Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Csak szerintem pofátlanság...

Csak szerintem pofátlanság autóvásárlásnál telefonban alkudozni?

Figyelt kérdés

Egyik ismerősöm autókereskedő és autók után kutat a neten. Azt mondja hogy ő úgy csinálja hogy már a telefonban megpróbál megegyezni az eladóval, majd mikor személyesen megnézi a kocsit akkor még lefarag az árból.

Én biztos nem venném azt komolyan aki felhív és már telefonban alkudozik az autóm árán, mikor még nem is látta a kocsit.

Szerintetek ennek mi a menete?

2015. ápr. 11. 12:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
28%
Igen, csak szerinted.
2015. ápr. 11. 12:14
 2/11 anonim ***** válasza:
85%
Nem csak Szerinted. Aki értelmes ember az nem tesz ilyet,hogy egy még nem is látott dologra alkudozik. Amikor árultam a kocsimat volt pár ilyen érdeklődő,közöltem is minddel,hogy nekik nem kívánom eladni a gépet...
2015. ápr. 11. 12:31
 3/11 anonim ***** válasza:

Embere válogatja.......

Szerintem ott kezdődik, hogy -pl. apróhirdetés esetében- a telefon csak időpont és hely megbeszélésre használjuk, nem kérdezgetésre, és főleg nem táv-alkura. De ha az ismerősöd így szokta, ám legyen. Bár ahhoz, hogy ezt a "stílust" gyakorolja, olyan eladó is kell. (velem nem menne) :D

2015. ápr. 11. 12:33
 4/11 anonim ***** válasza:
70%

1-es vagyok.

Én azért irtam, hogy szerintem nem pofátlanság, mert a neten meghirdetett autók 90%-a is kétes: túl van értékelve, mindegyik úgy van hirdetve hogy első női tulajdonos, de ez is a svájci papnak a felesége, és csak tartalékautónak használják, minden szökőévben egy vasárnap.

Nos én elég sok autót vettem már, és volt nem egy eset, hogy több mint 300 km-t mentem egy trágya autóért, ami tökéletesnek volt hirdetve. Mostmár nem is nagyon csinálok ilyet, de ha telefonálnom kell, akkor bizony megkérdem hogy mennyi a végső ár.

2015. ápr. 11. 13:17
 5/11 anonim ***** válasza:

4-es

Oké, hirdetek egy "tökéletes" autót 1M-ért 300 km-re tőled. Felhívsz, megkérded mennyi az alja (20 centi a földtől...) és én azt mondom, hogy 800e.

Megörülsz, elindulsz és egy tekert harmonikára tört majd tákoltan kijavított trágyát találsz kocsi helyett ?! És akkor most volt értelme alkudozni a telefonba? Ugye, hogy nem...

Csak a nepperek és a kisstílú forinthuszárok alkudoznak a telefonba, amúgy teljesen értelmetlen.

2015. ápr. 11. 15:42
 6/11 anonim ***** válasza:
ja, telefonon csak helyet meg időpontot egyeztetünk, utána elkocsikázunk 300 km-t, ami ugye oda-vissza tesók közt is minimum 20 ezer, utána meg valami dágvány szart raknak elénk, de mind1 nem baj, mert telefonba nem illik kérdezősködni.. gratulálok okostojások..
2015. ápr. 11. 17:46
 7/11 anonim ***** válasza:

Idióta...

KÉRDEZNI nem egyenlő az ALKUDOZÁSSAL!

Kérdezni szabad és kell - főleg ha messze van az autó, hogy minél több információhoz juss.

Látatlanba alkudozni viszont a fenti okok miatt teljesen felesleges forintb @szás.

2015. ápr. 11. 18:01
 8/11 anonim ***** válasza:

"Embere válogatja......

Szerintem ott kezdődik, hogy -pl. apróhirdetés esetében- a telefon csak időpont és hely megbeszélésre használjuk, nem kérdezgetésre, és főleg nem táv-alkura."

2015. ápr. 11. 18:17
 9/11 anonim ***** válasza:
Úgy értettem, hogy korrekt adatközlés, és jó minőségű fotók mellett nem sokat kell kérdezősködni. Az egy másik dolog, ha valaki kamu dolgokat ír, vagy letagad egy korábbi karambolt. Ilyen esetben megint hiába a rákérdezés, mert ha a hirdetésben hazudik, a telefonon ugyan azt mondja. És akkor a telefonálás után is elmegy az említett 200km az árvák javára. :(
2015. ápr. 11. 18:19
 10/11 anonim ***** válasza:
Igen, ő a másik idióta, ha képes elutazni akár 2 saroknyira is megnézni egy autót úgy, hogy annyit nem kérdez róla, hogy milyen színű...
2015. ápr. 11. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!