, megkérded mennyi az alja (20 centi a földtől...) és én azt mondom, hogy 800e.
Megörülsz, elindulsz és egy tekert harmonikára tört majd tákoltan kijavított trágyát találsz kocsi helyett ?! És akkor most volt értelme alkudozni a telefonba? Ugye, hogy nem...
Csak a nepperek és a kisstílú forinthuszárok alkudoznak a telefonba, amúgy teljesen értelmetlen.
Idióta...
KÉRDEZNI nem egyenlő az ALKUDOZÁSSAL!
Kérdezni szabad és kell - főleg ha messze van az autó, hogy minél több információhoz juss.
Látatlanba alkudozni viszont a fenti okok miatt teljesen felesleges forintb @szás.
"Embere válogatja......
Szerintem ott kezdődik, hogy -pl. apróhirdetés esetében- a telefon csak időpont és hely megbeszélésre használjuk, nem kérdezgetésre, és főleg nem táv-alkura."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!